Aga - Żona Facia 24.05.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Kochane jak czytam to co wy wyprawiacie w kuchni na obiadki i rózne inne okazje, to aż zgłodniałam. I moja dzidzia w brzuchu chyba też bo się wierci Proszę Was bardzo opisujcie z supwer dokładnością jak robicie jkakieś danie. Moja prośba: jak zrobić buraczki dla dziecka (6-latek). Konsystencja "musu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.05.2010 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Moja prośba: jak zrobić buraczki dla dziecka (6-latek). Konsystencja "musu". ja robie buraczki tak ...... I sposób -otóż ugotowane buraczki zmiksować .....w garnuszku rozpuścić masło ,dodać sok z cytryny , łyzeczkę cukru , łyzeczkę mąki pszennej i wciąż mieszając dodac buraczki -zagotować ...podawac na ciepło ( wszystko na oko .....dosmaczyc wg własnych smaków ) II sposób - do ugotowanych i przetartych buraczków dodać cukier i sok z cytryny ,,,,,podawac na zimno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 24.05.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 ja robie buraczki tak ...... I sposób -otóż ugotowane buraczki zmiksować .....w garnuszku rozpuścić masło ,dodać sok z cytryny , łyzeczkę cukru , łyzeczkę mąki pszennej i wciąż mieszając dodac buraczki -zagotować ...podawac na ciepło ( wszystko na oko .....dosmaczyc wg własnych smaków ) II sposób - do ugotowanych i przetartych buraczków dodać cukier i sok z cytryny ,,,,,podawac na zimno Ja robię mniej więcej pierwszym sposobem (tylko buraczki trę na tarce) i dodaję trochę soli. Pyyyyyyyyyyyyyychotka. Uwielbiamy takie na ciepło. Sama słodycz. A jakie zdrowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.05.2010 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 dzisiaj .....koperty z ciasta francuskiego pieczarki (0,5kg) pokroiłam i przesmażyłam z cebulką (sól i pieprz) ....jak przestygły -wbiłam jajko i wymieszałam ( dodałam jeszcze liście bazyli ) .Ciasto francuskie pokroiłam na kwadraty ...na srodek każdego połozyłam pieczarki i dwa plastry mozzareli ( tej do smażenia) -złozyłam w kopertę .....a wierzch posmarowałam rozmąconym jajkiem ......wstawiłam do nagrzanego do 200 st piekarnika i piekłam 25 minut .........niebo w gębie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.05.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 U nas sznycle z wolowiny z cebulka, surowka z mlodej kapusty, ziemniaki duszone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 25.05.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 U mnie dziś żurek i placuszki z serem.Placuszki z serem robię tak:jajka, mąka, soda i śmietana + odrobina soli- mieszam, aż powstanie ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Dodaję biały ser -dużo (lub jabłka pokrojone w plasterki) i smażę na złoty kolor na oleju. Na talerzu posypuję cukrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.05.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 U mnie będą dzisiaj fałszywe canelloni. Usmażyć cienkie placki naleśnikowe. Zrobić sos boloński taki jak do spaghetti, posmarować naleśniki i zawinąć w rurki. Przeciąć na pół. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać resztką sosu albo beszamelem, posypać tartym żółtym serem i zapiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.05.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 U mnie dziś żurek i placuszki z serem. Placuszki z serem robię tak: jajka, mąka, soda i śmietana + odrobina soli- mieszam, aż powstanie ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Dodaję biały ser -dużo (lub jabłka pokrojone w plasterki) i smażę na złoty kolor na oleju. Na talerzu posypuję cukrem. Z jablkami robilam placuszki ale z serem nie znalam, na pewno w tym tygodniu beda. Czy bialy ser musi byc zmielony czy wystarczy pokruszyc drobno? U nas dzisiaj kasza, gulasz z wolowiny i buraczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.05.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 tabaluga i Ew-ka dziekuje bardzo. Buraczki raczej będą na zimno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 25.05.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 magpie 101 Ser wystarczy pokruszyć, i to nie za drobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 25.05.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Ja nic nie wpisze ale potrzebuje ten watek zeby mi nie zaginal bo jestem kiepskim kucharzem a tu tyle inspiracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 27.05.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 U mnie dziś polędwiczki na słodko- kwaśno (w sosie pomidorowym z żurawiną) z makaronem penne.A wczoraj barszczyk czerwony zabielany z ziemniaczkami i duuuużą ilością przysmażonej cebulki, posypany na talerzu natką pietruszki i koperkiem (z własnej działkii). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 27.05.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Dziś była minestrone z młodziuśką włoszczyzną , naleśniki z serem i świeżymi truskawkami , dla mięsożerców gulasz ze schabu , kasza gryczana i ogór małosolny. Na jutro coś odgapię co jedliście na tej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 27.05.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 oj ziaba, narobiłaś mi smaka na truskawki. Muszę jutro kupić, bo moja dziatwa też już się domaga. Tylko ta cena :eek:- we wtorek na naszym targowisku były po 16zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 28.05.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Tabaluga u nas też nie lepiej . Dziś po raz pierwszy ugięły mi się kolana..za pęczek koperku wrzeszczeli na targu 3 pln !!! bo powódź kuźwa.Chyba im mózgi pozalewało.Truskawka nic taniej od tygodnia - 16-20 pln. Dziś krupnik , udka kurczaka pieczone w rękawie z ziołami , dziki ryż i sos grzybowy. Kompot z rabarbaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 28.05.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 ziaba i dlatego u mnie dziś:młode ziemniaki z koperkiem(z własnego ogródka),kotlety mielone,wołowe w sosie musztardowym i jajko sadzone ze szczypiorkiem(z własnego ogródka),sałata(z własnego ogródka)ze śmietaną i szpinak(z własnego ogródka)z czosnkiem i parmezanem Ogródek mam od tej wiosny i....ROŚNIE!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 28.05.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 aha,ziemniaki jeszcze nie moje ale przysposobiłam sobie kawałek działki sąsiada (nie buduje jeszcze) i tam mam poletko ziemniorów własnych więc na jesień jak znalazł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 28.05.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Iza, podziwiam. Zawsze mi sie marzyło, żeby tak w niedzielę wczesnym rankiem wyjść boso i narwać ziela do rosołu.... U mnie dziś żurek na białej kiełbasie, a na drugie lekko, czyli młode ziemniaki z kefirem i jajkiem sadzonym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.05.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 A u mnie dziś zupka z kalarepki, rybka smażona, ziemniaki (z dużą ilością koperku- z własnego ogródka) i mizeria. Na podwieczorek koktajl z truskawek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.05.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Jajko sadzone ze szczypiorkiem, mizeria, mlode ziemniaki z koperkiem, ktore smakowaly jakby ktos wstrzyknal w nie wode. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts