ziaba 31.03.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Dziś znów obiad Polski : rosół z kury szczęśliwej, makaroni handemade, młoda kapusta z wieeeeeeeeelką ilością koperku młodziutkiego, schabowy lub de volaille ( jedno z rodu nie konsumuje świninki ) i młodziutkie ziemniaki z kuperkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 31.03.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 U mnie była wczorajsza kolacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti 06.04.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam wszystkich serdecznie! Moja propozycja na szybki i pyszny obiad to makaron spaghetti ( lub jakikolwiek inny) plus sos z mięsem mielonym. Należy tylko pamiętać, że mięso nie może być takie gotowe pakowane tylko zmielone w sklepie bądź w domu ( u nas można kupić takie mielone na wagę albo wybrać jakieś mięso i poprosić o zmielenie). Podsmażamy mięso na patelni a potem dolewamy wodę, przyprawy i dusimy. Następnie robimy sos na jaki mamy akurat ochotę ( mój ulubiony to miodowo-musztardowy), dolewamy i dusimy jeszcze przez chwilę uważając żeby się nie przypaliło. Moje dzieciaki ( 9 i 3) za tym przepadają ! Smacznego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 06.04.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 U nas młode ziemniaki z koperkiem,pieczona karkówka ze śliwką podduszona następnie w sosie własnym i mizeria z ogórków.Czyli obiad po Polsku.Leżę i zdycham:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 06.04.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 My dzisiaj dojadamy poświąteczne resztki - rosół, rolady, schab z morelami, ziemniaki i resztę surówek... http://emoty.blox.pl/resource/mniam.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 06.04.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 My dzisiaj dojadamy poświąteczne resztki - rosół, rolady, schab z morelami, ziemniaki i resztę surówek... http://emoty.blox.pl/resource/mniam.gif To dokładnie tak, jak my. Bardzo jestem z tego faktu zadowolona- na odpoczynek od garów w pełni sobie zasłużyłam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 07.04.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 A dziś pomidorowa (na rosole) i chyba placki ziemniaczane. Idę opierać ziemniaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 07.04.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 tabaluga1, odgapiam pomysł- też dzisiaj zrobię placki ziemniaczane http://emoty.blox.pl/resource/ok.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 07.04.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 tabaluga1, odgapiam pomysł- też dzisiaj zrobię placki ziemniaczane http://emoty.blox.pl/resource/ok.gif A ja obrałam ziemniaki i jakoś przeszła mi ochota na tarcie (chociaż w malakserze) i zrobiłam zapiekankę z ziemniaków z resztkami wędlin poświątecznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 08.04.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Mmmmm... u mnie dziś zupa krem z marchwi z grzankami, a na drugie ziemniaki i wątróbka z jabłkami i cebulką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 08.04.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Dzisiaj zupa jarzynowa, ziemniaku duszone, mielone i marchewka gotowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 09.04.2010 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 A u mnie dziś żurek (co prawda był w niedzielę na śniadanie, ale bardzo lubimy)- dziś z grzankami, a na drugie ryba i jakaś suróweczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.04.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Placki ziemniaczane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.04.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 U mnie dziś krupnik i pierogi z truskawkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 10.04.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 mam ok 1l wywaru z gotowania pulpetów z mięsa mielonego. Jak to wykorzystać? Można z tego zrobić jakiś sos? Jeśli tak, to jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 10.04.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 mam ok 1l wywaru z gotowania pulpetów z mięsa mielonego. Jak to wykorzystać? Można z tego zrobić jakiś sos? Jeśli tak, to jak? pomidorowy, pieczarkowy albo koperkowy!! jak tak zawsze do pulpetów robię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 10.04.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 ten pomidorowy i koperkowy - jak je robisz? Chodzi mi o taki by pasował do kartofli lub ryżu z piersią z kury pokrojoną na kawałki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 10.04.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 ten pomidorowy i koperkowy - jak je robisz? Chodzi mi o taki by pasował do kartofli lub ryżu z piersią z kury pokrojoną na kawałki Koperkowy jak najbardziej pasuje pomidorowy też. Litr płynu to trochę dużo, weź mniej (max do pół litra). Albo dodajesz mąkę rozmieszaną z wodą, albo można zrobić zasmażkę na maśle i do niej wlać wywar (mieszać szybko, żeby nie było grudek). Do tego dodajesz przecier pomidorowy i doprawiasz do smaku, albo gotujesz w wywarze pieczarki pokrojone (albo je dusisz wcześniej i dodajesz do wywaru). Mam nadzieje, że nie zamotlałam za bardzo Moja rada: pokombinuj najwyżej nie wyjdzie! Ja zawsze eksperymentuję... Smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 10.04.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 ha! miało być o koperkowym..... niedopatrzenie :/ no więc możesz dodać pęczek koperku posiekanego do wywaru i zagęścić wodą z mąką, albo właśnie zasmażkę z masła z mąką, do tego wywar i koperek, chwilę pogotować , doprawić i się zajadać! mam nadzieje, że pomogłam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 10.04.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 zasmażka - czyli mąka z masłem? przy 1/2l wywaru ile mąki i masła? a jeśli mieszam mąkę z wodą ( i to do daję do wywaru) to woda powinna być ciepła czy zimna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts