gabisiek 10.04.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 jeśli zasmażka to przeważnie na szklankę (250ml) wywaru robię łyżkę płaską masła i łyżkę mąki. A jeśli mąkę z wodą, to rozrobić łyżkę mąki (na 250ml) z niewielką ilością zimnej!! wody i to dodać do gotującego się wywaru i szybko mieszać, żeby sie grudki nie zrobily.powodzenia Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4056591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.04.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Wczoraj rosol od niedzieli, a dzisiaj golabki w sosie pomidorowym. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4060643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.04.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Dziś u nas biała zapiekana na ziemniaczkach i cebuli Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4060666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 15.04.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 żur na własnym zakwasie Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4064524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 15.04.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Spaghetti z sosem bolońskim Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4064662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 15.04.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Dajecie takie przepisy że slinka cieknie. To może macie pomysł na obiad dla jednej osoby, żeby sie nienagotować. Ja jestem w domu 3-4 dni i musze tez coś jeść , rodzinka w ciągu tygodnia jada poza domem ( w szkole i pracy) a mnie sie nie chce gotowac tylko dla siebie, bo ileż mozna jeść jedą zupę a samymi kanapkami daleko nie pociagnę Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4064923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splinka 15.04.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Dziś u nas biała zapiekana na ziemniaczkach i cebuli a co to ? i jak sie robi ? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4064980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.04.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 a co to ? i jak sie robi ? To kiełbasa biała ponakłuwana widelcem ułożona na plastrach podgotowanych ziemniaków (osolonych i lekko skropionych oliwą), zasypana cebulą. Blaszkę z tak przygotowanym daniem wkładam do piekarnika i czekam, aż kiełbasa się zarumieni, przekładam na drugą stronę też do zarumienienia i gotowe Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4064987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.04.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Wczoraj zupa jagodowa z makaronem,Dzisiaj duszona wolowina z ciemnym sosem, kopytka i buraczki lub ziemniaki, surowka i schabowe.Robie hurtowo zeby miec do wtorku z glowy. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4069306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.04.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Dajecie takie przepisy że slinka cieknie. To może macie pomysł na obiad dla jednej osoby, żeby sie nienagotować. Ja jestem w domu 3-4 dni i musze tez coś jeść , rodzinka w ciągu tygodnia jada poza domem ( w szkole i pracy) a mnie sie nie chce gotowac tylko dla siebie, bo ileż mozna jeść jedą zupę a samymi kanapkami daleko nie pociagnę Filet z kurczaka lub dorsza skropic oliwa, sokiem z cytryny, przyprawic i usmazyc na grillu elektrycznym lub patelni grilowej. Do tego pekinska ze wszystkimi warzywami jakie masz w lodowce zalana jogurtem z zabkiem czosnku. Szybka zupa - mieszanka warzywna do garnka, dwie kostki rosolowe, jednego ziemniaka pokroic w kostke jesli mieszanka jest bez ziemniakow. Po pol godzinie pyszna zupa. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4069310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetka82 19.04.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 czesc dziewczyny u mnie wczoraj piersi z kurczaka w pesto z mozzarella i pomidorami....dzieki za przepis superowy bo pyyyyyyyyyyyyyyyyyyszny jak nie wiem a zero wysilku a ja takie przepisy uwielbiam..jutro ryz z poledwiczkami w sosie borowikowym i suróweczka..pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4071348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 20.04.2010 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) A ja dziś ukulam pyzy z mięsem i tak się zastanawiam, czy nie zrobić do nich jakiegoś sosu pieczarkowego, czy cuś...? Pasuje? :/ Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez gabisiek Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4071562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.04.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 A ja dziś ukulam pyzy z mięsem i tak się zastanawiam, czy nie zrobić do nich jakiegoś sosu pieczarkowego, czy cuś...? Pasuje? :/ Pasuje Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4073373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 21.04.2010 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 A pewnie, że pasowało, było przepyszne! Polecam! Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4073493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.04.2010 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 pstrąg nafaszerowany wewnątrz masłem czosnkowym i pietruszką ......zostawiony na ok godzinę ...potem obtoczony w płatkach migdałowych i smażony w dość głębokim tłuszczu ......do tego surówka z białej kapusty ,ogórkiem kiszonym ,marchewką ...... a te przypieczone płatki migdałowe .... mniam mniam Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4074518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.04.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Nalesniki z jablkami (jablka smaze razem z nalesnikami). Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4074592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.04.2010 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Nalesniki z jablkami (jablka smaze razem z nalesnikami). jak to ? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4074770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 22.04.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 jak to ? Ja robie tak, ze jabłka kroje na bardzo cieniutkie plasterki, ciasto wylewam na patelnie i szybko ukladam na nich plasterki jablek. jak sie nalesnik od spodu zrumieni, to przerzucam na strone z jablkami i smaze na rumiano... a potem na to cukier puder i mniam! No chyba ze magpie chodzi o bardziej racuszkowe, grubsze nalesniki, gdzie jablka dodaje sie do ciasta pokrojone...? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4075368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.04.2010 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Ja robie tak, ze jabłka kroje na bardzo cieniutkie plasterki, ciasto wylewam na patelnie i szybko ukladam na nich plasterki jablek. jak sie nalesnik od spodu zrumieni, to przerzucam na strone z jablkami i smaze na rumiano... a potem na to cukier puder i mniam! No chyba ze magpie chodzi o bardziej racuszkowe, grubsze nalesniki, gdzie jablka dodaje sie do ciasta pokrojone...? aaaa...to ja też robie podobnie ,ale one sa grubsze od nalesników ,bo moje naleśniki sa jak bibułka cieniutkie . Z ciasta naleśnikowego - jak nie mam świeżego pieczywa -to na śniadanie robie placuszki ,które na ciepło jemy z musem jabłkowym lub dżemem albo białym serem Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4075413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 22.04.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Chyba zrobię dziś te naleśniki z jabłkiem A robił ktoś z innymi owocami? Ciekawe, czy ananas z puszki by sie sprawdził, bo czasem smażę jako dodatek do białego mięsa, więc myślę, że do naleśników też by sie nadał. Jak Wam sie wydaje? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/111/#findComment-4075439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts