Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysły na obiad


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy posiadacie sprawdzony przepis na ciasto do pizzy? Mnie zawsze wychodzi takie grubę - zawsze mocno rośnie, a jak nie urośnie to twarda podeszwa. A W domu chcą pizze taką jak z pizzerni.

 

W tym wątku (Pomysły na obiad) na stronach 9,10,11,12 znajdziesz różne przepisy na ciasto do pizzy.:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gołąbki z młodej kapusty z farszem z młodych ziemniaków jak na placki ziemniaczane.Do tego sos z piersi kurczaka w brzoskwiniach.

 

ekhm.

odważna kompozycja :rolleyes:

 

 

pstrąg z grill'a.

z pietruszką

z czosnkiem

i z masłem.

i wino. ale nie z grill'a.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Poproszę o przepis. :)

 

4-6 dojrzałych pomidorów(lub w ostateczności 2 puszki)

2 cebule

2 czerwone papryki

1 duży bakłażan

2 cukinie

4 ząbki czosnku

oliwa z oliwek

2 listki laurowe

tymianek (najlepiej świeży)

sól, pieprz do smaku

 

Pomidory sparzyć, zdjać skórkę, pokroić na spore kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrojoną w krążki cebulę, dodac paprykę pokrojoną w cienkie paski. Smażyć przez 5 minut. Dorzucić bakłażana pokrojonego w grubą kostkę (ze skórą) oraz pomidory. Po 2-3 minutach dodać cukinię pokrajaną w plasterki, przeciśnięty czosnek, liście laurowe i reszte przypraw. Wszystko dusić pod przykryciem, ale pilnować żeby się nie rozgotowało, bo będzie breja. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty (ok. 12x12cm) nałożyć uduszone warzywa na środek każdego kwadratu, zagiąć lekko rogi do środka, posmarować ciasto białkiem i wrzucić do piekarnika. Gdy ciasto będzie rumiane wyjąć z piekarnika. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...