alibabka 12.09.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 U mnie dziś była zupa- krem z brokułów z grzankami, klopsiki w sosie pomidorowym, ziemniaki i kalafior na parze, polany uprażoną bułką tartą z masełkiem No i jeszcze zeszłoroczny kompot jabłkowy (własnoręczny) ze słoika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.09.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Kurczak pieczony w piekarniku, grzybki duszone z cebula na masle, ziemniaki z koperkiem, rosol z makaronem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 12.09.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 fasolka po bretońsku własnej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.09.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Od wczoraj rosol i racuchy z cukrem pudrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.09.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 fasolka po bretońsku własnej roboty to co ta fasolka ma wspólnego z Bretanią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 13.09.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 nie wiem co ma wspólnego, ale odkąd pamiętam tak się nazywa,a poza tym to nie ważne jaka nazwa ważne jaki smak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.09.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 kiedyś bodaj Makłowicz szukał w Bretanii przepisu na fasolkę po bretońsku i miejscowi się dziwili co to za ich danie narodowe PS. jakby się ta fasolka nie nazywała to ja ............... nie lubię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 13.09.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 to chyba dział z pomysłami na obiad a nie z krytyką co kto gotuje i jak się nazywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 13.09.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 gołąbki też by się zdziwiły że są mięsem w kapuście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.09.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 to chyba dział z pomysłami na obiad a nie z krytyką co kto gotuje i jak się nazywa oczywiście, przepraszam jutro ....... cukinia oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 13.09.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Jamles - nie czepiaj sie, bo tak samo jest i z barszczem ukrainskim, sledziami po japonsku, ruskimi pierogami i jeszcze paroma innymi potrawami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 13.09.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 U mnie dzisiaj nie było nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! najwspanialszy pomysł obiadowy na świecie-------------------będę go robiła przez najbliższy tydzień...............rzesz ja na to nie wpadła wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 13.09.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 taaaaaaaa smiej sie smiej - ja to moge robic codziennie - nie cierpie gotowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 14.09.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Ale mu dobrze - mnie bardzo odpowiada wegierska kuchnia Wrócił zachwycony wegierską kuchnią. Przywiózł prawdziwe salami, ale nie przywiózł ani jednej ichniejszej przyprawy. Twierdzi, że nie było czasu na zakupy, przy czym był czas na "zwiedzanie" knajp i nocnych klubów. Może ktoś wie, co to za zupa węgierska, która podobno przypomina nasz żurek, ale jednak różni się smakiem. Żeby nie było, że sie rozwodze nad pierdołami i nie trzymam watku to u mnie dziś będzie pomidorowa z ryżem i kluski/pyzy ziemniaczane nadziewane mięsem wywleczonym z niedzielnego rosołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 14.09.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 ... Może ktoś wie, co to za zupa węgierska, która podobno przypomina nasz żurek, ale jednak różni się smakiem. jeśli było w niej trochę kapusty kiszonej to zapewne Korhelyleves podobno słynie z tego, że znakomicie nadaje się na ten "dzień po" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 14.09.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 jeśli było w niej trochę kapusty kiszonej to zapewne Korhelyleves podobno słynie z tego, że znakomicie nadaje się na ten "dzień po" Ustale, czy była kapusta. Dzięki. ps. Bramer, myślałam, że sprzedałeś kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 14.09.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 A to ta kapusta jest w kluskach, czy to jakies zwykle kluski? Zwykłe kluski + kapusta obok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.09.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Mielone, mizeria i kapusta kiszona gotowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 14.09.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Mam 8 kabaczków (vel. cukinii)... Nie wiem co z nimi zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.09.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Mam 8 kabaczków (vel. cukinii)... Nie wiem co z nimi zrobić. W occie tak jak korniszony - dobre do wodeczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts