niktspecjalny 10.02.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 w tym wątku mówimy smacznie o jedzeniu, a nie robimy osobistych wycieczek proszę zachować umiar- w przeciwnym wypadku posty zostaną usunięte Więc proszę usunąć.:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 10.02.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 wczoraj krupnik na skrzydełkach a dzisiaj schab z kością ,ziemniaki i buraczki ......nuda Jaka nuda? Każdy tzw. prawdziwy facet powie z zachwytem, że to najlepsze danie miesiąca! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 10.02.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Dzisiaj na obiad pstrąg zgrillowany w piekarniku z dodatkiem masła, czosnku i koperku, do tego ziemniaki i surówka z kapusty, marchewki i jabłka. Mniam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.02.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Jaka nuda? Każdy tzw. prawdziwy facet powie z zachwytem, że to najlepsze danie miesiąca! "prawdziwy facet" (taki co to zjada ule wraz z pszczołami, zamiast miodu) miast buraczków preferuje kapustę kwaszoną zasmażaną - a nie jakieś tam "buraczki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 11.02.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 "prawdziwy facet" (taki co to zjada ule wraz z pszczołami, zamiast miodu) miast buraczków preferuje kapustę kwaszoną zasmażaną - a nie jakieś tam "buraczki" na szmalcu. ps. i szcza do zlewu, na koniec. mowa o tych prawdziwych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.02.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) Podobno prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak zachowuję się w najważniejszych chwilach swojego życia,a tych chwil jest nie wiele,oczywiście tych ważnych Buraczki bez zasmażki na smalcu i odrobiny śmietany to nie buraczki.Z tym "szczaniem" do zlewu to tak samo jak różnica między piciem w Szczawnicy a szczaniem w piwnicy. A na obiadek tradycyjnie nie ta panierka co prawda jak ta z linku, ale ta z krakersów.Technika rozdrabniania na proszek jak w linku. http://mniammniammniam.bloog.pl/id,3905571,title,filet-z-kurczaka-w-panierce-z-platkow-kukurydzianych,index.html?ticaid=6decd Jako dodatek ,ziemniaki z białym serem i ogórki kiszone nadziewane zasmażanymi buraczkami. Edytowane 15 Lutego 2012 przez niktspecjalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 15.02.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Pomidorowa plus kluski kładzione. A na drugie może jajeczko sadzone z pieczonymi ziemniakami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.02.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Pomidorowa plus kluski kładzione. A na drugie może jajeczko sadzone z pieczonymi ziemniakami. U nas sama pomidorówka z makaronem. Za to wczoraj szaleństwo było: rolada boczkowa nadziewana szpinakiem, frytki i fasolka szparagowa z bułką tartą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 15.02.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 U mnie kurczak plus brokuły zapiekane z serem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.02.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Wczoraj pizza domowa, dzisiaj mielone, buraczki i piure ziemniaczane, na jutro grochowka na wedzonce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.02.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Co do kurczaka to zajadamy sie ostatnio kurczakiem faszerowanym (kasza, prawdziwki duszone, cebula, jajko, zieleenina) pieczonym w piekarniku. Wczesniej kurczak jest pozbawiony kosci tz. zostaja tylko w skrzydelkach i udkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 15.02.2012 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 i u mnie dzisiaj pomidorowa ale za to z ryżem i udziec indyczy pieczony w piekarniku...jeszcze nie wiem z czym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 15.02.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Pierogi z mięsem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 16.02.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Fasolka po bretońsku, a na deser i na podwieczorek pączki z różą i lukrem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) Dzisiaj niespecjalna ryba.Fileta obsmażam i dodaję do usmażonych na oleju wiórek z marchewki,cebuli,pietruszki i ziemniaka,doprawiam pomidorami. Surówka ogórek kiszony.lodowa i czerwona cebula skropione olejem z oliwek i sokiem z wyciśniętej cytryny. Edytowane 17 Lutego 2012 przez niktspecjalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 17.02.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Fajny wątek u mnie domowej roboty żurek śląski W litrowym, wyparzonym słoju zalewam letnią wodą źródlaną 3 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej typ 2000 lub żytniej żurkowej/razowej typ 720. Dodaję ze 2-3 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, ziele angielskie, kilka ziaren pieprzu, odstawiam w ciepłe miejsce i po 4-5 dniach mam gotowy zakwas na zupę. Ja dodaję jeszcze łyżkę mąki z orkiszu, by zakwas był łagodniejszy w smaku ( bardziej barszcz biały niż typowy kwaśny żur). Zupę gotuję na wywarze z mięsa i warzyw ( żeberka, wędzonka, marchew, pietruszka, cebula), majeranek, na koniec zabielam odrobinę śmietaną, jajko i gotowe. Białej kiełbasy nie daję, bo te w sklepie są podłe, a wiejskiej nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Fajny wątek u mnie domowej roboty żurek śląski W litrowym, wyparzonym słoju zalewam letnią wodą źródlaną 3 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej typ 2000 lub żytniej żurkowej/razowej typ 720. Dodaję ze 2-3 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, ziele angielskie, kilka ziaren pieprzu, odstawiam w ciepłe miejsce i po 4-5 dniach mam gotowy zakwas na zupę. Ja dodaję jeszcze łyżkę mąki z orkiszu, by zakwas był łagodniejszy w smaku ( bardziej barszcz biały niż typowy kwaśny żur). Zupę gotuję na wywarze z mięsa i warzyw ( żeberka, wędzonka, marchew, pietruszka, cebula), majeranek, na koniec zabielam odrobinę śmietaną, jajko i gotowe. Białej kiełbasy nie daję, bo te w sklepie są podłe, a wiejskiej nie mam. Przyjedź do mnie to ci odstąpię kg.Po znajomości forumowej z lekka ci ją podwędzę bo mam jeszcze w zapasie drewno ze ściętej śliwki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 19.02.2012 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 u mnie watroba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.02.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 U mnie filet drobiowy rozbity cienko, w srodku farsz z kaszy, prawdziwkow, czosnku, zieleniny. Zawiniety w rolade w folie spozywcza dosc ciasno, ugotowany 10 minut. Po schlodzeniu jajko, przyprawy, panierka, obsmazyc, pokroic w plastry, polac sosem z prawdziwkow i smietany. Do tego fasolka szparagowa ogrodkowa (zamrozona) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 19.02.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 A u mnie mąż zapowiedział jakieś wołowe hamburgery ostro przyprawione, ale podawane bez buły, tylko z sałatką. Lubiłam takie kotlety nazywać mielonymi stekami, ale podobno nie ma czegoś takiego. Tu dowód (z nutką nostalgii, że już Go nie ma pomiędzy nami): http://www.kuron.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1813 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts