amalfi 10.06.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 U mnie też było dziś wegetariańsko. Nawet mąż nie marudził, bo właściwie tylko z jego powodu codziennie musi być mięcho. Były boczniaki, szparagi, smażone młode pory i po ziemniaku z wody. Czyli obiadek, jaki tygrysy lubią najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 10.06.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 przeszperałam stronę programu pana R.M. i znalazłam jeszcze inny fajmy przepis - na zupę kartoflaną z szafranem i grzankami z pasztetową danie z Badenii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.06.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 sobota.Do wyboru panierowane młode ziemniaki albo zielone kopytka szpinakowe.Te pierwsze oczywiście z zsiadłym mlekiem takim domowym z mleka od krowy babci Józi . i jajkiem sadzonym na mozzarelli .oczywiście jajkiem od kurki dziadzia Stasia.Te drugie czyli zielone kopytka szpinakowe z sosem oczywiście na bazie mojego ukochanego sera pleśniowego gorgonzola i białego wina "Halkidiki".Przepyszne zestawy,proste i mało pracochłonne-szybkie Panierka do ziemniaczków koniecznie z kruszonych słonych paluszków :D:D a ziemniaczki koniecznie panierowane w rozgrzanym topionym serze pleśniowym nie w jaju .Natomiast przy zagniataniu kopytek ze szpinakiem należy pamiętać ,aby czosnek był nie przesmażony ze względu na goryczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.06.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Proste placki juhasa Oscypek ,młode tarte ziemniaki ,jajo,cebula,sól,pieprz do smaku.Wyrobić farsz.Smażyć placki.Podawać z sosem pomidorowym tym do oscypka oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.06.2012 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 ........szparagi, smażone młode pory i po ziemniaku z wody. Czyli obiadek, jaki tygrysy lubią najbardziej. zgapiłam .....a wszystko z zsiadłym mlekiem .....pycha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 25.06.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 i białego wina "Halkidiki". kilka razy juz wspominasz o tym winie. Jeżeli masz na mysli greckie, to prawidłowa nazwa połwyspu wygląda tak : Chalkidiki. To jest rejon uprawy , a nie nazwa własna wina. Na obiad papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.06.2012 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 dzisiaj zupa -krem z pomidorów i bazylią z pieczoną bagietką bardzo podobna jak w tym przepisie http://kalejdoskopkulinarny.blogspot.com/2011/08/pyszna-w-swojej-prostocie-zupa-krem-z.html polecam bo jest niezwykła w smaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.06.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 (edytowane) ... Na obiad papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem ... "zes" sosem pomidorowym z dodatkiem pieczonego czosnku ps - wa Edytowane 25 Czerwca 2012 przez Chef Paul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.06.2012 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 będąc dzisiaj w sklepie zobaczyłam pięknej urody antrykot....kupiłam i .......zrobiłam gulasz wołowy z kaszą gryczaną ( podsmażone kawałki wołowiny przełożyłam do szybkowaru i w nim dusiłam ok 15 minut .....w tym czasie doszła kasza ,ogórek kiszony i na stół ........jak ja kocham szybkowar ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.06.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 ........jak ja kocham szybkowar ) ... upssssssssss ... przedkładam "wolnowar" ... nie ma to jak różnorodność w naszych kuchniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 26.06.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Dziś pomidorowa z lanymi kluskami i roladki drobiowe+marchewka z groszkiem na słodko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 26.06.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Zupa szpinakowa z jajkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.06.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 (edytowane) kilka razy juz wspominasz o tym winie. Jeżeli masz na mysli greckie, to prawidłowa nazwa połwyspu wygląda tak : Chalkidiki. To jest rejon uprawy , a nie nazwa własna wina. Na obiad papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem Pokonałaś mnie swoim greckim doświadczeniem ale chce abyś coś zobaczyła :( są to ulubione wina mojej żony i moje a i znajomi bardzo je lubią.Z racji zawodu mojej Gosi kiedyś dostawała mnóstwo telefonów by je spróbować.Tak też zrobiła i są "numero łan " :D:yes: na naszym stojaku.Czy jeszcze mi coś przypniesz???:no: http://sklep-wina.pl/category/80,grecja Edytowane 28 Czerwca 2012 przez niktspecjalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.06.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 ..............Na obiad papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem Skoro mnie delikatnie zaczepiłaś to pozwolisz ,że i ja o coś spytam oczywiście zgodnie z tematem. -jaka papryka ,jak przygotowana do faszerowania,jakie mięso,surowe czy smażone,jaki ryż surowy czy duszony,gotowany itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.06.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Czwartek.Zebrałem trochę kurek więc zrobię kurki z cukiniami (kolorowymi znaczy się) .Dodam parmezan i w odpowiedniej kolejności zapieką w naczyniu żaroodpornym delikatnie podlewając winem w/w.Na koniec przed podaniem posypię twarogiem na zielono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.06.2012 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 sobota to czas na kombinacje .Dzisiaj na obiadek gołąbki z młodej kapusty z farszem z tartych młodych ,rodzimych ziemniaków(farsz podobny do tego co na placki ziemniaczane)..Koniecznie zapieczone w "gęsiarce".Cielęcina we własnym sosie i ogórek małosolny..:yes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.06.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 (edytowane) będąc dzisiaj w sklepie zobaczyłam pięknej urody antrykot....kupiłam i .......zrobiłam gulasz wołowy z kaszą gryczaną ( podsmażone kawałki wołowiny przełożyłam do szybkowaru i w nim dusiłam ok 15 minut .....w tym czasie doszła kasza ,ogórek kiszony i na stół ........jak ja kocham szybkowar ) Gulasz wołowy jest jednym z ulubionych dań na moim stole z kasza gryczaną.Jest to danie ,które pieczołowicie udoskonalam.Pomysłem na obiad jest wspaniały ale z całym szacunkiem powiedz jak zrobiłaś gulasz wołowy w "wolnowarze-szybkowarze":D ???.Przeca w jego zawartości jest wiele składników nie tylko mięso???.Mój gulasz robię z wołowiny z deczka poprzerastanej tłuszczem z błonkami i żyłami. Taka jaśniutka wołowina jest smaczniejsza-aromatyczniejsza od tej chudej. Pomysłem na obiad jest antrykot z którego szkoda robić gulasz on znakomicie nadaje się np.na takie danko: pokrojony na porcje z lekka rozbity,posypany przyprawami i mąką,zrumieniony na mocnym tłuszczu,z roztartym czosnkiem i przetartymi pomidorami ,podlany czerwonym winem np.Halkidiki i uduszonym. Edytowane 30 Czerwca 2012 przez niktspecjalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 30.06.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 brokułowa z maleńkim kleksem śmietany i polędwica wieprzowa w folii na parze w otoczeniu ziół z ogródka lekko obsypana solą morską ,ziemniaki na parze i sałata lodowa z kukurydzą i papryką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.07.2012 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 brokułowa z maleńkim kleksem śmietany i polędwica wieprzowa w folii na parze w otoczeniu ziół z ogródka lekko obsypana solą morską ,ziemniaki na parze i sałata lodowa z kukurydzą i papryką Zapytam i tu bo mnie to zastanawia. polędwica wieprzowa w folii na parze Jak rozumiem zawijasz polędwicę w folię aluminiową ,wkładasz do urządzenia z parą i parujesz .Tak???To takie jakby dublowane parowanie.A po co??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.07.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 U nas dzisiaj żurek z kiełbasą, boczkiem i jajkiem, a na drugie panierowane pieczarki, gotowane ziemniaki i brokuły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts