amalfi 20.07.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Podobno jutro od nowa żarówa ponad 30 stopni, więc postanowiłam ugotowac na zapas. Zrobiłam młodą kapustę, zupę jarzynową i reklamowane wcześbniej "pałki" z kurczaka w pikantnym cieście. Dziś będzie ilustracja : http://img840.imageshack.us/img840/6520/pakiwciecie.jpg Jutro trzymam się z daleka od garów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 22.07.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 U mnie dzisiaj kurczak orzechowy z salata i mandarynkami.Wszystkie dania z salata naleza do moich ulubionych. http://img208.imageshack.us/img208/8374/pecanchicken.jpg Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 22.07.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Podobno jutro od nowa żarówa ponad 30 stopni, więc postanowiłam ugotowac na zapas. Zrobiłam młodą kapustę, zupę jarzynową i reklamowane wcześbniej "pałki" z kurczaka w pikantnym cieście. Dziś będzie ilustracja : Jutro trzymam się z daleka od garów. amalfi Jak robisz to pikantne ciasto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 23.07.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Ostatnio zrobiłam placki z cukini - wyrosła mi w ogrodzie i nie bardzo miałam z niż co zrobić... Placki prawie tak samo jak ziemniaczane, tylko trochę więcej mąki dodałam, bo się rozwalały. Teraz czeka na mnie wybujały kabaczek, którego chyba też przerobię na placki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 23.07.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 amalfi Jak robisz to pikantne ciasto? Robię normalne ciasto naleśnikowe, ale bardzo gęste i doprawiam. To ze zdjęcia jest przyprawione papryką w proszku słodką i ostrą, majerankiem, pieprzem i jakąś gotową przyprawą do kurczaka. Ale można dowolnie co kto lubi. Kiedyś robiłam z pietruszką albo szczypiorkiem (świeżymi) i tez było fajne i ładnie wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 23.07.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 amalfi Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 24.07.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 nastka79 cukinia to właśnie kabaczek .Można też zrobić z niej leczo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.07.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Wczoraj byla pizza, dzisiaj rosolek i golabki.Jutro kurczak w potrawce, ryz i groszek z marchewka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpis 25.07.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 nastka79 cukinia to właśnie kabaczek .Można też zrobić z niej leczo No, niestety nie. Cukinia to cukinia, a kabaczek to kabaczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 26.07.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 No, niestety nie. Cukinia to cukinia, a kabaczek to kabaczek. No właśnie http://ungert.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/Z__oty_Cepelin_4bb5f453853a8.jpg http://ungert.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/Astra_Polka_4b96660c2d921.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.07.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Proszę się nie kłócić http://pl.wikipedia.org/wiki/Kabaczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 26.07.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 agnieszkakusi- dziękuję,bo już się zaczęłam poddawać.:jawdrop:Tak czy siak warzywko spoko U nas dziś omlety na ostro z cukinią właśnie i z sałatką z pomidorów z czosnkiem.Mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.07.2010 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 dziewczyny, dajcie jakiś dobry przepis na bakłażany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpis 27.07.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 (edytowane) :cool:A jednak: http://pl.wikipedia.org/wiki/Warzywa#Warzywa_dyniowate i jeszcze: http://portalwiedzy.onet.pl/73261,,,,cukinia,haslo.html Edytowane 27 Lipca 2010 przez bpis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 27.07.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 o bakłażany też bym zjadła ale własnie nie wiem w jakiej formie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 27.07.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Ja proponuję z bakłażana musakę - sama nie robiłam, ale jadłam w Grecji nie raz i za każdym razem pysznie. To jest taka zapiekanka z mięsa mielonego, ziemniaków i bakłażanów. Myślę, że bez problemu w necie przepis do znalezienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 27.07.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Na jutro robię cukinię (nie kabaczka ) faszerowaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpis 27.07.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Cukinia faszerowana ( bez mięsa, pychotka ): Nadzienie: 2 surowe jajka 15 dag utartego żółtego sera2 łyżki oliwy2 ząbki zmiażdżonego czosnku 2 łyżki bułki tartejsól, cukier, 3 łyżki natki pietruszki2 łyżki koncentratu pomidorowego. Wymieszać. Sos:1 szkl. rosołu0,5 szkl. śmietany1 łyżka mąkipieprz, curry, papryka. Mąkę wymieszać ze śmietaną, wlać do gotującego się rosołu, zagotować, dodać przyprawy. Wydrążoną cukinię zagotować w wodzie z solą i cukrem, nadziać , polać sosem, zapiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.07.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Ja proponuję z bakłażana musakę - sama nie robiłam, ale jadłam w Grecji nie raz i za każdym razem pysznie. To jest taka zapiekanka z mięsa mielonego, ziemniaków i bakłażanów. Myślę, że bez problemu w necie przepis do znalezienia. Ja robiłam. Znalazłam przepis, który tu zamieszczałam ponad rok temu Przeklejam: U mnie dziś musaka po kielecku Troche rozwalona, bo zanim zrobiłam zdjęcie, troche zniknęło. <!--url{0}--></p><p> [/img]</p><p> [/img]</div></blockquote><p> </p><p> <blockquote data-ipsQuote="" class="ipsQuote" data-ipsquote-username="amalfi" data-cite="amalfi" data-ipsquote-contentapp="forums" data-ipsquote-contenttype="forums" data-ipsquote-contentid="109416" data-ipsquote-contentclass="forums_Topic"><div>To ze zdjęcia jest zrobione tak: </p><p> - obgotowac kilka duzych młodych ziemniaków, w tym czasie podsmażyć trochę mielonego mięsa (tu jest mieszane jak na kotlety). Doprawiać, zwłaszcza solic ostrożnie, bo łatwo przesolić. Do mięsa został dodany przecier pomidorowy (nie koncentrat !), ale bardzo mało, tak dla koloru i do smaku.</p><p> Bakłazany i cukinie pokroić w paski (w poprzek na pół i potem wzdłuż). Skropione oliwą pasy warzyw trzeba wstawić do piekarnika dosłownie na chwilę, żeby zmiękły. Była jeszcze resztka gotowanego boczku, więc też została pokrojona w plasterki.</p><p> Następnie układamy w naczyniu warstwami: ziemniaki, mięso, warzywa, boczek, ziemniaki. Całośc została zalana gotowym sosem śmietanowo - ziołowym do kurczaka i zapieczona "na oko" (widac, jak jest gotowe).</p><p> </p><p> Można oczywiście dodawać inne warzywa i dodatki (czosnek, paprykę, cebulę, swieże pomidory, grzyby), bo to zawsze wychodzi.</div></blockquote><p> Ziemniaki w plasterkach rzecz jasna (obgotowane tak, aby sie nie ropadły).</p></body></html> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 27.07.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 kabaczek po włosku to zucchina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts