magpie101 27.08.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 U nas kluski tarte przesmazone z boczkiem, do tego kapusta kiszona duszona i marchewka duszona gotowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 27.08.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 no to jak zawsze Madziu pojechałaś z menu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.08.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 no to jak zawsze Madziu pojechałaś z menu;) Tu pojechała? Zobacz w "przetworach na zimę". Ja sie załamałam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 27.08.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Tu pojechała? Zobacz w "przetworach na zimę". Ja sie załamałam :rotfl: Dziewczynki jak juz rosnie to trzeba zaprawic, bo szkoda zeby sie zmarnowalo, a grzyby to nam znosza miejscowi i tanio sprzedaja, bierzemy glownie kurki. Cale szczescie, ze kupilam kilka lat temu suszarke do grzybow, wieczorem nastawie, a rano juz grzyby suche i w dodatku suszone w suszarce nie ciemnieja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 27.08.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Tu pojechała? Zobacz w "przetworach na zimę". Ja sie załamałam dawaj link! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.08.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 dawaj link! Pewnie już znalazłaś, ale jakby co http://forum.muratordom.pl/showthread.php?89887-PRZETWORY-NA-ZIM%C4%98/page11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 27.08.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 nie znalazłam, dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.08.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 :rotfl: Dziewczynki jak juz rosnie to trzeba zaprawic Taaaa. Lepiej zdradź jakie dopalacze bierzesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 27.08.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 28.08.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Kochani, podziwiam Wasze talenty kulinarne! Czasem coś zaczerpnę z Waszych pomysłów, niestety sama nie mam się czym pochwalić. Znalazłam tu kiedyś fantastyczny przepis na smarowidełko z boczku (to, które musi odstać trzy dni przed dalszą obróbką). Nie zapamiętałam dokładnych proporcji i siedzę tu już poł godziny szukając tego przepisu i nic. Pomóżcie, jeśli ktorś pamięta w którym to było miejscu, będę bardzo wdzięczna. PozdrawiamUlka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 28.08.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 jamles, ależ ja Ci zazdraszczam Ja tez, ja tez Pomidory piekne!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 28.08.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 U mnie wczoraj było łapanie kur(5) i koguta. Dziś skubanie , a jutro rożen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 28.08.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 http://img408.imageshack.us/img408/5879/img7701x.jpg http://img245.imageshack.us/img245/6889/img7702m.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.08.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 małeczko boczek świeży (pozbawiony skóry i kości) kroje w kostkę (ok.2x2cm) , solę, pieprzę , dodaję cebulę pokrojoną w kostkę , roztarty czosnek , listek, ziele , troszkę vegety , majeranek - mieszam, ubijam ręką i wkładam pod przykryciem do lodówki na minimum 3 dni . wstawiam na kuchenkę , zalewam wodą (tak na oko 1-2cm nad warstwą mięsa) i gotuję bez przykrycia na wolnym ogniu (dosłownie ma tylko pykać jak rosół) parę godzin aż woda wyparuje całkowicie przekładam do słoiczków jeszcze gorące i szybko zakręcam po ostygnięciu jeden słoiczek ląduje w lodówce , reszta w spiżarce nie zagotowuje ich , bo u mnie idzie na bieżąco zapomniałam dodać , że nie za często ale od czasu do czasu można zamieszać zawartość garnka bramuś chesz to ci powiem jak robię bogracz ..łatwizna emild tutaj podałam jak ja robię zakwas ....aka właśnie wg tego przepisu zrobiła własny zakwas i jej się udał Ulka dla Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 28.08.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Dziękuję, jesteś kochana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.08.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Dziękuję, jesteś kochana Wlasnie wyjelam z zamrazalnika ponad 2 kg boczku i jutro maz bedzie robic, bo przeczytalam mu przepis i nabral ochoty. A teraz u nas w sloiczkach stygnie smalec ze skwarkami na wedzonce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 28.08.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Ja obecnie kończę własnej roboty pasztetówkę, dziś biorę się za boczek. Sam cholersterol. Mój kardiolog wpadłby w zachwyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.08.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Ja obecnie kończę własnej roboty pasztetówkę, dziś biorę się za boczek. Sam cholersterol. Mój kardiolog wpadłby w zachwyt. Dawaj przepis na pasztetowke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 28.08.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Mała modyfikacja do smarowidła (dla leniwych): nie kroję boczku na kawałeczki, tylko mielę na elektrycznej maszynce, z najgrubszym sitkiem (dziury ok 5mm. Poprzednio też tak zrobiłam i było super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 29.08.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 U mnie boczek na szybko, plus skrzydła i goleń wołowy.http://img46.imageshack.us/img46/7642/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzfn.jpg Następnie kury z rożna i rosół z koguta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts