magpie101 19.02.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Kluski z tartych ziemniakow przesmazone z boczkie, do tego kapusta kiszona duszona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 19.02.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 ogórkowa z bułą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 20.02.2010 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 bogracz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.02.2010 02:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 bogracz Że ke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 20.02.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 U mnie bogracz to cos jak zupa gulaszowa tylko z pieczarkami i ogorasami kiszonymi. nie wiem jak u innych. Dziś serwuje Krupniczek Ziemniaczki Duszone zeberka Kapucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 20.02.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 a u mnie dzisiaj zupa brokułowa a na drugie spageti z sosem bolonskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 20.02.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 U mnie jak w kazdy weekend jarzynowa a na drugie kurczak z cebulka w smietanie z ziemniaczkami i buraczkami na zimno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.02.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Piure polane smazona cebulka, kapusta kiszona zasmazana i kotlety ale oszukane, bo z piersi.Na deser do kawki sernik z brzoskwiniami. Na jutro bedzie pizza z kawalkami kurczaka w gyrosie, kukurydza i pieczarkami (wszystko mam juz przygotowane zeby szybciej bylo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.02.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Ja dziś zrobiłem tradycyjnego pieczonego kurczaka z jabłkami, gruszkami, śliwkami, rodzynkami w sosie miodowo-czosnkowym (dorzuciłem parę plasterków pomarańczy). Do tego marchewka duszona na ciepło i ziemniaczki. Mówcie co chcecie ale kurczak pieczony w całości ma inny lepszy smak http://www.empikfoto.pl/albumy37/398651/822614/previews/32515477_kurczak_001.jpg A na początek tygodnia również coś tradycyjnego barszczyk made in Ukraina mój ulubiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 21.02.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Pomidorowa z makaronem, nuggetsy z piersi kurczaka, ziemniaki i modra kapusta Na deser kompot z jabłek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.02.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 wczoraj rosół , polędwiczki w cebulowym płaszczyku z ziemniakami-łódkami z piekarnika i sałatą dzisiaj pomidorowa z ryżem , udka nadziewane pieczarkami z ziemnaikami i surówką z białej kapusty jutro planuję placek po bytomsku aka nie mam foteczek bogracza , ale następnym razem cyknę specjalnie dla ciebie :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.02.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 O kurcze jaki to jest placek po bytomsku??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.02.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 inni mówią również po węgiersku a tak naprawdę jest to placek ziemniaczany z gulaszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.02.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 inni mówią również po węgiersku a tak naprawdę jest to placek ziemniaczany z gulaszem E myślałem że jakiś na "wągel" wypieczony lub coś w tym rodzaju ale jesli to nie kłopot to po proszę o skrócony choćby przepis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 22.02.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 inni mówią również po węgiersku a tak naprawdę jest to placek ziemniaczany z gulaszem ege szege dre! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.02.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 gawełek to zwykłe placki ziemniaczane (można smażyć większe np. na całą patelnię i podawać polane gulaszem i złożone na pół jak omlet ... jako rozpustę można polać jeszcze raz gulaszem ) ja robię zazwyczaj zwykłe (takie 2 sztuki na jedną patelnię) , które mozna potem brać w locie do łapki i podżerać nawet na zimno (jak zostaną) a gulasz tradycyjny z wołowiny albo z indyka , z szynki wieprzowej lub lopatki tez sie nadaje ( ważne aby był jak to gulasz ...ostry ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.02.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 inni mówią również po węgiersku a tak naprawdę jest to placek ziemniaczany z gulaszem ege szege dre! co gotujesz??? P.s. mam pytanie do małki: czy zrobiła w końcu tę konserwę z boczku ??? bo ja juz nową turę zaprawiłam i dziś będę robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splinka 22.02.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Jeśli lubicie karkówkę i grzyby, polecam to danie. Dla mnie i mojej rodziny rewelacja. Jeszcze lepiej smakuje na drugi dzień (jeśli zostanie): http://www.wielkiezarcie.com/recipe30403.htmll a ja zrobiłam wreszcie to danie ale z łopatką. Wyszło rewelacyjnie. Zmieniłam troszkę proporcje tzn. na około 07 kg łopatki dałam 2 duuuże cebule i prawdziwków suszonych po namoczeniu około 0,4 kg. Wyszło pysznie. Do tego babka ziemniaczana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 22.02.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Fosiu a można Cię prosić o jakieś małe zdjątko tego zaprawinego boczusia i później ewentualnie już w słoiczku bo ja teraz nareszcie będę maiła trochę więcej czasu i mam zamiar zrobić te pyszności, a jak zobaczę zdjęcia to myślę, że jeszcze prędzej do sklepu polecę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.02.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 ok jak będę robić pstryknę fotki i dołączę opis , bo jest więcej chętnych na ten przepis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts