nastka79 16.02.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Podobno można tego dokonać smażąc placki na 2 patelniach - na pierwszej z jednej strony i na drugiej z drugiej strony. Sama nie wypróbowałam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 16.02.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Podobno można tego dokonać smażąc placki na 2 patelniach - na pierwszej z jednej strony i na drugiej z drugiej strony. Sama nie wypróbowałam... Wiesz Nastka, że myślałam o tym? Ale nie mam dwóch patelni jednej wielkości. Chociaż przerzucić można na większą przecie... Albo są takie dwustronne. Tylko, że zarówno placki jak i naleśniki robie może raz na 2 miesiące, więc nie wiem, czy jest sens kupować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.02.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Bardzo podobne coś miała moja babcia do pieczenia gofrów, tylko podzielone na 4 serduszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 16.02.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 o jacie amalfi!znowu coś węgierskiego w sprawie placków napisałem tutaj w skrócie: placki robię takie w kształcie nerek, co ma dwie zalety, fajnie się składa i wygląda na talerzu oraz można bez trudu odwrócić drewnianą szpatułką na patelni aha! dodaję odrobinę mąki ziemniaczanej a dziś mam paprykarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 16.02.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Moje były takie (dziś zostały dokończone): http://img37.imageshack.us/img37/1447/plackig.jpg Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 22.02.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Melduję, że u nas dziś zupa z brukwi i własny chleb z masłem (nie własnym;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.03.2011 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 U mnie dziś było risotto z pieczarkami, które zostały przed podaniem upieczone z czerwoną cebulą, czosnkiem i rozmarynem. Oto fotorelacja: Pieczarki przygotowane do pieczenia. http://img195.imageshack.us/img195/276/grzybyprzedpieczeniem1.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img855.imageshack.us/img855/6315/grzybyprzedpieczeniem2.jpg Uploaded with ImageShack.us Po upieczeniu: http://img101.imageshack.us/img101/4406/upieczonegrzyby1.jpg Uploaded with ImageShack.us Gotowane z mozołem risotto. Na bulionie, z parmezanem i w sposób jak to mówią Włosi: bez odchodzenia od garnka póki się nie ugotuje. http://img576.imageshack.us/img576/7086/risottowgarnku.jpg Uploaded with ImageShack.us Na talerzu z grzybkami http://img11.imageshack.us/img11/1139/risottonatalerzu.jpg Uploaded with ImageShack.us Risotto trzeba na talerzu popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem. Danie inspirowane przepisem, który podał w swoim programie Jamie Oliver. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.03.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Dzisiaj zeberka i biodrowka pieczone w brytfannie w piekarniku, kapusta kiszona duszona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margreta 01.04.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Na obiad ostatnio wymyśliłam: boczniaki + łosoś + suszone pomidory z makaronem. Rewelacja. amalfi - cudny fenek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 01.04.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 U mnie dzisiaj była zupa cebulowa z serem i grzankami, a na drugie danie placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.04.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Na obiad ostatnio wymyśliłam: boczniaki + łosoś + suszone pomidory z makaronem. Rewelacja. amalfi - cudny fenek Dzięki. W fenkach zakochałam się będąc w Tunezji. Podaj przepis na te boczniaki z łososiem. U mnie dziś pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym z bazylią, ryż i sałata z jogurtem wymieszanaym z oliwą i czosnkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawik 07.04.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 A ja ostatnio robiłam gołąbki z .... kapusty kiszonej . Jesienią zakisiliśmy kapuche i na dno beczki wsadziłam dwie całe główki. Teraz kapustka się skończyła i na dnie odnalazłam moje cudeńka. Przepis jak na tradycyjne gołabki ale smak tych z kiszonej kapusty - obłędny. Polecam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 07.04.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Rosół i babka ziemniaczana - właściwie to wczorajsza, ale ja lubię taką odsmażaną w plastrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.04.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Właśnie za mną ostatnio chodzi ta babka ziemniaczana. Robiłam jakiś czas temu (fotorelację zamieszczałam w wątku "Kulinaria"). Mnie najlepiej smakuje z maślanką albo kefirem. Dziś u mnie czarniak z surówką z kiszonej kapusty. Wczoraj był makaron z duszonymi warzywami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 12.04.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Dzisiaj bedę robić wołowinę po toskańsku z programu Ewy Wachowicz. Tu przepis: http://www.przepis-kulinarny.pl/wolowina-po-toskansku-id1835.html Mam już wszystko kupione. Jak zrobie, podziele sie wrażeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.04.2011 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 pierś z kurczaka w paseczki -oprószyć przyprawą Gyros -usmażyć na oleju na patelni grilowej...dorzucić cukinie w plastrach ,paprykę czerwoną w paski , cebulę w cząstkach ,różyczki brokuła ( cokolwiek co Wam przyjdzie do głowy lub macie w lodówce)....wszystko smażyć ok 15 min ....podawać z makaronem często robię do tego sos ze szpinaku i sera gorgonzola czas przygotowania dania to 20 minut z zegarkiem w ręku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.04.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 jutro ...szczawiowa ....juz mam ślinotok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.04.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Dzisiaj była pizza na spodzie "cebulakowym" mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.04.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 jutro ...szczawiowa ....juz mam ślinotok Szczaw juz mlody jest czy sloikowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.04.2011 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Szczaw juz mlody jest czy sloikowy? świeżutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts