magpie101 22.02.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 ok jak będę robić pstryknę fotki i dołączę opis , bo jest więcej chętnych na ten przepis Jesli to ta konserwa co byla wystawiona na licytacje dla Frania to ja tez jestem chetna na przepis . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 22.02.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 ok jak będę robić pstryknę fotki i dołączę opis , bo jest więcej chętnych na ten przepis To super a ja jutro z rana popędzę do hali mięsnej po zaopatrzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 22.02.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 aka nie mam foteczek bogracza , ale następnym razem cyknę specjalnie dla ciebie :* http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/a010.gif żur wyszedł wyśmienity..cała rodzina wraz z teściowa zachwyceni a nastepna porcja zakwasu juz zakiszona czeka w lodówce dziekuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadia091205 22.02.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Dziewczyny a używacie kombiwaru ?? Kupiłam coś takiego w sobotę i nie wiem za bardzo co w tym i jak moge zrobić. Może macie jakieś sprawdzone sposoby. Robiłam dzis w tym udka, ale nie wyszły za rewelacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.02.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Dziewczyny a używacie kombiwaru ?? Kupiłam coś takiego w sobotę i nie wiem za bardzo co w tym i jak moge zrobić. (...). Sprzedaj na allegro z zyskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.02.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 aka nie mam foteczek bogracza , ale następnym razem cyknę specjalnie dla ciebie :* http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/a010.gif żur wyszedł wyśmienity..cała rodzina wraz z teściowa zachwyceni a nastepna porcja zakwasu juz zakiszona czeka w lodówce dziekuję aka cieszę się ogromnie , że mogłam pomóc nadia z kombiwarem nie miałam niestety nigdy do czynienia dziewczyny i chłopaku boczek "się robi" - cykam zdjęcia - mam nadzieję,że jutro z rana wam je wstawię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 22.02.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 no to czekamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadia091205 23.02.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Dziewczyny a używacie kombiwaru ?? Kupiłam coś takiego w sobotę i nie wiem za bardzo co w tym i jak moge zrobić. (...). Sprzedaj na allegro z zyskiem Nie chcę sprzedawać - chcę z niego korzystać, bo ma duzo zalet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.02.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Dziewczyny a używacie kombiwaru ?? Kupiłam coś takiego w sobotę i nie wiem za bardzo co w tym i jak moge zrobić. (...). Sprzedaj na allegro z zyskiem Nie chcę sprzedawać - chcę z niego korzystać, bo ma duzo zalet Mój piekarnik z termoobiegiem też ma i nie ma różnicy jeżeli postawisz naczynie z woda na dnie, a dodatkowo nie zagraca kuchni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 23.02.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 u mnie dzisiaj krupnik z wkładką ( filety z kurczaka) a na późne drugie danie--wczesną kolacje Cebulaki forumowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.02.2010 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 wczoraj ...krupnik .....oraz karczek pieczony w rękawie ,kluski śląskie z sosem i buraczki na ciepło a dzisiaj .... resztki krupnika oraz .....prażuchy z sosem pieczarkowym ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.02.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 U nas pizza na ciescie od cebulakow z pieczarkami, kukurydza i kawalkami kurczaka przesmazonego w przyprawie "gyros"kurczaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 23.02.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 U mnie resztki z poprzednich dni czyli bigos, barszcz i paszteciki z mięsem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.02.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 a ja mam pół pieczonego kurczaka i zamrożone mieszanki warzywne i ryż może by risotto zakręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 23.02.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 ja od 2 dni strajkuję, a raczej nie mam czasu na zrobienie obiadku, ale już wkrótce, już wkrótce.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.02.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 przepraszam , że dopiero teraz BOCZEK SMAROWNY : http://img297.imageshack.us/img297/7659/p2220305.th.jpg świeży , surowy boczek pozbawiony skóry i kości - pokrojony w kostkę - wymieszany z przyprawami : sól , pieprz , cebula pokrojona w kosteczkę , czosnek zmiażdżony , majeranek , listek laurowy pokruszony , ziele angielskie (zgniecione) .....(czasem jak mam dobry humor dodaję chili , tymianek , vegette itd.) http://img52.imageshack.us/img52/6614/p2220307.th.jpg po minimum 3 dniach (próbowałam wcześniej , ale jednak nie było odpowiednio przegryzione) zalewamy wodą mniej więcej 1 cm nad poziomem mięsa , doprowadzamy do wrzenia , zmniejszamy temperaturę na minimum - do takiej, w której mięso dosłownie tylko pyka (mniej więcej jak rosół) .......zapominamy o garnku na ok.2-3 h (zależy od ilości wykorzystanego mięsa) ... http://img121.imageshack.us/img121/9623/p2220312.th.jpg ....po tym czasie wygląda mniej więcej tak ....od tej chwili kontroluję poziom wody (co pół do godziny podchodzę do kuchenki i zanurzam drewnianą łyżka kawałki mięsa ....ale ja zboczona jestem ..muszę mieszać w garnku co chwila - ułatwia mi sprawę połączenie kuchni z salone :wink:m ) ...... http://img251.imageshack.us/img251/8389/p2220319.th.jpg po jakimś czasie wygląda tak......to znak, ż wkrótce nastąpi końcowy etap ..... http://img683.imageshack.us/img683/5090/p2220333.th.jpg gdy boczek wygląda tak ( ok. cm. pozornej wody od dna - właściwie jest to wytopiony z mięsa tłuszcz ) ...znak , że proces przygotowywania konserwy dobiegł końca ...... http://img52.imageshack.us/img52/636/p2220334.th.jpg przekładamy mięsko do słoików , ubijamy łyżką.....i zakręcamy natychmiastowo (na gorąco) .....robiąc w ten sposób zaprawa (u mnie) wytrzymuje ok. 2 miesiące w spiżarce ( dłużej nie miała okazji się sprawdzać , bo zostaje spożyta) http://img713.imageshack.us/img713/2586/p2230337.th.jpg tak wygląda na kanapce ..smacznego ... jeśli ktoś chce i lubi ( np. tak jak moja córka) , żeby mięso było lekko zaróżowione , do zaprawy przed gotowaniem może dodać odrobine peklosoli ( na ok. 2kg około 1/2 łyżeczki) na zdjęciach wyżej dołączonych boczek jest bez tego dodatku w razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości proszę pytać, chętnie odpowiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.02.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 na jutro mam w planie ...faszeraki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 23.02.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Piękna fotorelacja, dziękuję to teraz zakasuję rękawy i biorę się do roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.02.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Frosiu mozesz napisac z ilu kg zawsze robisz smarowidlo i ile jest z tego sloiczkow? Zrobie na pewno, bo apetycznie wyglada . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.02.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 na jutro mam w planie ...faszeraki A co to jest? Boczek zaje.... sty robie very soon jak pójde pod hale po mięso PS z ilu kg wystartować jak uważasz. Największy garnek to mam 7l Czy tego bardzo ubywa podczas obróbki termicznej ile tak mniej wiecej % Przepis zapisany w ulubionych Dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts