Bramer 25.11.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witam mniam mniam! Oto kieszonki: Przygotowanie: http://img221.imageshack.us/img221/3562/134bl6.jpg Pieczenie: http://img291.imageshack.us/img291/2750/146fj1.jpg Finał: http://img355.imageshack.us/img355/9816/139ft6.jpg Smacznego na dziś! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 25.11.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 nie mogę się doczekać, kiedy uduszę te "ziobra" http://img114.imageshack.us/img114/4839/143vn8.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 25.11.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 po tym co wyżej, to chyba głupio napisać - żurek z białą kiełbaską? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia27 25.11.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 narobiliście mi smaka .... ja dziś ( w zasdzie wczoraj zrobiłam, dziś do odgrzania) udka pieczone na brytfance obsypane warzywami (ziemnaki, marchew, seler, pietruszka, brukselka)...pyyyycha O! wyjmę udka z zamrażalnika i zrobie dzisiaj to samo na obiad uwielbiam warzywa....mmm pychaa daggulka a używasz jakis specjalnych ulubionych przypraw? bo mój tata robi sam swoje kompozycje i zauważyłam, że jego miesko o wiele lepiej przez to smakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.11.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 U mnie dzisiaj makaron spagetti z bialym sosem, filetem drobiowym i zoltym serem.Wykonanie sosiku: 1 duza cebule pokroic w kostke, przesmazyc na masle, odlozyc na talerzyk. Na tej samej patelni 50 dkg fileta pokroic w kostke, przyprawic (sol, wegeta, pieprz) i przesmazyc na masle, do tego dodac wczesniej przesmazona cebulke, podlac minimalnie woda i dusic. W osobnym garnyszku rozrobic sos knora "4 sery z brokulami" wedlug przepisu i dodac do mieska, do tego zetrzec ser zolty (garsc) i wkroic duzo zielonej pietruszki, chwile jeszcze dusic. Sos wszystko zageszcza. Uwaga! Nie solic mocno miesa, bo sos jest slony. My makaronu nie polewamy tylko mieszamy na patelni razem z sosem (ale nie wszystko co jest ugotowane tylko tyle ile zjemy, ta podana porcja starcza dla naszej trojki na 2 dni), bo wtedy sie fajnie obklei i lepiej smakuje. Danie jest szybkie i smaczne, jak juz raz sprubowalismy to teraz czesto robimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.11.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 narobiliście mi smaka .... ja dziś ( w zasdzie wczoraj zrobiłam, dziś do odgrzania) udka pieczone na brytfance obsypane warzywami (ziemnaki, marchew, seler, pietruszka, brukselka)...pyyyycha O! wyjmę udka z zamrażalnika i zrobie dzisiaj to samo na obiad uwielbiam warzywa....mmm pychaa daggulka a używasz jakis specjalnych ulubionych przypraw? bo mój tata robi sam swoje kompozycje i zauważyłam, że jego miesko o wiele lepiej przez to smakuje. w kuraka wcieram po kolei: sól, czosnek granulowany, przyprawę do kuraka z papryką lub jeśli nie mam to warzywko i paprykę w proszku... a warzywka podlewam bulionem, posypuję warzywkiem , skrapiam oliwą z oliwek ... w piekarniku przez pierwsza godzinke pod folią , przez następne pół godzinki bez folii to sie świetnmie zrumieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.11.2008 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 elutek !!!! faceci sie zaśliną na amen .....niekoniecznie z patrzenia na pieczone udka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 25.11.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 elutek !!!! faceci sie zaśliną na amen .....niekoniecznie z patrzenia na pieczone udka dziękuję to z ostatniej wycieczki i kąpieli w Blue Lagoon pomysł na jutrzejszy obiad - Lasagne czyli lazania /z brokułami i sosem beszamelowym, mniam / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 25.11.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witam! Mam nadzieję, że Autorka wątku wybaczy mi takie nachalne wklejanie, ale wybaczcie... nie mogę się powstrzymać... te grzyby tak pachniały... no i oczywiście znowu zrobiłem za mało... to te żebra, co u góry krótka fotorelacja http://img142.imageshack.us/img142/4962/obraz001largeuw1.jpg http://img139.imageshack.us/img139/605/obraz010largejr8.jpg http://img395.imageshack.us/img395/6963/obraz012largeza3.jpg http://img395.imageshack.us/img395/5090/obraz014largehh2.jpg Życzę smacznego na jutro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.11.2008 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 dzisiaj nie gotuję .....ide na bankiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 26.11.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 zeberka najbardziej mi smakuja podane z panszkrautem (ciapkapusta) dzisiaj bedzie ryba pieczona w ziolach , a wczoraj mialam bratkartofle z pieczenia i salatka z chinskiej kapusty jutro bedzie żur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 26.11.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 dzisiaj nie gotuję .....ide na bankiet a ja do BRAMERA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 26.11.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 no ja po śniadaniu co prawda http://img386.imageshack.us/img386/3167/119yc1.jpg a z żeberek zostało niewiele aczkolwiek mam jeszcze pyszny krupnik, ale jutro robię fasolkę po bretońsku i kotleciki z papryczką... zrobię fotki, obiecuję. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 26.11.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 a co to tak ładnie stoi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 26.11.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 a co to tak ładnie stoi? Chyba serek zolty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 26.11.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Proste, treściwe, dobre Proszę PaństwaZiemnaki duszoneNa patelni podsmażam boczek, dorzucam ze dwie cebule. Ziemniaki surowe kroje na plasterki. biore gar i nakładam warstwami ziemniaki (sole i pieprze)boczek z cebulką ziemniaki (sole i pieprze) boczek z cebulka itd, itdNa koniec posypuję to wszystko żółtym seremWwalam do piekarnika na jakąś godzine, względnie dłużej.gdy już domownikom ślina cieknie nie do wytrzymania, podaję na talerze gorące i pachnące. Można podawać z ćwikłą.Pychotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 27.11.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 a po tych pysznościach - tłustościach .........cholesterol, boląca wątroba?????????????? a jakich używacie przypraw, czy tych typu :Vegeta , kucharek z glutaminianem sodu i innymi konserwantami , czy raczej robicie mieszanki z samych np. ziół, niektórzy z Was używają też gotowych sosów, fixów czy jakim tam.......nie obawiacie się skutków tej całej chemii, która tam jest wpakowana, do tego jeszcze tłuszcz, boczki itp??????? Nie poczujcie się broń boże jakoś pouczane ale ja zwracam szczególną uwagę na to co jem, może dlatego , że mam tatę który jest pasjonatem zdrowego prostego jedzenia i dokładnie pokazuje mi czym grozi nadmierne stosowanie tego typu przypraw czy konkretnych produktów.......sama wczytuje sie w sklepach we wszystkie etykietki i tam gdzie jest jakieś "E" lub, kwas cytrynowy, emulgatory i glutaminiany odstawiam w popłochu.......czy też tak macie czy nie zwracacie na to uwagi?????? Tak się składa że w tym sposobie odżywiania ----proste naturalne jedzenie ----bez konserwantów mój ojciec ma swojego ogromnego poplecznika jakim jest mój mąż , na potwierdzenie tego że to naprawdę jest zdrowe i nie wyniszcza naszego organizmu jest mój tato , który od ponad 30 lat ma dosyć poważną chorobę wrzodową jelita grubego a dzięki zdrowemu odżywianiu przez ostatnie 15 lat nie miał ani jednego jej nawrotu, gdzie lekarze ostrzegali ze przy zaniedbaniach może to prowadzić do nowotworu. Polecam wam lekturę poniższego tekstu, może są to rzeczy śmieszne , ale myślę można się spróbować do nich stosować , może akurat.......... Proponuje zacząć czytanie od 3 strony http://www.bosastopa.free.ngo.pl/pliki/zdrowie/cialo1.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 27.11.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Nie używam veget i innych knorów. Tylko sól, pieprz, czosnek i takie tam. Kostek knora tez nie. Raz dodalam (nie pamietam do czego), bo chciałam ulepszyć smak Zjadlam, bo głodna bylam. A moje ziemniaczki wcale nie są tłuściutkie, tyle w nich tłuszczu, co z boczku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.11.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Madd, ja znam ten przepis, ale z kiełbaską Z boczkiem warto spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 27.11.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Madd, ja znam ten przepis, ale z kiełbaską Z boczkiem warto spróbować ja robię z podgardlem, wędzonym, mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts