amalfi 13.04.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Dzisiaj bedę robić wołowinę po toskańsku z programu Ewy Wachowicz. Tu przepis: http://www.przepis-kulinarny.pl/wolowina-po-toskansku-id1835.html Mam już wszystko kupione. Jak zrobie, podziele sie wrażeniami. No to się dzielę. Wygląda i smakaje nieźle, ale nie jest to jakaś rewelacja. http://i56.tinypic.com/2aj2c9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.04.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 świeżutki Juz mi slinka cieknie na mysl o szczawiowej z jajkiem. Ja musze poczekac az na ogrodzie urosnie to wtedy pojem sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.04.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Amalfi wyglada smacznie ale zachwytu nie widze z Twojej strony, wiec pewnie powtorki nie bedzie. Ja wczoraj znalazlam fajny przepis na swieta, ktory zrobie http://www.wielkiezarcie.com/recipe63107.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.04.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 (edytowane) Magpie, nie ma sie czym zachwycać. Dosyć smaczne, ale na kolana nie powala. Jeśli sie do tego dołoży cenę dania (dosyć drogie), to można od czasu do czasu zrobić ze względu na inny niż tradycyjny smak gulaszu (w tym toskańskim jest sporo wina i to ono dominuje w smaku), ale za często to chyba nie. Dzisiaj spróbuję z makaronem, bo może sprofanowane kaszą (toskańskie dania powinno sie chyba jadać z makaronem ) nie smakowało tak jak powinno. Przepraszam za takie bycze zdjęcie, ale w innym formacie mi sie nie chciało wkleić. Co do schabu w galarecie, to bardzo ładnie wygląda. Szkoda, że trzeba dodać śliwki. Jakoś nie toleruję wieprzowiny z owocami. Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez amalfi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.04.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ja wczesniej robilam taki schab ale tylko z miesem mielonym i pieczarkami, kroilam w plastry i podawalam na zimno z sosami, wiec bez sliwek tez jest dobry. O zalaniu wszystkiego galantyna nie pomyslalam i dopiero jak zobaczylam przepis to stwierdzilam, ze to fajny pomysl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.04.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 No bez śliwek to tak. Ja ze schabu robie czasem na obiad kotlety siekane. Też polecam. Drobno posiekać schab, dodać pieczarki i potraktować jak kotlety mielone. Obsmaży c, a potem jeszcze dusić w sosie pueczarkowym. Taki w galarecie może też zrobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.04.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 No i mam ślinotok...dawno dawno temu byłam na jakiejś mocno wystawnej imprezie i podano tam schab faszerowany chrzanem w galarecie. Moje kulinarne próby były dalekie od oryginału -może ktoś ma przepis na taki schabik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.04.2011 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 ......szczawiowa sie gotuje.............. a w południe były wątróbki drobiowe smażone na maśle z cebulką , jabłkiem i majerankiem .....ze świeżym chlebkiem z masełkiem ....mniamniusine jedzonko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.04.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ew-ka nie dobijaj mnie ! Taka watrobke bardzo lubie ale obecnie jestem na diecie i jak robie to tylko slubny je, a ja moge powachac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.04.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ale synchronizacja, u nas też wątróbka z cebulką, tyle, że wieprzowa mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.04.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 U mnie byl karp smazony, a dla mnie dorsz z cytrynka i surowka.Jutro mielone, kapusta kiszona gotowana i ziemniaki, a w piatek lazanki z kapusta kiszona i kielbaska. Zawsze robie wiecej kapusty i mam dwa obiady za jednym gotowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.04.2011 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 dzisiaj ........łosoś pieczony- pod pierzynką z sosu porowego na masełku- muśnięty mgiełką kolorowego pieprzu podany z młodymi ziemniakami ....zauważyliście ,że takie opisy są w karcie dań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwoBW 14.04.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 dzisiaj ........łosoś pieczony- pod pierzynką z sosu porowego na masełku- muśnięty mgiełką kolorowego pieprzu podany z młodymi ziemniakami Poproszę o przepis, łososia uwielbiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.04.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Poproszę o przepis, łososia uwielbiam włala .....sprawiony filet lekko polewam sokiem z cytryny ,wiórek masła na wierzch i na blaszce do piekarnika (ok 150st) na 15-20 minut w tym czasie w rondelku rozpuszczam masełko -do niego wrzucam pokrojony w talarki por - sol i pieprz do smaku - po 5 minutach wlawam 30% śmietankę zagotuję ...i gotowe ......upieczony łosoś na talerz .....na niego pierzynka z sosu i młode ziemniaki z koperkiem i masełkiem ....... prosto i szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwoBW 14.04.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 włala ............ prosto i szybko Wielkie dzięki, brzmi smakowicie, wypróbuję w niedalekiej przyszłości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.04.2011 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Wielkie dzięki, brzmi smakowicie, wypróbuję w niedalekiej przyszłości smacznego .....takiego serwuję też na wigilii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.04.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 U mnie dziś było wiosennie i sezonowo. Botwinka i młoda kapustka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 30.04.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 U nas boczniaki w smietanie z ziemniakami i flaczki z boczniakow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 02.05.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Zupa ogórkowa i kiszka ziemniaczana - pychotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 15.05.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Zupa ogórkowa i lazania. Ależ to sycące! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts