mhk 28.05.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 dzisiaj .....koperty z ciasta francuskiego pieczarki (0,5kg) pokroiłam i przesmażyłam z cebulką (sól i pieprz) ....jak przestygły -wbiłam jajko i wymieszałam ( dodałam jeszcze liście bazyli ) .Ciasto francuskie pokroiłam na kwadraty ...na srodek każdego połozyłam pieczarki i dwa plastry mozzareli ( tej do smażenia) -złozyłam w kopertę .....a wierzch posmarowałam rozmąconym jajkiem ......wstawiłam do nagrzanego do 200 st piekarnika i piekłam 25 minut .........niebo w gębie Ewa no brzmi pysznie - a jaka to jest mozarella do samzenia???? bo niemam pojecia - jutro robie twoj obiad tylko powiedz mi co z tym serem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 30.05.2010 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Ewa no brzmi pysznie - a jaka to jest mozarella do samzenia???? bo niemam pojecia - jutro robie twoj obiad tylko powiedz mi co z tym serem ?? sorry ...dopiero dzisiaj siadlam do Forum ...poradzilas sobie ? ta mozzarela do zapiekania nie jest w zalewie ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 30.05.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Wczoraj botwinka i golabki, dzisiaj mamy karkowke i zeberka naszykowane na grilla, do tego micha surowki z mlodej kapusty z sosem czosnkowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.05.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 U mnie dziś pomidorowa z makaronem, udka pieczone, młode ziemniaczki i surówka z młodej kapusty + mizeria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 30.05.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 U mnie dziś była ogórkowa, a na drugie danie wypróbowałam przepis Ewki z tego wątku na "leniwy obiad" (kawałki kurczaka, papryka, cebula, marchewka i ziemniaczki z przyprawami, zapieczone w jednym naczyniu w piekarniku). Zajadali, aż im się uszy trzęsły! Ewka, masz super przepisy! Nie pierwszy raz z nich korzystam, naprawdę smaczne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 30.05.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 sorry ...dopiero dzisiaj siadlam do Forum ...poradzilas sobie ? ta mozzarela do zapiekania nie jest w zalewie ..... tak sobie wlasnie wykombinowalam - ale wolalam poczekac na Ciebie - Dzieki bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 31.05.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 U mnie dziś wczorajsza pomidorowa i ryż zapiekany z jabłkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 31.05.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 dziewczyny czym zagęszczacie zwykłą , ugotowaną kiszona kapuchę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.05.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 dziewczyny czym zagęszczacie zwykłą , ugotowaną kiszona kapuchę??? Aka ja na kg kapusty na koniec gotowania daje lyzeczke maki zwyklej, posypuje kapuste i wymieszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 31.05.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 dzięki Magpi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 31.05.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 A ja robię zasmażkę z mąki i dość mocno przysmażonej cebuli. Na obiad duszona szynka w sosie musztardowym, ziemniaki,sałata ze śmietaną na słodko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 31.05.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 dziewczyny czym zagęszczacie zwykłą , ugotowaną kiszona kapuchę??? ja omaszczam zazwyczaj przesmażonym boczkiem wedzonym pokrojonym w drobna kostke z cebulka albo zasmazka z cebulka tak jak iza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.05.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 A ja robię zasmażkę z mąki i dość mocno przysmażonej cebuli. Na obiad duszona szynka w sosie musztardowym, ziemniaki,sałata ze śmietaną na słodko Przesmazona cebulke na lyzeczce smalcu tez daje tak kilka minut przed koncem duszenia, a potem tylko troche maki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.06.2010 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 dzisiaj udka pieczone w piekarniku i ....ziemniaki wg Joanny Brodzik czyli ziemniaki obtoczone w mące i soli i w całości pieczone ...podobno smakuja jak z ogniska jak sie upieką zdam relacje czy warto było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.06.2010 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 upiekłam .....i zjedliśmy wszystkie z wielkim smakiem ziemniaki robiłam tak : -ziemniaki umyłam i wyszorowałam ...włożyłam do zimnej wody -3 łyzki mąki wymieszałam z 3 łyzeczkami soli -mokre ziemniaki obtoczyłam w mące z solą i ułozyłam na blaszce -piekłam w temp 200 st ok 45 min w tym czasie z jogurtu greckiego +czosnek+koperek+sól zrobiłam sos do ziemniaków (ziemniaki przekroić na pół) smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.06.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 (edytowane) Czekam na ziemniaczaną relację. Co do kapuchy, to mam jeszcze jeden sosób na zagęszczanie. Mąką kartoflaną. Tak jak pekińską do chińszczyzny. Dziś u mnie danie, które nazywam "chude leczo" i własciwie powinnam je zamieścić w wątku o niskokalorycznym jedzeniu, ale jak już tu jestem.... Pierś z indyka pokroić w plastry i zgillować. Jak ktoś sie nie przejmuje kaloriami, to pokroić w kostkę i usmażyć na odrobinie oliwy. O tak: http://i49.tinypic.com/17tr1f.jpg Zgrillowaną pierś pokroić w kostkę 1,5 na 1,5 cm. W metalowym garze przesmażyć pokrojoną w paski paprykę. Na jedną pierś z indyka około 4 szt. (najlepiej róznokolorowej, bo ładnie wygląda) i dwa pęczki młodej cebulki pokrojonej w piórka, czyli około 6 szt. oraz posiekany szczypior z jednego pęczka. http://i47.tinypic.com/260zdp3.jpg Jak warzywka zmiękną, wrzucić pierś i doprawić solą albo wegetą, pieprzem, ostrą i słodką papryką w proszku oraz majerankiem. (tu pozwolę sobie na dygresję: zakochałam się całkiem niedawno w majeranku i dodaję prawie do wszystkiego). Przemieszać smażąc przez minute, a następnie podlac wodą i podusić z 10 minut, aby papryka była całkiem miękka. Następnie wlać puszkę pokrojonych pomidorów i jeszcze chwilę podusić. Gotowe. (polecam pomidory z puszki jako zagęszczacz sosów, nawet mięsnych) http://i46.tinypic.com/2nquqdw.jpg Można podawać z ryżem, pieczywem, może ziemniakami, a ja jem samo jak gęstą zupę. Szczególnie osobom wyposzczonym dietą gwarantuję trzy czwarte orgazmu w czasie jedzenia. Edytowane 1 Czerwca 2010 przez amalfi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.06.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 upiekłam .....i zjedliśmy wszystkie z wielkim smakiem ziemniaki robiłam tak : -ziemniaki umyłam i wyszorowałam ...włożyłam do zimnej wody -3 łyzki mąki wymieszałam z 3 łyzeczkami soli -mokre ziemniaki obtoczyłam w mące z solą i ułozyłam na blaszce -piekłam w temp 200 st ok 45 min w tym czasie z jogurtu greckiego +czosnek+koperek+sól zrobiłam sos do ziemniaków (ziemniaki przekroić na pół) smacznego W czwartek robię skoro mówisz, że smaczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 01.06.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 U nie dzisiaj resztki wczorajszego krupniku i zapiekanka brokułowo-kalafiorowa z makaronem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splinka 02.06.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 wczoraj gulasz wołowy ze śliwkami. pierwszy raz robiłam i obawiałam się efektu ale wyszło pyszne. dziś jajko na twardo , ziemniaczki i sos koperkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 02.06.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Wczoraj zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami (szczaw własnej produkcji ) i łazanki z kapustą, dzisiaj to samo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts