amalfi 14.01.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 (edytowane) czy można przpis na poledwiczki w sosie z suszonych pomidorów? Ja robię tak (najprościej jak sie da ): 2 polędwiczki słoik suszonych pomidorów 2-3 małe cebulki oliwa odrobina mąki sól i pieprz (ja jeszcze lubię odrobinę tymianku) pół szklanki przecieru pomidorowego Polędwiczki pokroić w plastry i rozgnieść albo lekko rozbić (symboliczne 2 uderzenia drewnianym tłuczkiem) Pomidory wyjąć ze słoika i pokroić drobno. Oliwę ze słoika po pomidorach wylać na patelnię i na niej przesmażyć pomidorki z cebulką. Kawałki polędwiczek popieprzyć i ewentualnie potymiańczyć , opruszyć trochę mąką i na odrobinie oliwy krótko obsmażyć z obu stron w rondlu. Wrzucić pomidory z cebulką, wlać troche przecieru pomidorowego (nie koncentratu tylko przecieru), zalać wodą i popirczyć aż mięso będzie miękkie. Dosmaczyć solą i gotowe. Taki sos robię też do pulpetów. Edytowane 14 Stycznia 2011 przez amalfi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karpiniuk 18.01.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Polecam zrobić bitki takie jak te przepis na bitkihttp://www.zapetytem.pl/photo/midi/288_1.jpg ewentualnie krokiety http://www.zapetytem.pl/photo/comments/midi/580_1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 26.01.2011 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 u nas dziś filety z mintaja w sosie koperkowym (fix knorra) i pieczone ziemniaczki. ps. w "Stonce" pojawiły się fajne filety , te w/w, paka 1kg za ok 13 zł, dużo ryby, mało wody! a parę dni temu opatentowałam nowy pomysł na "obiad z resztek"- jak nam zostanie mięso gotowane z rosołu, podsmażamy pokrojone w kawałki na patelni, dorzucamy cebulkę, znów smażymy, zalewamy gęstą śmietaną, sypiemy pieprzu i ziół wedle upodobania, chwilę dusimy (niedługo) i podajemy z makaronem. Smakowitość tego wynalazku powaliła mą rodzinę na kolana sekret tkwi pewnie w tym że mięso przed podsmażaniem było już ugotowane i to mocno wpłynęło na smak, surowe puszcza te swoje soki a tu tego nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.01.2011 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 U nas dzisiaj był barszcz zabielany i placki ziemniaczane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 28.01.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Tak coś za mną chodziło przez kilka dni i nie wiedziałam co. Ale już wiem!!!! Barszcz zabielany!!! Cieszynianka dzięki.Reszta domowników ma wczorajsze zrazy zawijane z kaszą gryczaną i ogórcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.01.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Dzisiaj pieczarkowa, a na drugie ryż z masłem, cukrem i cynamonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.01.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Spagetti, sos z wolowiny i pomidorow z puszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrus86 29.01.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Ja dzisiaj sprawdziłem nowy przepis na krewetki. Niezwykle prosty i pyszny Obrane krewetki solimy i kropimy sokiem z cytryny. A następnie smażymy na maśle. Koniec Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.01.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Sos grzybowy ze smietana i ziemniaki duszone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.01.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 (edytowane) U mnie dzisiaj była kwaśnica : http://img217.imageshack.us/img217/9706/kwasnica.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 30 Stycznia 2011 przez amalfi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 30.01.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 U mnie poledwiczki z grila, ryz lub frytki, surowka wielowarzywna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 07.02.2011 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Gotowana wołowina w sosie chrzanowym(na niej była tez pomidorowa)+ziemniaki z koperkiem+własne buraczki w talarkach w occie.A zupka to pomidorowa na włosko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 11.02.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 a ten przepis na te buraczki to ja mogę prosić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 11.02.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 ...... własne buraczki ..... a ten przepis na te buraczki to ja mogę prosić? w maju trzeba zasiać ale jak potem to ..... też czekam na przepis:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.02.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 U mnie wczoraj był pieczony halibut i miał być na 2 dni, ale nie ma i musze znowu wymyślać coś na dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.02.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Wymyśliłam. Ugotowałam zalewajkę, pierwszy raz w życiu. Ale mówie Wam, taka mi dobra wyszła, że jakbym mogła, to bym sie sama wycałowała. Na drugie mielone i sałata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 12.02.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Buraczki faktycznie siałam wiosną zeszłego roku Te akurat to były talarki w zalewie octowej z dużą ilością cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 14.02.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 takich to nie robię, ale może zrobię w tym roku... za to cukinie i patisony opanowałam do perfekcji... trochę improwizacji nad słoikami i opłaciło się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 15.02.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 U mnie dzisiaj placek po węgiesku. Sos mi wyszedł pierwyj sort, ale za cholere nie moge usmazyć dużego placka i go przewrócić. Znowu zmarnowałam patelnie ciasta i były jak zwykle małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 15.02.2011 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 He he, znam ten ból Teraz smażę jak największe placki ale nie na całą patelnię tylko takie które jestem w stanie odwrócić. Potem każdy ma na talerzu dwa (jeden na drugim) a w środku sosssssss ...a na wierzchu śmietana....Idę coś zjeść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts