aka z Ina 25.01.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 a u mnie fasolowa na wedzące i ......jabłka w cieście a jak te jabłuszka w cieście się robi, sam tekst juz mi slinotok spowodował też chętnie odgapię ja jeszcze bym prosiła na dobry, szybki, sprawdzony przepis na pierogi Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3874865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.01.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 a u mnie fasolowa na wedzące i ......jabłka w cieście a jak te jabłuszka w cieście się robi, sam tekst juz mi slinotok spowodował też chętnie odgapię ja jeszcze bym prosiła na dobry, szybki, sprawdzony przepis na pierogi mrożonka z avico Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3874876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 25.01.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Rozgrzewająca zupa gulaszowa z papryką i ogorasami kiszonymi. No i czosnkiem i papryczką chili Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3874877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 25.01.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 a u mnie fasolowa na wedzące i ......jabłka w cieście a jak te jabłuszka w cieście się robi, sam tekst juz mi slinotok spowodował też chętnie odgapię ja jeszcze bym prosiła na dobry, szybki, sprawdzony przepis na pierogi mrożonka z avico przerabiałam Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3874930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.01.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 niezłe są, nie ? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3874984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.01.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 a u mnie fasolowa na wedzące i ......jabłka w cieście a jak te jabłuszka w cieście się robi, sam tekst juz mi slinotok spowodował też chętnie odgapię ja jeszcze bym prosiła na dobry, szybki, sprawdzony przepis na pierogi 0,5 kg maki, jedno jajko i goraca woda - ciasto musi byc elastyczne. Mi z kg maki wychodzi okolo 90 pierogow wycinanych szklanka. Farsz serowy - bialy ser zmielony, zoltko, cukier zwykly i waniliowy, sparzone rodzynki i skorka starta z cytryny. Zaciskam recznie. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3875161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 25.01.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Nauczona doświadczeniem Babci ( bogini kuchni ) nigdy nie daję do ciasta pierogowego jajka, a łyżkę oliwy. Woda nie gorąca ale ciepła . Ciasto jest miękkie i sprężyste. Szybki farsz na ruskie - ziemniaki ugotowane z wczoraj, ser biały, cebula pieprz, sól . Najszybciej - przecisnąć ser i ziemniaki przez praskę. Cebulę zeszklić na patelni posolić. Wymieszać z masą. Jeszcze szybciej - do sera i ziemniaków dodać już gotową prażoną cebulkę. Też pycha ( jak nie pyszniejsze ) Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3875231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.01.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Ja też ciasto robię bez jajka tylko woda i mąka. Wychodzi najlepsze Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3875341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.01.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 I ja również robię ciasto pierogowe bez jajka...z gorącą wodą Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3875465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 25.01.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Ciasto na pierogi zawsze bez jajka (utwardza i moze powodowac pekanie), tylko maka + woda, za to w ostatnie swieta za czyjas podpowiedzia dodalam jedna pelna lyzke oleju na 250g maki - i wyszly super, ciasto idealne do nakladania farszu, bo swietnie sie rozciaga i nie rwie. i nie peka w czasie gotowania. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3875466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.01.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 pierogowe - bez jajka a ja dziś pyknęłam wielkie muszle z farszem mięsnym w pomidorach i serze , a zupka - rosołek z wczoraj zostało Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3875493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.01.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 muszle???? proszę o przepisik Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3875503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.01.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Na swieta robilam 100 pierogow i 160 uszek i wszystko z ciasta z jajkiem , zawsze wychodza cieniutkie i miekkie. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3875539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.01.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 muszle znaczy conchiglioni na dwie porcje ok 30 sztuk, 25 dkg mięsa mielonego (ja kupuję łopatkę i pani w sklepie mi to mieli), 3-4 pieczarki, cebula, przyprawy (sól pieprz paryka - wedle smaku), sos pomidorowy (może być gotowy) tarty żółty serek Mieso, pieczarki, cebule i przyprawy, przesmażyć, nafaszerować muszelki, ułozyć w naczyniu zaroodpornym (ja uzywam małych miseczek - na jedną porcję) zalać sosem, wstawić na kwadrans do piekarnika,potym czasie posypać żółtym serem i zapiekać jeszcze 5-10 minut. Zapiekam pod przykryciem (z folii alu) co by makaron nie wysechł, no i sosu musi być tyle by makaron był przykryty (ja rozrzedzam sos, jak odparuje podczas pieczenia jest ok ) http://lh4.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/S13e2dh1psI/AAAAAAAADt4/qW_JHGar-nI/s640/DSC00547.JPG fotka przed zapieczeniem sera Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3875566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.01.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Kapnęłam się, że chodzi o makaronowe muszle jak już wysłałam post Ja robię tak samo tylko z rurami, czyli calloni (czy jakoś tak się nazywa ) Wkładam jeszcze pomidorki pokrojone w ćwiartki i całe pieczarki między te rury i zapiekam w sosiku posypane serem. Kurcze....zrobiłam się głodna....zaraz klawiaturę zaślinię Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3875602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.01.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 cannelloni robię z pieczarkami pod beszamelem oj dawno nie jedliśmy takiego Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3875655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 26.01.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 A u mnie dzisiaj były "prażaki" z sosm z mięska drobiowego z pieczarkami i warzywkami:) http://img24.imageshack.us/img24/694/dsc03745g.jpg Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3879473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 26.01.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Coś w temacie obiadów : dostałam takie pudło pod choinkę http://www.allegro.pl/item863113975_domowa_uprawa_pieczarek_super_prezent.html I uwierzcie, to coś cudnego ! Mam już drugi zbiór ( pierwszy ponad 1 kg) i zupełnie inaczej smakują, niż te ze sklepu. Bo z własnego parapetu Sos doprawić, sałatkę przyprawić, smak zupy podnieść - do sklepu nie trzeba ganiać, dłuuuuuuuuuugo pod ręką. A ileż radości, że rośnie..no jak dzieci, jak dzieci... Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3879576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 27.01.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 ja mam już ugotowany na dziś gulasz z kaszą gryczaną i ogórasem kiszonym i surówka z marchewki. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3880682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 27.01.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 ziaba dzięki za reklamę pieczarek......chyba je kupie-dobry pomysł Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/95/#findComment-3880827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts