domek to ja 22.03.2012 02:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 sardynki z grilla i 1.5L butla wina + zielenizna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.03.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Przez wątek cały czas przewijają się ryby ;) .Dziś u mnie sznycel-cielęcy -ministerski.Syna mam prawie z branży to ma go dzisiaj zrobić.Do tego zaproponował sos z (niestety mrożonych kurek z tamtego sezonu) i parowane warzywa w varomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena84 23.03.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 A ja ostatnio bedac w grecji dostalam w restauracji gulasz, niby zwykly ale dodali do niego ser feta i musze powiedziec ze to bylo cos, jedna mala rzecz a potrafi odmienic potrawe, z tym ze grecka feta jest jednak lepsza od tej dostepnej w polsce.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 24.03.2012 01:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 jedzenie superiore + butla prosecco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.03.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Taki mały pomysł na obiad sobotni.http://img269.imageshack.us/img269/4927/20120322771.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img252.imageshack.us/img252/3738/20120322773.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img198.imageshack.us/img198/6259/20120322774.jpg Uploaded with ImageShack.us wędzone skrzydełka,szaszłyk ziemniaczany i kawałek schabiku.schabik jeszcze dochodził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 25.03.2012 02:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 obowiazkowe taxi do resteuracji...w drodze powrotnej rybny, lakiernia i duza butla wodki na przyszly sos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.03.2012 02:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Chefie ....a propos sosów ......zapytam Cię czy to co ostatnio wymyślam jest sosem czy jakąś po pierdółką (jutro mam zamiar serwować na obiad-mąż bardzo lubi) otóż polędwiczki wieprzowe (medaliony) podsmażyć..... do nich wrzucić pokrojony w plastry por ...lekko podsmażyć ........zalać śmietaną 30% a do niej dorzucić kawałek sera gorgonzola i doprowadzić do zredukowania śmietany i do rozpuszczenia sera ......sosik wychodzi ekstra ... przedstawione powyżej to jak najbardziej przygotowanie wspaniałego sosiku (wywar i warzywa można dodatkowo zmiksować "na gładko", wlać na powrót do mięsa i dodać ser a na samym końcu śmietanę) ... technik przygotowywania sosów jest sporo Smakowicie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.03.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Niedziela...........jak to mówią znawcy "odbój kulinarny na kiszki by się zdał".Niniejszym sie postaram to sprawić.;);). Flaczki z boczniaków niestety nie jest to tradycyjna potrawa mięsna w formie gęstej zupy. Jej nazwa choć wywodzi się z jednego z głównych składników: oczyszczonych i pokrojonych w cienkie poprzeczne paski flaków wołowych ,jest tylko doskonałą podróbka tych ulubionych.Jakież to one te, boczniakowe są pyszne.Panowie nasz kacyk już idzie do Lamusa.:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 25.03.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 po jedzeniu, piciu i penetracji pora na uzupelnienie kaloriiiiiii.... flank z grilla+makaron i brokuly....+ barszcz na pierwsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena84 26.03.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Taki mały pomysł na obiad sobotni. http://img269.imageshack.us/img269/4927/20120322771.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img252.imageshack.us/img252/3738/20120322773.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img198.imageshack.us/img198/6259/20120322774.jpg Uploaded with ImageShack.us wędzone skrzydełka,szaszłyk ziemniaczany i kawałek schabiku.schabik jeszcze dochodził. Wyglada przecudownie, napewno bylo pyszne:) U mnie ostatnio kroluje grillowana piers z kurczaka, jakos tak sie zlozylo ze cala rodzina pod tym wzgledem sie zgadzamy, chociaz oczywicsie kielbaski tez w sezonie wiosenno-letnim na grillu nie zabraknie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.03.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Może nie do końca jest to pomysł na obiad ale za to podany w porze obiadowej http://img196.imageshack.us/img196/3579/20120225751.jpg Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.03.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 a to są moje ulubione kęski kurczaczkowe do obiadu jak najbardziej pasujące.Gdzieś je już kiedyś wkleiłem ale przypomnę bo robione są iście w diabelski sposób :D http://img821.imageshack.us/img821/2044/20111030525.jpg Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.03.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Mój młody powiedział ,że takie danko jak najbardziej jest pomysłem na obiad ;) http://img62.imageshack.us/img62/1456/20110704328.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img401.imageshack.us/img401/4563/20110704330.jpg Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.03.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 (edytowane) Jutro czwartek(dobrze ,że nie piątek bo znowu te ryby) http://img825.imageshack.us/img825/8359/20111006501.jpg Uploaded with ImageShack.us uwędzę go z deczka a potem zajmą się tymi co pływają tyle ,że już są w lodówie. http://img259.imageshack.us/img259/6113/20111221651.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img15.imageshack.us/img15/1420/20111221656.jpg Uploaded with ImageShack.us Też je uwędzę bo karpik wędzony jest super. Edytowane 28 Marca 2012 przez niktspecjalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.03.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 http://img15.imageshack.us/img15/1420/20111221656.jpg Uploaded with ImageShack.us Też je uwędzę bo karpik wędzony jest super. O ile kotek ich wcześniej nie podwędzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.03.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Znowu piątek byłem powędkować mam dwa amury(fotki potem) zrobię je nieco inaczej jak zawsze.Nie jest to jednak dzisiejszy mój pomysł na obiad. Na obiad tradycyjnie będzie ryba z sosem(sosik mówię wam istna poezja w ustach),ziemniaki pieczone,surówka z grupy sałat również z sosem ale takim moim zmodyfikowanym winegret(te obniżają cholesterol).W tym topiku chyba zapominamy ,że pomysłem na obiad są też przeróżne dodatki by ten nasz obiadek był jedną wielką całością. Mój sos do fileta z dorsza: Sos np do fileta z dorsza składniki: -Jego nieodzowną częścią jest sok z kiszonej kapusty w ilości 250 ml -100 ml sosu pieczeniowego-domowego -łyżka masła klarowanego lub tego 82 % tł z kostki(nie lubię ale ......) -250 ml śmietany -szalotka 3-4 szt. posiekane w kostkę -musztarda kielecka 2 łyżki Szalotkę trzeba zeszklić na maśle klarowanym,zalać sokiem z kapusty i zagotować.Dodać musztardę(kielecką),śmietanę i nasz domowy sos pieczeniowy.Gotujemy i finito.Ja osobiście nie przepadam za zieleniną w tym sosie ale jak kto woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 30.03.2012 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 pracowity piątek więc na obiad .....leniwe polane bułką tartą na masełku z cukrem i koktajl ze świeżych truskawek http://mojewypieki.blox.pl/2007/09/Klasyczne-leniwe-pierogi.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.03.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Szkoda ,że w sobotę nikt nie ma pomysłu na obiadek. Niebłagalnie się kończy to może w niedzielę Palmową coś nam rodzinnego przyniesie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.04.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Niedziela.Udka w miodzie,frytki tradycyjne,sałata zielona ze szczypiorkiem i śmietaną.Do tego pomysłu ptasie mleczko z zagęszczonego mleka i galaretek tak aby obiadek zakolorowić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.05.2012 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 "Niech się pichci 1-Maja":wave: No oczywizda grylek.Dziś szaszłyczki i jako nowość makaron z grilla :D.Dwa dipy czosnkowy i pomidorowo-miodowy ,sałatka oczywizda z rukolą,ogórek małosolny tegoroczny,sałatka ziemniaczana z małosolnym i koprem rewelacja do grilla.Pojadę po bandzie i zgriluję już rozmrożone przepiórki.Księżycówka kukułkowa i obowiązkowo wino Halkidiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts