gabisiek 10.04.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 jeśli zasmażka to przeważnie na szklankę (250ml) wywaru robię łyżkę płaską masła i łyżkę mąki. A jeśli mąkę z wodą, to rozrobić łyżkę mąki (na 250ml) z niewielką ilością zimnej!! wody i to dodać do gotującego się wywaru i szybko mieszać, żeby sie grudki nie zrobily.powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.04.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Wczoraj rosol od niedzieli, a dzisiaj golabki w sosie pomidorowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.04.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Dziś u nas biała zapiekana na ziemniaczkach i cebuli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 15.04.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 żur na własnym zakwasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 15.04.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Spaghetti z sosem bolońskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 15.04.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Dajecie takie przepisy że slinka cieknie. To może macie pomysł na obiad dla jednej osoby, żeby sie nienagotować. Ja jestem w domu 3-4 dni i musze tez coś jeść , rodzinka w ciągu tygodnia jada poza domem ( w szkole i pracy) a mnie sie nie chce gotowac tylko dla siebie, bo ileż mozna jeść jedą zupę a samymi kanapkami daleko nie pociagnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splinka 15.04.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Dziś u nas biała zapiekana na ziemniaczkach i cebuli a co to ? i jak sie robi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.04.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 a co to ? i jak sie robi ? To kiełbasa biała ponakłuwana widelcem ułożona na plastrach podgotowanych ziemniaków (osolonych i lekko skropionych oliwą), zasypana cebulą. Blaszkę z tak przygotowanym daniem wkładam do piekarnika i czekam, aż kiełbasa się zarumieni, przekładam na drugą stronę też do zarumienienia i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.04.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Wczoraj zupa jagodowa z makaronem,Dzisiaj duszona wolowina z ciemnym sosem, kopytka i buraczki lub ziemniaki, surowka i schabowe.Robie hurtowo zeby miec do wtorku z glowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.04.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Dajecie takie przepisy że slinka cieknie. To może macie pomysł na obiad dla jednej osoby, żeby sie nienagotować. Ja jestem w domu 3-4 dni i musze tez coś jeść , rodzinka w ciągu tygodnia jada poza domem ( w szkole i pracy) a mnie sie nie chce gotowac tylko dla siebie, bo ileż mozna jeść jedą zupę a samymi kanapkami daleko nie pociagnę Filet z kurczaka lub dorsza skropic oliwa, sokiem z cytryny, przyprawic i usmazyc na grillu elektrycznym lub patelni grilowej. Do tego pekinska ze wszystkimi warzywami jakie masz w lodowce zalana jogurtem z zabkiem czosnku. Szybka zupa - mieszanka warzywna do garnka, dwie kostki rosolowe, jednego ziemniaka pokroic w kostke jesli mieszanka jest bez ziemniakow. Po pol godzinie pyszna zupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetka82 19.04.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 czesc dziewczyny u mnie wczoraj piersi z kurczaka w pesto z mozzarella i pomidorami....dzieki za przepis superowy bo pyyyyyyyyyyyyyyyyyyszny jak nie wiem a zero wysilku a ja takie przepisy uwielbiam..jutro ryz z poledwiczkami w sosie borowikowym i suróweczka..pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 20.04.2010 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) A ja dziś ukulam pyzy z mięsem i tak się zastanawiam, czy nie zrobić do nich jakiegoś sosu pieczarkowego, czy cuś...? Pasuje? :/ Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez gabisiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.04.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 A ja dziś ukulam pyzy z mięsem i tak się zastanawiam, czy nie zrobić do nich jakiegoś sosu pieczarkowego, czy cuś...? Pasuje? :/ Pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 21.04.2010 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 A pewnie, że pasowało, było przepyszne! Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.04.2010 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 pstrąg nafaszerowany wewnątrz masłem czosnkowym i pietruszką ......zostawiony na ok godzinę ...potem obtoczony w płatkach migdałowych i smażony w dość głębokim tłuszczu ......do tego surówka z białej kapusty ,ogórkiem kiszonym ,marchewką ...... a te przypieczone płatki migdałowe .... mniam mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.04.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Nalesniki z jablkami (jablka smaze razem z nalesnikami). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.04.2010 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Nalesniki z jablkami (jablka smaze razem z nalesnikami). jak to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 22.04.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 jak to ? Ja robie tak, ze jabłka kroje na bardzo cieniutkie plasterki, ciasto wylewam na patelnie i szybko ukladam na nich plasterki jablek. jak sie nalesnik od spodu zrumieni, to przerzucam na strone z jablkami i smaze na rumiano... a potem na to cukier puder i mniam! No chyba ze magpie chodzi o bardziej racuszkowe, grubsze nalesniki, gdzie jablka dodaje sie do ciasta pokrojone...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.04.2010 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Ja robie tak, ze jabłka kroje na bardzo cieniutkie plasterki, ciasto wylewam na patelnie i szybko ukladam na nich plasterki jablek. jak sie nalesnik od spodu zrumieni, to przerzucam na strone z jablkami i smaze na rumiano... a potem na to cukier puder i mniam! No chyba ze magpie chodzi o bardziej racuszkowe, grubsze nalesniki, gdzie jablka dodaje sie do ciasta pokrojone...? aaaa...to ja też robie podobnie ,ale one sa grubsze od nalesników ,bo moje naleśniki sa jak bibułka cieniutkie . Z ciasta naleśnikowego - jak nie mam świeżego pieczywa -to na śniadanie robie placuszki ,które na ciepło jemy z musem jabłkowym lub dżemem albo białym serem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 22.04.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Chyba zrobię dziś te naleśniki z jabłkiem A robił ktoś z innymi owocami? Ciekawe, czy ananas z puszki by sie sprawdził, bo czasem smażę jako dodatek do białego mięsa, więc myślę, że do naleśników też by sie nadał. Jak Wam sie wydaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts