amalfi 10.06.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 U mnie też było dziś wegetariańsko. Nawet mąż nie marudził, bo właściwie tylko z jego powodu codziennie musi być mięcho. Były boczniaki, szparagi, smażone młode pory i po ziemniaku z wody. Czyli obiadek, jaki tygrysy lubią najbardziej. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5374513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 10.06.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 przeszperałam stronę programu pana R.M. i znalazłam jeszcze inny fajmy przepis - na zupę kartoflaną z szafranem i grzankami z pasztetową danie z Badenii. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5374616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.06.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 sobota.Do wyboru panierowane młode ziemniaki albo zielone kopytka szpinakowe.Te pierwsze oczywiście z zsiadłym mlekiem takim domowym z mleka od krowy babci Józi . i jajkiem sadzonym na mozzarelli .oczywiście jajkiem od kurki dziadzia Stasia.Te drugie czyli zielone kopytka szpinakowe z sosem oczywiście na bazie mojego ukochanego sera pleśniowego gorgonzola i białego wina "Halkidiki".Przepyszne zestawy,proste i mało pracochłonne-szybkie Panierka do ziemniaczków koniecznie z kruszonych słonych paluszków :D:D a ziemniaczki koniecznie panierowane w rozgrzanym topionym serze pleśniowym nie w jaju .Natomiast przy zagniataniu kopytek ze szpinakiem należy pamiętać ,aby czosnek był nie przesmażony ze względu na goryczkę. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5381698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.06.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Proste placki juhasa Oscypek ,młode tarte ziemniaki ,jajo,cebula,sól,pieprz do smaku.Wyrobić farsz.Smażyć placki.Podawać z sosem pomidorowym tym do oscypka oczywiście. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5388384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.06.2012 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 ........szparagi, smażone młode pory i po ziemniaku z wody. Czyli obiadek, jaki tygrysy lubią najbardziej. zgapiłam .....a wszystko z zsiadłym mlekiem .....pycha Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5388858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 25.06.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 i białego wina "Halkidiki". kilka razy juz wspominasz o tym winie. Jeżeli masz na mysli greckie, to prawidłowa nazwa połwyspu wygląda tak : Chalkidiki. To jest rejon uprawy , a nie nazwa własna wina. Na obiad papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5393481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.06.2012 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 dzisiaj zupa -krem z pomidorów i bazylią z pieczoną bagietką bardzo podobna jak w tym przepisie http://kalejdoskopkulinarny.blogspot.com/2011/08/pyszna-w-swojej-prostocie-zupa-krem-z.html polecam bo jest niezwykła w smaku Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5393495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.06.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 (edytowane) ... Na obiad papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem ... "zes" sosem pomidorowym z dodatkiem pieczonego czosnku ps - wa Edytowane 25 Czerwca 2012 przez Chef Paul Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5393885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.06.2012 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 będąc dzisiaj w sklepie zobaczyłam pięknej urody antrykot....kupiłam i .......zrobiłam gulasz wołowy z kaszą gryczaną ( podsmażone kawałki wołowiny przełożyłam do szybkowaru i w nim dusiłam ok 15 minut .....w tym czasie doszła kasza ,ogórek kiszony i na stół ........jak ja kocham szybkowar ) Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5393938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.06.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 ........jak ja kocham szybkowar ) ... upssssssssss ... przedkładam "wolnowar" ... nie ma to jak różnorodność w naszych kuchniach Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5393986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 26.06.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Dziś pomidorowa z lanymi kluskami i roladki drobiowe+marchewka z groszkiem na słodko Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5395345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 26.06.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Zupa szpinakowa z jajkiem Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5395703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.06.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 (edytowane) kilka razy juz wspominasz o tym winie. Jeżeli masz na mysli greckie, to prawidłowa nazwa połwyspu wygląda tak : Chalkidiki. To jest rejon uprawy , a nie nazwa własna wina. Na obiad papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem Pokonałaś mnie swoim greckim doświadczeniem ale chce abyś coś zobaczyła :( są to ulubione wina mojej żony i moje a i znajomi bardzo je lubią.Z racji zawodu mojej Gosi kiedyś dostawała mnóstwo telefonów by je spróbować.Tak też zrobiła i są "numero łan " :D:yes: na naszym stojaku.Czy jeszcze mi coś przypniesz???:no: http://sklep-wina.pl/category/80,grecja Edytowane 28 Czerwca 2012 przez niktspecjalny Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5398149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.06.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 ..............Na obiad papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem Skoro mnie delikatnie zaczepiłaś to pozwolisz ,że i ja o coś spytam oczywiście zgodnie z tematem. -jaka papryka ,jak przygotowana do faszerowania,jakie mięso,surowe czy smażone,jaki ryż surowy czy duszony,gotowany itp. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5398162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.06.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Czwartek.Zebrałem trochę kurek więc zrobię kurki z cukiniami (kolorowymi znaczy się) .Dodam parmezan i w odpowiedniej kolejności zapieką w naczyniu żaroodpornym delikatnie podlewając winem w/w.Na koniec przed podaniem posypię twarogiem na zielono. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5398178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.06.2012 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 sobota to czas na kombinacje .Dzisiaj na obiadek gołąbki z młodej kapusty z farszem z tartych młodych ,rodzimych ziemniaków(farsz podobny do tego co na placki ziemniaczane)..Koniecznie zapieczone w "gęsiarce".Cielęcina we własnym sosie i ogórek małosolny..:yes: Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5401043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.06.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 (edytowane) będąc dzisiaj w sklepie zobaczyłam pięknej urody antrykot....kupiłam i .......zrobiłam gulasz wołowy z kaszą gryczaną ( podsmażone kawałki wołowiny przełożyłam do szybkowaru i w nim dusiłam ok 15 minut .....w tym czasie doszła kasza ,ogórek kiszony i na stół ........jak ja kocham szybkowar ) Gulasz wołowy jest jednym z ulubionych dań na moim stole z kasza gryczaną.Jest to danie ,które pieczołowicie udoskonalam.Pomysłem na obiad jest wspaniały ale z całym szacunkiem powiedz jak zrobiłaś gulasz wołowy w "wolnowarze-szybkowarze":D ???.Przeca w jego zawartości jest wiele składników nie tylko mięso???.Mój gulasz robię z wołowiny z deczka poprzerastanej tłuszczem z błonkami i żyłami. Taka jaśniutka wołowina jest smaczniejsza-aromatyczniejsza od tej chudej. Pomysłem na obiad jest antrykot z którego szkoda robić gulasz on znakomicie nadaje się np.na takie danko: pokrojony na porcje z lekka rozbity,posypany przyprawami i mąką,zrumieniony na mocnym tłuszczu,z roztartym czosnkiem i przetartymi pomidorami ,podlany czerwonym winem np.Halkidiki i uduszonym. Edytowane 30 Czerwca 2012 przez niktspecjalny Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5401105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 30.06.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 brokułowa z maleńkim kleksem śmietany i polędwica wieprzowa w folii na parze w otoczeniu ziół z ogródka lekko obsypana solą morską ,ziemniaki na parze i sałata lodowa z kukurydzą i papryką Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5401630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.07.2012 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 brokułowa z maleńkim kleksem śmietany i polędwica wieprzowa w folii na parze w otoczeniu ziół z ogródka lekko obsypana solą morską ,ziemniaki na parze i sałata lodowa z kukurydzą i papryką Zapytam i tu bo mnie to zastanawia. polędwica wieprzowa w folii na parze Jak rozumiem zawijasz polędwicę w folię aluminiową ,wkładasz do urządzenia z parą i parujesz .Tak???To takie jakby dublowane parowanie.A po co??? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5402644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.07.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 U nas dzisiaj żurek z kiełbasą, boczkiem i jajkiem, a na drugie panierowane pieczarki, gotowane ziemniaki i brokuły Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/161/#findComment-5403265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts