Benta 08.08.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Z przepisu Alibabki chętnie skorzystam, to musi być pyszne. A dzisiaj zaplanowane " selerki ". Obgotowane ( lekko ) krążki selera, pomiędzy nimi plaster żółtego sera, opanierowane w jajku i bułce, smażone na złoto. Do tego ogórki małosolne. Na deser galaretka owocowa i owoce. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5446449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.08.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Z przepisu Benta chętnie skorzystam to musi być ciekawy smak. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5446866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.08.2012 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 wieprzowa polędwiczka w sosie śmietanowym+ kurki smażone z cebulką na masełku i posypane zielona pietruszką +ziemniaczane pure Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5448065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 09.08.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 wieprzowa polędwiczka w sosie śmietanowym+ kurki smażone z cebulką na masełku i posypane zielona pietruszką +ziemniaczane pure Ale mi smaka narobiłaś! Ewuś, a tę polędwiczkę to jak przygotowujesz? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5448131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 10.08.2012 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Ale mi smaka narobiłaś! Ewuś, a tę polędwiczkę to jak przygotowujesz? polędwiczkę kroję w 2cm plastry i lekko rozbijam dłonią .....krótko smażę na tłuszczu z obu stron z dodatkiem cebuli i jak mięsko nabierze koloru zalewam kubkiem śmietany 30% mieszam mięso ,sól ,pieprz duszę ok 10 minut do zredukowania sosu ...włala Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5448512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 10.08.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 O sękju dobra kobieto! Więc i u mnie dziś na obiad polędwiczki w sosie śmietanowym plus kurki, plus kasza,( chyba gryczana -się jeszcze zobaczy) i mizeria. Na deser biała Pavlowa. Bezowy blacik upieczony wczoraj wieczorem, a resztę się dorobi w stosownym czasie Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5448625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 10.08.2012 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Na deser biała Pavlowa. Bezowy blacik upieczony wczoraj wieczorem, a resztę się dorobi w stosownym czasie ślinka leci ..... uwielbiam a z czym robisz ,tradycyjnie z granatami? a ja dzisiaj lub jutro zrobię pierwszy raz drożdżowy placek co sam rośnie bez wyrabiania ( wszystkie składniki wsypuje sie i wlewa do miski -bez mieszania !-przykrywa ściereczką i na 2 godz w ciepłe miejsce ...... potem wymieszać -na blachę -dodać owoce i kruszonke i .......do pieca - ponoć rewelacja) Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5448692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 10.08.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 .... a z czym robisz ,tradycyjnie z granatami? Nie, ja pokojowo, z owocami sezonowymi No to zdjęcie na wzmożenie pracy ślinianek! http://img849.imageshack.us/img849/6758/pavlova2.jpg Uploaded with ImageShack.us ...a ja dzisiaj lub jutro zrobię pierwszy raz drożdżowy placek co sam rośnie bez wyrabiania ( wszystkie składniki wsypuje sie i wlewa do miski -bez mieszania !-przykrywa ściereczką i na 2 godz w ciepłe miejsce ...... potem wymieszać -na blachę -dodać owoce i kruszonke i .......do pieca - ponoć rewelacja) Czego to ludziska nie wymyślą?! Drożdżowe bez miętolenia??? Koniecznie zapodaj sprawozdanko i wrażenia. Obrazki mile widziane! Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5449161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.08.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 ślinka leci ..... uwielbiam a z czym robisz ,tradycyjnie z granatami? a ja dzisiaj lub jutro zrobię pierwszy raz drożdżowy placek co sam rośnie bez wyrabiania ( wszystkie składniki wsypuje sie i wlewa do miski -bez mieszania !-przykrywa ściereczką i na 2 godz w ciepłe miejsce ...... potem wymieszać -na blachę -dodać owoce i kruszonke i .......do pieca - ponoć rewelacja) Przepraszam Wszystkich...............zmień to co masz pod stopką ...........FORUMOWICZ WIELKI SERCEM takiego wpisu mieć nie powinien...............:rolleyes: i to np.w kulinariach Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5450180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 11.08.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 kremowka krewetkowa na pierwsze. na drugie łosoś z grilla, zielenizna z owocani morza i winko. zajebiście smacze. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5450188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.08.2012 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 niedziela.Kotlety z mielonego łososia,ziemniaki pure i sałata na słodko ,a na deser "kajdany" z cukrem pudrem we frytkownicy smażone.Do zapitki kompot gruszkowy. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5450550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.08.2012 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Czego to ludziska nie wymyślą?! Drożdżowe bez miętolenia??? Koniecznie zapodaj sprawozdanko i wrażenia. Obrazki mile widziane! nie ma o czym mówić ...... ciasto bardziej przypomina babkowe niż drożdżowe chociaż w smaku nie jest złe ...... nie wiem czy kiedyś się jeszcze skusze na ten przepis,ja jednak wolę drożdżowe tradycyjne Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5450714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.08.2012 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 wtorek pada więc na świeże grzyby z lasu.Kaczka pieczona i gołąbki zielone na maśle smażone.Kuskus zielony,kompot wiśniowy a na deser trudny do zrobienia tort bezowy-kakaowy na spirytusie. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5453237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 14.08.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 a ja dzisiaj lub jutro zrobię pierwszy raz drożdżowy placek co sam rośnie bez wyrabiania ( wszystkie składniki wsypuje sie i wlewa do miski -bez mieszania !-przykrywa ściereczką i na 2 godz w ciepłe miejsce ...... potem wymieszać -na blachę -dodać owoce i kruszonke i .......do pieca - ponoć rewelacja) i jak wyszedł? Ja takowy zrobiłam 3 dni temu Robiłam z drożdzy sypkich więc nie wyrosło zbytnio ale z "prawdziwych" będzie pewnie rewelacja Była drożdzówka ze śliwkami Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5453298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.08.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 czwartek .kluski leniwe z serem,kompot czereśniowy a na deser sorbet o smaku frugo. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5456534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 17.08.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) moja wczorajsza propozycja - może mało wykwintnie ale czasem są takie dni że trzeba bezpośrednią działalność kulinarną ograniczyć do minimum a chłopy zjadłyby mięsko - samo przygotowanie trwało chyba 2 minuty, potem można się zająć innymi sprawami, czasem tylko trzeba zobaczyć czy nie płonie. karkówkę w plastrach , albo karczek, albo jak to się tam nazywa lekko rozbić i włożyć na płasko do naczynia żarodopornego, wcześniej utarzać mięsko w zupie cebulowej z paczki ( mi najbardziej pasuje z knorra) , w naczyniu pomazać z góry śmietaną i do pieca na ok 50 min ( w zasadzie zależy jaki kto ma piekarnik i jakie mięso wiadomo jak będzie jadalne można wyciągać) w połowie pieczenia na drugi ruszt wrzucamy ziemniaczane łódeczki z biedronki i gotowe. Smak tak uduszonej karkówki jest naprawdę ciekawy. Wariacje w stylu obłożenie karkówki dodatkową świeżą cebulką lub dorzucenie do naczynia jakiegoś warzywa wskazane. Co kto lubi. Jest to danie z serii "nawet mąż zostawiony gdy żona jedzie w delegację zrobi to bez problemu sobie i dzieciom" moje składniki: 5 plastrów mięsa 1 paczka zupy cebulowej śmietana 12% - kubek 330ml jedna paczka 750g ziemniaczków 5 osób się najadło w ruch poszły jeszcze tegoroczne kiszone ogórki Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez emi601 Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5458120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 21.08.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 emi601 ja robie w tej przyprawie piersi kurzęce Pokroić je w kostke, posypać tą zupą, wymieszać, dać do naczynia żaroodpornego, zalać śmietanką 30% i na wierzch posypać mozarellą. Jak to się wszystko upiecze to podawać z ryżem. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5462664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 22.08.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 dzisiaj zajebista karkoweczka bez kosci (w calosci) z grilla, piwko spizowe jasne i zielenizna. na pierwsze zupka morska z dorsza, krewetek, kalamarow i mieszanki mrozonej owoce morza......rowniez zajebista. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5464342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 22.08.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 jeszcze bardziej zajebiste jest piwko......a karkoweczka wedruje na 3h do grilla. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5464379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 22.08.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 w przerwie wykorzystamy pozostalosci z wczorajszego grilla......karowka, schab i 1 golonka(razem okolo 2kg czystego miesa). Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/164/#findComment-5464453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts