Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysły na obiad


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gwazar, fajne forum :) Podpatrze coś może na święta.

 

U mnie wczoraj była golonka, która nas wykończyła, dlatego dziś bezmięsnie: zupka jarzynowa na niczym i pierogi ruskie. Jutro ma być rosół, którego dziś nie było, a przecie niedziela :evil: A tak chciałam stosownie do pogody coś lekkiego. Nie da sie!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
mam całego kuraka. znalazłem przepis, gdzie kurę stawia się na butelce np: http://fabrykasmaku.blox.pl/2010/05/Kurczak-pieczony-na-butelce-piwa.html

- czy to jest bezpieczne dla butelki/piekarnika?

- czy wkładam do zimnego czy nagrzanego piekarnika?

 

Bezpieczniej wstawić do zimnego i wlać wode do butelki. Kupiłam w sklepie z AGD taki druciany stojak na który sie nakłada kurczaka jak na butelkę. Polecam.

 

Witam noworocznie. Dziś u mnie na obiadek oczywiście kwaśny żurek i placki ziemniaczane.

Edytowane przez amalfi
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja dzisiaj schab po góralsku

schab rozbijam,obtaczam w mące - smaże na brązowo.

Kapustę kiszoną gotuję raz 2 razy aby straciła kwas.

wszystko układam w naczyniu żaroodpornym warstwami kotlety,kapusta idt zalewam śmiętanką 12 % słodką i zapiekam aż kapusta się zrumieni-mąż uwielbia ten schab.

Na jutro pierogi z mięskiem i ruskie:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bezpieczniej wstawić do zimnego i wlać wode do butelki.

 

ale w tej butelce to chyba ma być piwo :D

a...i jak włożysz do zimnego piekarnika, mięso będzie suche i łykowate.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...