Żelka 23.02.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 .......zapominamy o garnku O ta czesc gotowania mi zawsze wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.02.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 powiem wam szczerze tak... robię z takiej ilości jaką uda mi się ładną kupić przy okazji zakupów w mięsnym mam zakodowane .... widzę ladny , chudy , z minimalną ilością kości ...kupuję i robię , bo nigdy za dużo bywa ,że mam tylko kilogram , bo akurat taki kawałek podobna mi się u masorza rekordem było 3,5 kg ( wysarczył garnek chyba 5l) przyprawiam na oko , tak jak przyprawiam mięso na obiad (lepiej mniej niż więcej) zawsze można doprawić w trakcie gotowania (nie będę was oszukiwać , w trakcie mieszania ZAWSZE próbuję kawałek mięska ) wyżej pokazane zdjęcia z dwoma słoikami ( mniejszy ok 200ml większy 0,375 l ) zawierają 1-1,2 kg boczku surowego , więc ubytek jest ,ale ...zawsze podczas obróbki cieplnej mięsa są straty wagowe ... dla mnie ważne przede wszystkim jest to że : doprawię jak lubię, wiem co zawiera (przede wszystkim brak konserwantów) i...zawsze mam pod ręką no i .....wszystkim smakuje P..s faszraki to kapusta włoska faszerowana mięsnym farszem ...chcecie porobię zdjęcia instruktażowe PS2 .żelka ten boczek w zasadzie robi się sam (najpierw w lodówce a potem na kuchence ) aż mi wstyd , bo ludzie kupili go za naprawdę duże pieniądze na aukcji wezmę na wakacje, spróbujesz i nie przestaniesz myśleć o nim do śmierci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.02.2010 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 przepis (ze zdjęciami oczywizda) na faszraki zapodaj plis jak najbardziej, no chyba pod te Halę Mirowską to pojadę jutro Sory że męczę ale boczuś ma się gotować pod przykryciem czy bez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.02.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 przepis (ze zdjęciami oczywizda) na faszraki zapodaj plis jak najbardziej, no chyba pod te Halę Mirowską to pojadę jutro A ja od jutra poluję na piękny boczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.02.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 przepis (ze zdjęciami oczywizda) na faszraki zapodaj plis jak najbardziej, no chyba pod te Halę Mirowską to pojadę jutro A ja od jutra poluję na piękny boczek A strzelbę masz ?? . Wiesz czemu od jutra na FM też są niezłe egzemplarze do upolowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.02.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 przepis (ze zdjęciami oczywizda) na faszraki zapodaj plis jak najbardziej, no chyba pod te Halę Mirowską to pojadę jutro A ja od jutra poluję na piękny boczek A strzelbę masz ?? . Wiesz czemu od jutra na FM też są niezłe egzemplarze do upolowania A proca może być? Robi się ciepło, odzienia będzie mniej i łatwiej będzie ocenić jakość boczku na danym egzemplarzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 24.02.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 poprawiłam pojemność słoików , ponieważ patrząc na nie podczas śniadania doszłam do wniosku, że trochę je zawyżyłam faszeraki sfotuję ok P.s . boczek gotujemy BEZ PRZYKRYCIA !!!! woda musi odparować !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 24.02.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Polecam bułki faszerowane serkiem topionym,pieczarkami z cebulką oraz papryką konserwową + ser zółty i sos czosnkowy zdjęcie przed pieczeniem http://www.imagic.pl/files/14719/bu%B3ki%20forum%281%29.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.02.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Frosiu dziekuje za przepisik!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 24.02.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 AgaKuba pięknie i smacznie to wygląda...czekam na fotkę po upieczeniu:)Ile pieczesz? Beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 24.02.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Ten przepis na boczek do smarowania - bajer - już mi ślinka leci. Będę musiała spróbować przy następnym świniaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 24.02.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 AgaKuba pięknie i smacznie to wygląda...czekam na fotkę po upieczeniu:) Ile pieczesz? Było ich 12 było bo juz nie ma i fotki nie pstryknełam ... ale polecam bo są przepyszne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.02.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 AgaKuba....nie chodziło mi o to ile bułek pieczesz, lecz o czas pieczenia Pozdrawiam Beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 25.02.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Zrobiłam dzisiaj łazanki z kapustą, a w międzyczasie upiekłam po raz pierwszy Cebulaki z tego wątku... Łazanki przechodzą na następny - jutrzejszy - obiad, bo cebulaki zrobiły furorę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 25.02.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 U mnie dziś barszczyk czerwony z ziemniaczkami i okrasą, a na drugie wątróbka indycza z cebulką, jabłkiem i majerankiem i surówka z pora i jabłka. Dziś zrobiłam podobną konserwę do słoików, jak Frosi boczek, tylko moja bardziej kiełbasiana. Sama jestem ciekawa efektu. Frosi boczek też muszę spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 25.02.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 AgaKuba....nie chodziło mi o to ile bułek pieczesz, lecz o czas pieczenia hhehe źle zrozumiałam piecze az się ser rozpuści i zarumieni.........na spód bułki daję trójkącik serka topionego i kawałeczek masła, zeby bułka nie była zbyt sucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.02.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 U mnie dziś ze słowacka "wyprażeny pstruch" http://i47.tinypic.com/1z65q86.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.02.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A ja na jutrzejszy obiadek imieninowy córci robię "karkówkę Miśki" czyli mojej Teściowej. Składniki: 1 kg karkówki bez kości 1/2 małej kapusty przyprawa do gyrosa np lub inna grillowa itp, ketchup, oliwa/olej, sól, pieprz Przygotowanie: karkówkę pokroić w grube plastry posypać przyprawami i posmarować olejem a nastepnie odstawić żeby się przemacerowały najlepiej na noc (moja już się marynuje ) z kapusty oddzielić 2 całe liście, przekroić kapustę na pół i następnie połówkę na plastry o gr ok 1cm W brytfance/naczyniu z przykrywką układać plastry karkówki na przemian z plastrami kapusty na wierzch wycisnąć sporo ketchupu zakryć liściami kapusty i pokrywką piec ok 1-1,5h w temperaturze 180-200 stopni. Podawać z ziemniaczkami Smacznego Jest to proste ale wychodzi super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 26.02.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Uwielbiam pstrągi i ostatnio dość często je przyrządzam. Ale mi narobiłaś smaka amalfi- wyglądają baaardzo apetycznie. U mnie dziś jarzynowa -z mrożonki warzywnej i steki z łososia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 27.02.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 U mnie dziś ze słowacka "wyprażeny pstruch" http://i47.tinypic.com/1z65q86.jpg ślinka cieknie - a powiedz mi jak to zrobiłaś (bo rozumiem, że piekłaś je w folii), że są takie przypieczone? jak ja piekę w folii to mi się takie jakby ugotowane robią . u mnie wczoraj były bitki wieprzowe i sałatka z białej kapusty po chińsku. dziś chyba będzie kurczak z warzywami i do tego odrobinkę ryżu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts