Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziekuje za przepisy na zupe gulaszowa, z kazdego przepisu cos dodalam i wyszla pycha!

Schab na pewno zrobie, bo ladnie wyglada :).

 

U nas wczoraj makaron swiderki z sosem: filet w kostke drobiowy, papryka zolta i czerwona, cebula, pieczarki, ziola i smietana.

Dzisiaj grzybowa z makaronem i watrobka drobiowa z cebulka, do tego surowka i ogoras.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/131/#findComment-4317036
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W tym schabie powinno "być widać" jeszcze cebulkę, ale ja daję mało, bo te moje bolki nie lubią niestety. Jest naprawdę dobry.

 

Ja dziś gotuję rosół, bo jutro nie mam czasu na gotowanie. Tak na marginiesie. Niedawno znajoma (ta gospodyni z plebanii, o której pisałam) sprzedała mi sposób na lepszy rosół. Nie wiem, bo może tak robicie, a tylko ja jak ta "krowia geba" o tym nie wiedziałam. Trzeba do garnka (najlepiej innego, niż ten, w którym sie ma gotować rosół) włożyć samo mięso i zagotować. Następnie odlać wode, a nawet można wypłukać delikatnie mięso pod kranem i dopiero włożyć je do właściwego gara i dodać wszystko i gotować jak zawsze. Naprawde jest różnica! A ta odlewana woda śmierdzi jak cholera, więc ma to sens.

Robię też karkówkę w sosie i pieczarki w śmietanie na dziś i jutro. To dla rodziny, dla mnie zaś zelówa z wołowiny z grilla, bo sie odchudzam. :evil:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/131/#findComment-4317123
Udostępnij na innych stronach

a mnie poniosło :oops: światowo ;)

zrobiłam kurczaka po meksykańsku, a że nie chciał mi się gnać do sklepu po ryż , brakło dla wszystkich :oops: ugotowałam do niego gnocchi i wiecie co.....było pyszne :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/131/#findComment-4333751
Udostępnij na innych stronach

zabieram sie z pepperoni faszerowane serem, co prawda nie na obiad, ale to mój debiut w tej materii, więc trzymajcie kciuki co by się udały.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/131/#findComment-4334323
Udostępnij na innych stronach

Ja wczoraj miałam ambitny plan zrobienia faszerowanych papryk, ale poczułam taką senność, że wstawiłam pyzy - gotowce i.... zasnęłam na fotelu. Wszystko sie rozpuściło (dobrze, że sie nie spaliło). Trzeba było zamówić pizze. Może dziś sie zbiore, ale jakoś brak mi zapału, więc nie wiem....
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/131/#findComment-4334953
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj grochowka na wedzonce, dzisiaj zurek taki prawdziwy na zakwasie, jutro golabki.

fruwające .... gotowane:yes: czy pieczone :cool: ...... wolę te pierwsze :)

bo chyba nie zawinięta kapusta ;)

a grochówka pewnie pyszna wyszła:rolleyes:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/131/#findComment-4336483
Udostępnij na innych stronach

Gość
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...