Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gwazar, fajne forum :) Podpatrze coś może na święta.

 

U mnie wczoraj była golonka, która nas wykończyła, dlatego dziś bezmięsnie: zupka jarzynowa na niczym i pierogi ruskie. Jutro ma być rosół, którego dziś nie było, a przecie niedziela :evil: A tak chciałam stosownie do pogody coś lekkiego. Nie da sie!

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/132/#findComment-4350311
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month później...
Gwazar, fajne forum :) Podpatrze coś może na święta.

Nie tylko na święta, ale na każdy dzień.

Kto tylko ma własny kawałek działki może sam bez większych problemów zrobić swoje wędliny.

Rozkosz dla podniebienia.

http://www.wedlinydomowe.pl

Polecam.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/132/#findComment-4407800
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

mam całego kuraka. znalazłem przepis, gdzie kurę stawia się na butelce np: http://fabrykasmaku.blox.pl/2010/05/Kurczak-pieczony-na-butelce-piwa.html

- czy to jest bezpieczne dla butelki/piekarnika?

- czy wkładam do zimnego czy nagrzanego piekarnika?

Edytowane przez emild
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/132/#findComment-4460619
Udostępnij na innych stronach

mam całego kuraka. znalazłem przepis, gdzie kurę stawia się na butelce np: http://fabrykasmaku.blox.pl/2010/05/Kurczak-pieczony-na-butelce-piwa.html

- czy to jest bezpieczne dla butelki/piekarnika?

- czy wkładam do zimnego czy nagrzanego piekarnika?

 

Bezpieczniej wstawić do zimnego i wlać wode do butelki. Kupiłam w sklepie z AGD taki druciany stojak na który sie nakłada kurczaka jak na butelkę. Polecam.

 

Witam noworocznie. Dziś u mnie na obiadek oczywiście kwaśny żurek i placki ziemniaczane.

Edytowane przez amalfi
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/132/#findComment-4461898
Udostępnij na innych stronach

Ja dzisiaj schab po góralsku

schab rozbijam,obtaczam w mące - smaże na brązowo.

Kapustę kiszoną gotuję raz 2 razy aby straciła kwas.

wszystko układam w naczyniu żaroodpornym warstwami kotlety,kapusta idt zalewam śmiętanką 12 % słodką i zapiekam aż kapusta się zrumieni-mąż uwielbia ten schab.

Na jutro pierogi z mięskiem i ruskie:)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/132/#findComment-4466118
Udostępnij na innych stronach

Bezpieczniej wstawić do zimnego i wlać wode do butelki.

 

ale w tej butelce to chyba ma być piwo :D

a...i jak włożysz do zimnego piekarnika, mięso będzie suche i łykowate.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/132/#findComment-4466135
Udostępnij na innych stronach

Gość
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...