magpie101 09.10.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Dziekuje za przepisy na zupe gulaszowa, z kazdego przepisu cos dodalam i wyszla pycha! Schab na pewno zrobie, bo ladnie wyglada . U nas wczoraj makaron swiderki z sosem: filet w kostke drobiowy, papryka zolta i czerwona, cebula, pieczarki, ziola i smietana. Dzisiaj grzybowa z makaronem i watrobka drobiowa z cebulka, do tego surowka i ogoras. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.10.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 W tym schabie powinno "być widać" jeszcze cebulkę, ale ja daję mało, bo te moje bolki nie lubią niestety. Jest naprawdę dobry. Ja dziś gotuję rosół, bo jutro nie mam czasu na gotowanie. Tak na marginiesie. Niedawno znajoma (ta gospodyni z plebanii, o której pisałam) sprzedała mi sposób na lepszy rosół. Nie wiem, bo może tak robicie, a tylko ja jak ta "krowia geba" o tym nie wiedziałam. Trzeba do garnka (najlepiej innego, niż ten, w którym sie ma gotować rosół) włożyć samo mięso i zagotować. Następnie odlać wode, a nawet można wypłukać delikatnie mięso pod kranem i dopiero włożyć je do właściwego gara i dodać wszystko i gotować jak zawsze. Naprawde jest różnica! A ta odlewana woda śmierdzi jak cholera, więc ma to sens. Robię też karkówkę w sosie i pieczarki w śmietanie na dziś i jutro. To dla rodziny, dla mnie zaś zelówa z wołowiny z grilla, bo sie odchudzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.10.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Acha. Jeszcze jedno. Iza mama Gabora, próbowałam tej pomidorówki z parmezanem. Jest pyyyyyszna. Polecam wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 13.10.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 amalfi schab po prowansalsku pychota (pomimo tego że u mnie robiony bez białego wina ze względu na 3,5 letnią córcię) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donsisu 13.10.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Ja dzisiaj miałem lazanie - mistrzostwo świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wielka_mi 13.10.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 A ja dzisiaj zrobiła spaghetti. Ku mojemu zdziwieniu, wyszło ochydne ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 18.10.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 amalfi- dziękuję za słowa uznania wielka_mi- a ugotowałaś makaron? U nas dziś gołąbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.10.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 U nas dziś zrazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 18.10.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Karkówka na ostro i pieczarkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 20.10.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Smażone pałki kurczaka na ostro i duszone w sosie+ryż+kapusta pekińska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 20.10.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 a to moje... pałki http://img820.imageshack.us/img820/9902/obraz025large.jpg i takie czasami http://img440.imageshack.us/img440/9952/obraz016large.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajkowski 20.10.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 medaliony - coś jakby placki z piersi kurczaka, serem i jescze paroma składnikami. O dokładny przepis musiałbym spytać żone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.10.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 a mnie poniosło światowo zrobiłam kurczaka po meksykańsku, a że nie chciał mi się gnać do sklepu po ryż , brakło dla wszystkich ugotowałam do niego gnocchi i wiecie co.....było pyszne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 21.10.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 U nas pizza hawajska dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.10.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 zabieram sie z pepperoni faszerowane serem, co prawda nie na obiad, ale to mój debiut w tej materii, więc trzymajcie kciuki co by się udały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 21.10.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Ja wczoraj miałam ambitny plan zrobienia faszerowanych papryk, ale poczułam taką senność, że wstawiłam pyzy - gotowce i.... zasnęłam na fotelu. Wszystko sie rozpuściło (dobrze, że sie nie spaliło). Trzeba było zamówić pizze. Może dziś sie zbiore, ale jakoś brak mi zapału, więc nie wiem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.10.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Wczoraj grochowka na wedzonce, dzisiaj zurek taki prawdziwy na zakwasie, jutro golabki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.10.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Wczoraj grochowka na wedzonce, dzisiaj zurek taki prawdziwy na zakwasie, jutro golabki. fruwające .... gotowane:yes: czy pieczone ...... wolę te pierwsze bo chyba nie zawinięta kapusta a grochówka pewnie pyszna wyszła:rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.10.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 U nas dziś po raz wtóry pieczeń ze schabu w kolorowych pieprzach ze śliwką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lora77 28.10.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Ale tu smakolyki polecacie. A ja jako zabiegana studentka musze poprzsestac na zupkach chinskich, pizzy lub McDonaldzie.... DOpiero w ferie mam czas nieco pogotowac i pokombinowac.,.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts