magdazaba 04.10.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Powiem szybko......kiedyś bezy piekły się u mnie w sterylizatorze...(tam była odpowiednia temperatura dla ich ,,,,,nazwę to ...smaku) O Rany! Ja też piekłam bezy w sterylizatorze - mieliśmy w lab duuużo białek po produkcji pożywek (nie powiem do czego). Odgrzewaliśmy też tak pączki w tłusty czwartek - były jak prosto z piekarni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.10.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 O Rany! Ja też piekłam bezy w sterylizatorze - mieliśmy w lab duuużo białek po produkcji pożywek (nie powiem do czego). Odgrzewaliśmy też tak pączki w tłusty czwartek - były jak prosto z piekarni. Tortu bezowego na alkoholu-kakaowego nigdy nie zapomnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalla 05.10.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 hmm a co zrobić z plasterków łososia wędzonego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.10.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 hmm a co zrobić z plasterków łososia wędzonego? Carpaccio z łososia albo posiekać na tatar z łososia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 05.10.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 hmm a co zrobić z plasterków łososia wędzonego? Posmarować serkiem almette i zwinąć w takie roladki ... mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.10.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Carpaccio , tatar z łososia to bardzo znane potrawy.Wystarczy te plastry ułożyć na foli aluminiowej tak aby trochę na siebie zachodziły.Wcześniej zrobić nasz ulubiony szpinak z czosnkiem,Wystudzić go i posmarować plastry.Na szpinak możemy kłaść już wszystko.:D:D Wszelkiego rodzaju kruszone sery ,rozpuszczone sery np.topione,śledzie w płatach itp.Taką konstrukcję razem z folią zwijamy i wkładamy do lodówki.Nie jest to może danie obiadowe ale zapytali trzeba odpowiedzieć;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.10.2011 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Pora przed obiadem to może jakaś treściwa zupka dla męża który przyjdzie styrany z pracy Wystarczy ugotować pierś kurczaka,kawałek boczuniu,schabu,żeberka.Gdy mięsko zmięknie dodać warzywa.Kapustę w ćwiartki,marchewkę,pietruszkę w grubsze skośne talarki.Ugotować do miękkości.Pod koniec gotowania wrzucić kilka różyczek z kalafiora czy brokuła.Przyprawić do smaku.Ugotować ziemniaki w mundurkach osobno.Obrać ze skórki.Jak chłopina wygodnie zasiądzie przy stole z pilotem w dłoni i szklanką zimnego piwka podać mu zestaw ;) : na głębokim talerzu kawałki mięska każdego rodzaju,zalać powstałym wywarem by mięsko w czasie konsumpcji nie stygło. .Ziemniaczki polać skwarkami na talerzu płaskim,warzywka na innym dostępnym talerz posypać bułką tartą i polać klarowanym masełkiem.(nie robić tego palonego masła i bułki fe).Postawić musztardę i śmietanę.Obstawić Pana dookoła talerzami :D , dać narzędzia i powiedzieć: baw się dobrze chłopie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 10.10.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 like it Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 11.10.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 u mnie wczoraj gulaszowa i pierogi z mięsem na drugie,a dziś mielone w duszonych papryczkach i cebulce, ziemniaczki i jakieś cukiniowe pikle ze spiżarniia jutro mam pomysł na leczo cukiniowo-paprykowe z malutkimi wędzonymi paróweczkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.10.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Ja dziś planuję naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem. Dla dziecięcia na słodko z malinami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi01 11.10.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Ja dziś miałam kotlety mielone z ryżem w sosie pomidorowym i ziemniaczki. Do tego buraczki z papryką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.10.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 like it A tak to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.10.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Pieczarki z rusztu,zielone kluski z super marketu i pomidory.Ugotować kluski z super marketu ...koniecznie zielone ,dodać pieczarki z rusztu i pokrojone dowolnie pomidory uprzednio sparzone gorącą oliwą.Delikatnie wymieszać.smaczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.10.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Dziś zupa cytrynowa i pierogi ruskie.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 17.10.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 a jaka to zupa cytrynowa?prosze o przepis i cos wiecej o smaku, nie probowalam i nawet nie slyszalam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 17.10.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 ja dzis zrazy wieprzowe zawijane z cebulka, papryka i ogorkiem.. z sosem miesno-musztardowym i do tego pyzy... tzn. kluchy na parze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 19.10.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Dziś miałam zupę czosnkową (o tej porze roku warto zacząć intensywniej dbać o odporność), gulasz z szynki wieprzowej, kaszę jęczmienną i groszek z marchewką. Na jutro planuję musakę, ale już dzisiaj przygotuję bakłażany i masę mięsną i ułożę to w naczyniu żaroodpornym, bo dość długo się to robi. Jutro zrobię sos beszamelowy, poleję nim wszystko, posypię startym żółtym serem i bułką tartą i do piekarnika. Takie pracochłonne i czasochłonne dania staram się rozkładać na raty, wtedy tak się nie odczuwa tego stania przy kuchni. Już mi ślinka leci.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 19.10.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Dzisiaj zupa z dyni i racuszki drożdżowe z jabłkami, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 19.10.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 u nas na przednówku wątróbka z cebulą i jabłkiem - duszona w czerwonym winie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 21.10.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 ja tak nadziewam ryzem z miesem cukinie pychotka ja to nazywam krokodylki i robie sos pomidorowy do tego z cukini robie tez pyszne placuszki ziemniaczane trę na grubych oczkak, maka, jajko, przyprawiam na ostro pieke na patelni i do tego sos cyganski warzywka i kielbaska, sos pomidorowy, pyszne jak placki po cygansku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts