AJA123 03.09.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 u mnie dzisiaj kapustka ze skwarkami i zieleniną a do tego może smażona kiełbaska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.09.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 U nas poledwiczki duszone z kurkami w smietanie, zapiekane z makaronem w piekarniku, posypane zoltym serem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 03.09.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 hm - mniam mniam - a u mnie dziisaj nie wiem co - dla mnie to katorga wymyslec co zrobic na obiad - moze najprosciej ser+makaron+cukier - oby tylko dziecka to chcialy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.09.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 mhk u mnie jak nie mialam pomyslu syn zawsze zjadl nalesniki z konfitura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 03.09.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Taaaak u mnie tez sie tak czesto konczy - tym bardziej ze ja czesciej nie mam pomyslu jak mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.09.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 A moze makaron z kurczakiem w bialym sosie - 30 minut i gotowe.50 dkg fileta kroje w kostke i przesmazam, dosypuje wegete i pieprz. Do tego dodaje wczesniej przeszklona cebulke i zielona pietruszke (jesli dzieci nie lubia, mozna dodac dopiero na talerzu). W tym samym czasie gotuje makaron (rurki, swiderki albo spagetti), do miesa z cebula wlewam kilka lyzek wody i dusze piec minut. Pozniej wlewam slodka smietanke (sporo) i dodaje wegety do smaku, mieszam czekajac az sos zgestnieje. Pod koniec wsypuje garsc startego zoltego sera, ktory musi sie stopic.U mnie uwielbiaja takie spagetti z bialym sosem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.09.2010 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Taaaak u mnie tez sie tak czesto konczy - tym bardziej ze ja czesciej nie mam pomyslu jak mam Kochana -po to właśnie powstał ten wątek zaczynacz od pierwszej strony i.....pomysł sie znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 03.09.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Kochana Ewcia - i właśnie dlatego czesciej tu zagladam niz pisze - szukam u Was ostatniej deski ratunku i czesto znajduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 03.09.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 U mnie dziś wypas, bo jutro mam gości, ale nie będzie mnie do popołudnia i musiałam dzisiaj gotować (przy okazji obiad na dziś z głowy). Było i będzie zupa gulaszowa, schab "po prowansalsku", tatar z łososia, warzywka z sosem czosnkowym, pasztet własnej produkcji i sałatka śledziowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 04.09.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 to ja mam 2 dni postu a ja powtóke 2 razy po 2 kg. http://img186.imageshack.us/img186/9620/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzv.jpg ps.nie ma jak polędwica wołowa, tanio, smacznie i szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 04.09.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 U mnie dzisiaj knedle ze śliwkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.09.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 ratujcie...rodzinka zażyczyła sobie na jutrzejszy obiad domową pizzę. Kiedyś Magpie podawała tu przepis, ale nie mogę za chol....go znaleźć. A rano mamy jechać na zakupy:( Czy ktoś może ma gdzieś skopiowany ten przepis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 04.09.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Proszę bardzo U nas dzisiaj byla pizza domowa. Ciasto: 1 jajko, 3/4 szklanki mleka, sil, 2 dkg drozdzy, lyzeczka cukru, 5 dkg nargaryny, maki tyle zeby ciasto podczas wyrabianai lyzka drewniana odklejalo sie. Rozczyn z drozdzy, polowy mleka lyzki maki i cukru zostawic do wyrosniecia. Dodac do reszty skladnikow i wymieszac, po wyrosnieciu przelozyc na wysmarowana blaszke (pomagac sobie obtoczona w mace dlonia). Na ciasto sypie przyprawe do pizzy, starty zolty ser, przesmazone pieczarki z cebulka, paski kielbasy szynkowej, papryke i na wierzch zolty zer. Pieczemy 25 min na 180 stopni. http://i40.tinypic.com/5ofciu.jpg http://i42.tinypic.com/2yze6j7.jpg i jeszcze strona 27, 28, 29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 04.09.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 a ja między innymi taką potrawą raczyłam gości na moich imieninach......... brytfanka rozmaitości..............do wybory rożne mięsa, w rożnych marynatach ........u mnie filet kurczaka maziany w pesto , karczek w marynacie, musztardowej, żeberka w jakiejś co była pod ręką , polędwiczki w przyprawie do wieprzowiny, pod spodem panosza się , 2 bakłażany, 2 cukinie, 2 papryki czerwone, 2 białe, zsypane towarzystwo Vegetą, na 2 godz do pieca , 15 minut pzred końcem wrzucone ponacinane frankfurterki i pomidorki koktajlowe.........można posypać też serem, dokończyć pieczenie............porządnie najedzonych 11 gości.............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.09.2010 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Gabula, chyba Cię ozłocę Wczoraj na dodatek net mi przymulał i za nic nie mogłam znaleźć Dziękuję:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 05.09.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 (edytowane) Agnieszko bez przesady, wystarczy... kawałek pizzy kurcze, na tym nowym forum nie potrafię niczego obsługiwać... wrrrr Edytowane 5 Września 2010 przez gabula Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 06.09.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Dziś z racji pogody okrutnej : # barszcz biały z ziemniakami osobno namaszczonymi# biust kurzęci z grilla w sosie z prawdziwków , ziemniaki po polsku, sałatka z sałat różnistych# lody z malinami i miętą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.09.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 U nas golabki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 06.09.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 u nas kotlet z kurczaka z żółtym serem, kalafior i ziemniaczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu1975 06.09.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 a ja znowu dzisiaj spaghetti, oboje pracujemy i nie ma czasu i chęci na wymyslne dania dlatego trochę mięsa mielonego, makaron i sos z pudliszek. W sumie to szybkie, tanie i zjadliwe. ale jak pojawia sie przynajmniej raz w tygodniu to troche lipa. Ostatnio zona zeby było troche inaczej to kupuje rózne sosy;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts