amalfi 31.05.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Kasza i makaron w jednym?Ach te dzieciaki..... No zdziwiony. U Ciebie były w jednym ziemniaki i brzoskwinie. agalind, buziaki za przepis. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4724514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 02.06.2011 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 wczoraj ....brokuły i zielone szparagi na parze ( posolić i lekko posypać cukrem w czasie parowania) z sosem holenderskim ,młode ziemniaki z koperkiem , paski piersi z kurczaka maczane w cieście naleśnikowym z odrobiną gałki muszkatołowej i smażone na złoto ..... Bardzo smaczny i efektowny zestaw w ....30 minut Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4726616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.06.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 No zdziwiony. U Ciebie były w jednym ziemniaki i brzoskwinie. agalind, buziaki za przepis. Wcale nie zdziwiony.Rozczarowany ,że są bardziej odważni w kuchni niż ja. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4726951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.06.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 agalind, buziaki za przepis. Mam nadzieję, że zasmakuje. Polecam się na przyszłość Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4726977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 02.06.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Schab pieczony z kością, ryż, i chyba się przejdę po szparagi... Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4727071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.07.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Buraczki ze schabem i ziemniakami razem....i przejdę się po pizze(tak mi się to stwierdzenie spodobało) bo chyba mogą mieć wątpliwość jak tą mieszaninę zobaczą. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4765024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.08.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Niniejszym uroczyście otwieram sezon paprykowy. Czas na leczo. http://i54.tinypic.com/3179or6.jpg Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4846229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikka55 31.08.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Zupa paprykowa pikantna 1/2 kg miesa mielonego, łyżka ryżu, 2-3 ząbki czosnku, jajko, 2-3 cebule, 3 strąki czerwonej papryki, 15 dag pieczarek, 5 korniszonów, garść rodzynków, łyżka mielonych migdałów, mielone ziele angielskie, 2 łyżki ziół prowansalskich, ok. 1/8 l. śmietany, sól, pieprz, ostra papryka w proszku, olej. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, ryżem, mielonymi migdałami i przyprawiamy. Formujemy małe kuleczki, obsmażamy na oleju. Zalewamy wrzątkiem podsmażoną cebulę i czosnek, wrzucamy pulpeciki, przyprawy, rodzynki, pokrojone w paski pieczarki i paprykę. Gotujemy ok. 1/2 godz. Dodajemy korniszony pokrojone w plasterki, wlewamy śmietanę, zagotowujemy. Odstawiamy na kilkanaście minut, 'aby smaki się połączyły'. Podajemy z pieczywem. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4848560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 03.09.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 nikka55, dzięki za przepis. U mnie dziś gołąbki. Właściwie to dopiero je robię, więc będą na jutro. Dziś były wczorajsze żeberka. http://i52.tinypic.com/2iuujkk.jpg Polecam sposób byłej niani mojej córki, aby gołąbki nie przywierały w czasie duszenia. Naczynie (na przykład jak u mnie gęsiarkę) trzeba wyłożyć cieniutkimi paseczkami słoniny, a na nią dopiero położyć liście, na których układa się gołąbki. Wygląda to mniej więcej tak: http://i55.tinypic.com/2gwg74g.jpg Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4852021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.09.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Niniejszym uroczyście otwieram sezon paprykowy. Czas na leczo. mogę dorzucić sporo ostrych papryczek, tylko cukinia bardziej obrodziła Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4854177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.09.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 nikka55, dzięki za przepis. U mnie dziś gołąbki. Właściwie to dopiero je robię, więc będą na jutro. Dziś były wczorajsze żeberka. http://i52.tinypic.com/2iuujkk.jpg Polecam sposób byłej niani mojej córki, aby gołąbki nie przywierały w czasie duszenia. Naczynie (na przykład jak u mnie gęsiarkę) trzeba wyłożyć cieniutkimi paseczkami słoniny, a na nią dopiero położyć liście, na których układa się gołąbki. Wygląda to mniej więcej tak: http://i55.tinypic.com/2gwg74g.jpg Jeśli mogę i ....jeśli do gęsiarki na spód położysz liście z kapusty które są nie do zawijania,gołąbki ci nie przywrą a wręcz przeciwnie kapusta wyłożona pod nimi będzie przypieczona i będzie fajnie smakowała.Tłuszcz jakim obdarujesz górna część gęsiarki i wyłożone na górne gołąbki liście niepotrzebne z gotowanej kapusty,spłynie na dół i doda smaku całemu daniu. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4855027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 06.09.2011 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 obiadek w 10 minut ( dzisiaj lenia miałam ) potrzebne składniki -pięknej urody boczek -cebula -sałata -jajka Pokrojony w kostkę lub słupki boczek przesmażyć na chrupiąco .....odsączyć na papierowym ręczniku ,na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną cebulkę , jak będzie złocista ,dorzucić pokrojoną lub poszarpaną sałatę -delikatnie zmacerować - włożyć boczek i........... na talerz oczywiście na samą górę sałatki dajemy jajko ugotowane na miękko w koszulce ( w wodzie z dodatkiem octu ) bardzo szybko ,bardzo smacznie i bez wysiłku ....smacznego Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4855727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 06.09.2011 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 a na deser zrobiłam : mus jabłkowy do pucharka + bita śmietana + pokruszone herbatniki ........mniam mniam Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4855734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.09.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 a na deser zrobiłam : mus jabłkowy do pucharka + bita śmietana + pokruszone herbatniki ........mniam mniam pycha ale moje milusińskie na dno "pucharka" wkładają beze ,która sami robią w piekarniku. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4856502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 07.09.2011 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 pycha ale moje milusińskie na dno "pucharka" wkładają beze ,która sami robią w piekarniku. bezy są najlepsze Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4856606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.09.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 bezy są najlepsze Powiem szybko......kiedyś bezy piekły się u mnie w sterylizatorze...(tam była odpowiednia temperatura dla ich ,,,,,nazwę to ...smaku) Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4857202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.09.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 można sobie pocukrować???, a co tam.Ale .admin Ew-ka ma ładny kapelusz :) Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4857203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi01 29.09.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Dzisiaj na obiad miałam żeberka w sosie i ziemniaczki. Do tego zrobiłam surówkę z kiszonych ogórków (kilka kiszonych ogórki pokroić w cienkie plasterki, dodać cebulę pokrojoną w kosteczkę (wcześniej można ją sparzyć) i wymieszać z 1 łyżką majonezu). Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4889596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.09.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Dzisiaj na obiad miałam żeberka w sosie i ziemniaczki. Do tego zrobiłam surówkę z kiszonych ogórków (kilka kiszonych ogórki pokroić w cienkie plasterki, dodać cebulę pokrojoną w kosteczkę (wcześniej można ją sparzyć) i wymieszać z 1 łyżką majonezu). Bardzo wcześnie jadacie obiadki :D.Do takiej surówki z ogórka kiszonego nie trzeba sparzyć cebuli,wystarczy dodać pokrojonych w talarki gotowanych buraczków ćwikłowych.;) Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4890893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi01 04.10.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 U mnie czasami obiadek jest punktualnie o 12.00 Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/139/#findComment-4897017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts