frosch 10.02.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 gabula pewnie można (smaku nie powinno zmienić) tylko, że wtedy nie będziesz miała pięknych włókien mięska na chlebie - taka wypasiona się wtedy wydaje ta konserwa acha ,konserwa jest całkowicie smarowna mimo grubo pokrojonej kostki boczku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 10.02.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 frosiu a miałabys jakieś foteczki tego bogracza? coby jakoś w głowie mi się poukładało co zamierzam robic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.02.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 U mnie dziś pieczone goloneczki z indyka. Wszystkie przepisy podawane w tym wątku powinny wyglądać tak jak przepis nadii. Lubię, jak jest "rozrysowane" Ja jak robię bogracz, to kluski lane/kładzione robię i wychodza takie nieregularne, spore kluchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadia091205 11.02.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Wszystkie przepisy podawane w tym wątku powinny wyglądać tak jak przepis nadii. Lubię, jak jest "rozrysowane" DZIEKUJE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 11.02.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Był kurczak po hindusku. Ossstra jazda, ale garnek wylizali. Dla odważnych podaję przepis - banał. czas przygotowania 15 min czas przyrządzania 25 min dla 4-6 osób 6 filetów z piersi kurczaka ( 1 kg) 2 łyżeczki przyprawy garam masala 2 łyżeczki kolendry mielonej 3/4 łyżeczki chili w proszku 3 ząbki czosnku zmiażdżone 2 łyżeczki świeżego startego imbiru 2 łyżeczki mielonego kardamonu 2 łyżki białego octu 1/4 szklanki ( 60 ml) koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki jogurtu 3 łyżeczki słodkiej papryki 1 duża cebula drobno poszatkowana 3/4 szklanki bulionu ( może być z kostki) drobiowego 1 szklanka śmietanki 425 g przecieru pomidorowego 1.Pokroić filet na 3-4 równe kawałki 2.Wymieszać w dużej misce mielone przyprawy,ocet i jogurt z kawałkami mięsa ( bez cebuli ) Odstawić do lodówki na conajmniej 6 godzin ( najlepiej na noc) 3.Rozgrzać tłuszcz ( masło, olej ) zeszklić cebulę, dołożyć kurczaka . Dusić 5 minut. Zalać bulionem i koncentratem pomidorowym. Dusić 20 min.Tuż przed podaniem wlać śmietankę. Podawać z dzikim ryżem albo bagietkami. Gaśnicę trzymać blisko talerzy. mniam mniam. ps. przepis wydaje się skomplikowany ale wszystkie przyprawy sypkie dostępne z serii Kamis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.02.2010 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 dzis pomysł na ....pomidorową z ryżem ,a na drugie ....kopytka z sosem grzybowym (jeszcze mam kilka zamrożonych paczek sprzed 2 lat ) .....jak znam życie ryżu będzie za dużo ...wiec starczy na zapiekanke z jabłkami na deser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.02.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 U nas dzisiaj kazdy cos innego: karp smazony, pierogi z serem i bigos swiateczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 14.02.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 dla zakochanych... http://img136.imageshack.us/img136/2582/zdjcia0001u.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.02.2010 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 ... gulasz z serduszek też dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 15.02.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Co by tu na obiad.... Raz dwa trzy ściągamy. Pomidorowa z ryżem i rolady z szynki z pieczarkami, serem i wędliną. Ech, kocham ten wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.02.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Kurczak z piekarnika, frytki lub ziemniaki pieczone do wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 15.02.2010 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 obiecałam sobie ,że w Poscie bedziemy jeść tylko obiady gotowane na parze -zadnych smażonych dań ...wiec czekam na inspiracje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 16.02.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 obiecałam sobie ,że w Poscie bedziemy jeść tylko obiady gotowane na parze -zadnych smażonych dań ...wiec czekam na inspiracje to tak pół żartem - pampuchy NA PARZE zrób a do tego np. gulasz. ja dziś mam kurczaka z piekarnika, fasolka szparagowa gotowana (bez dodatków), surówka z marchewki i jabłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 16.02.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Zapomniałam, że jutro Popielec i nagotowałam cały gar zupy pomidorowej na rosole i drugi pulpetów w sosie Muszę to jakoś przechować. Trzeba chyba w pojemniki i zamrozić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.02.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 obiecałam sobie ,że w Poscie bedziemy jeść tylko obiady gotowane na parze -zadnych smażonych dań ...wiec czekam na inspiracje hmm na parze może w parze z małżem i wtedy wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.02.2010 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 obiecałam sobie ,że w Poscie bedziemy jeść tylko obiady gotowane na parze -zadnych smażonych dań ...wiec czekam na inspiracje hmm na parze może w parze z małżem i wtedy wszystko ok oczywiscie ,że w parze na parze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.02.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Dzisiaj sledzik w smietanie i ziemniaki w obierkach czyli w mundurkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 17.02.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 U mnie będzie dzisiaj rybka z grillowej patelni (nie wiem jeszcze jaka, bo ma być dopiero kupiona). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.02.2010 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Dzisiaj sledzik w smietanie i ziemniaki w obierkach czyli w mundurkach. tak samo u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 17.02.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 a u mnie pomidorowa z ryzem i karp z warzywami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts