Gość elutek 28.11.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 a ja potwierdzam - przepis na golonke co go podałam kilka wpisów wyżej jest super ... norrrrmalnie mówię Wam no to: "chwała Ci człowieku" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.11.2008 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 a ja dzisiaj mam smaka na pierogi z serem a zupa ....hmmm...może kapuśniak ? zaraz sie biore za lepienie pierożkow bo zrobienie ciasta to pestka ( warunek - thermomix) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.11.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 a proszę bardzo http://img148.imageshack.us/img148/1735/obraz003largepj9.jpg http://img148.imageshack.us/img148/1148/obraz002largegz0.jpg pzdr Ja tez robie podobne kotleciki tylko troche inne skladniki: -50 dkg piersi pokroic w drobna kostke -wkroic peczek zielonej pietruszki -sol, pieprz i duzo magi -1 jajko -1 cebula duza pokrojona w kostke -15 dkg pieczarek zetrzec na tarce na grubych oczkach -1 lyzka maki ziemniaczanej Wszystko wymieszac (konsystencja jest dosyc rzadka) i smazyc placuszki drobiowe. Sa pyszne z ziemniaczkami i ogorkiem kiszonym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.11.2008 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 włala ....pierogi zrobione i ...zjedzone niestety nie miałam kw. śmietanki wiec polałam masełkiem http://images31.fotosik.pl/409/1b7bb2b645f0318emed.jpg ale też były dobre http://images36.fotosik.pl/35/b75a198938dc0d83med.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.11.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Ale apetycznie wygladaja, uwielbiam pierogi z serem, polewam maselkiem albo bulka tarta z maselkiem. Ew-ka prosimy przepis na ciasto, bo tak apetycznie wyglada (moze dowiemy sie czegos nowego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.11.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 U mnie reszta wczorajszej jarzynowej i pierogi z truskawkami (ale z Kauflandu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.11.2008 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 ciasto na pierogi :gorąca woda 3/4 szklanki jajko2 łyżki oleju1/2 kg mąki zagnieśc ,rozwałkować ,wycinać kółka ...nakładać farsz -zlepić i wrzucac na wrzątek ( ja do wody wlewam olej -wtedy pierogi sie nie zlepiaja miedzy sobą ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.11.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 ale też były dobre http://images36.fotosik.pl/35/b75a198938dc0d83med.jpg nie watpie , ze byly dobre u wos sie daje widelki z prawyj strony ???? ja zmienilam zdanie i wczoraj byl panszkraut z zeberkami http://img300.imageshack.us/img300/1633/p1010051yv6.th.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.11.2008 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 u wos sie daje widelki z prawyj strony ???? ale żaba spostrzegawcza pewnie ,że z lewej to ...błąd w sztuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 28.11.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 u wos sie daje widelki z prawyj strony ???? ale żaba spostrzegawcza pewnie ,że z lewej to ...błąd w sztuce Ewka pewnie dla kogoś leworęcznego nakryła z pomysłów na obiad: u mnie dziś była pieczarkowa i naleśniki z serem, a jutro kurczak z rożna w niedzielę rosół - mąż chce ugotować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 28.11.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 a ja potwierdzam - przepis na golonke co go podałam kilka wpisów wyżej jest super ... norrrrmalnie mówię Wam , nigdy nie jadłam golonki na słodko-ostro, ale to jest rewelacja na skalę światową polecam w 100% acha, jedna uwaga ...ja robiłam z dwóch golonek, ale kupcie raczej takie mniejsze i nie zwiększać ilości składników sosu .... zostawić jak w przepisie nawet jeśli robi sie kilka golonek Hej!! ...zamierzam wypróbować Twój przepis na golonka w niedziele ...powiedz mi z czym zajadaliście te goloneczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.11.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 tradycyjnie ...z chlebem i musztardą ale podejrzewam, że pycha by też była z ziemniakami i surówką smacznego życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.11.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 tak mi jeszcze wpadły na myśl do tego kluski kładzione zamiast ziemniaków powinno to grać jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 28.11.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 daggulka narobiłaś smaka ta golonką.. chciałam dopytać..gotowac mięso +smalec..nigdy tak nie robiłam..co to zmienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.11.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 nie wiem co to zmienia ...przepis znalazłam w necie i zrobiłam golonkę dokładnie tak jak w przepisie , ale tak na chłopski rozum to mnie się wydaje że to chyba coś w sosie zmienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.11.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 daggulka narobiłaś smaka ta golonką..chciałam dopytać..gotowac mięso +smalec..nigdy tak nie robiłam..co to zmienia? Mi też już z pyska cieknie ślina Chyba wiem, co będę robić na obiad w któryś dzień przyszłego tygodnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 29.11.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Fantastyczny wątek! Nieśmiało proszę o przepisy na surówki wszelakie do obiadku - gotowanie nie jest niestety moją pasją, a wymyślanie smacznych surówek to już w ogóle pięta Achillesa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.11.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 u mnie do obiadków tak szybka sałatka/surówka do grilla i/lub mięs : sałata w kawałki + 6 jajek na twardo w ćwiartki + 4 pomidory w ósemki + 5 ogórków w plastry + sos (5 łyżek oliwy z oliwek+nieco wody+pieprz+sól+2 łyżki musztady) szybka surówka do kartofli i ryb/mięs: 60dkg kapusty kiszonej opłukać, poszatkować niezbyt gęsto + starte 2 spore marchewki + starte na grubej tarce 1 jabło + sól + pieprz + oliwa z oliwek błyskawiczna surówka : kilka pomidorów + kilka ogórków pokroić w kawałki + pół cebuli w drobiutkie piórka + sól + pieprz + nieco octu a poza tym to czasem buraczki starte, czasem ogórek kiszony, czasem grzybki w occie lub pikle maminej roboty trza se jakoś radzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 29.11.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Ostatnio ćwiczę sałatę na różne sposoby.najszybsza - porwane listki sałaty zalewam kwaśną śmietaną (lub jogurtem) i posypuję płaską łyżką cukru (lubię, żeby nie był rozpuszczony) i maleńką szczyptą soli. klasyczna - miskę przecieram przeciętym ząbkiem czosnku, a porwane listki polewam wlasnym vinegrette (sok z cytryny, oliwa, sól, pieprz) wygodnicka - sałata + gotowy dressing francuski z butelki Proszę o inne pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.11.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 u mnie jest często:marchewka ze śmietaną + sól, kwasek cytrynowy, cukier do smakuburaczki na zimnoburaczki na ciepłoogórek kiszony pokrojony w kostkę + groszek konserwowy + trochę cebuli pokrojonej w drobną kostkę + przeprz, oliwa, sól do smakukapusta słodka z marchewką + sos: oliwa, woda, musztarda, sól, cukier do smaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts