sSiwy12 29.02.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Ktoś tam cos zawsze powie nie znając przepisu.Wkleję ten sprawdzony przez moją siostrę z (sieci) W tym przepisie awokado jest tylko zagęszczaczem zupy, bo tak długie gotowanie „zabija” smak tego owocu. Równie dobrze można zastąpić awokado rozgotowanym grysikiem – bez szkody dla konsystencji i smaku tej zupy. Edytowane 29 Lutego 2012 przez sSiwy12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.02.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 W tym przepisie awokado jest tylko zagęszczaczem zupy, bo tak długie gotowanie „zabija” smak tego owocu. Równie dobrze można zastąpić awokado rozgotowanym grysikiem – bez szkody dla konsystencji i smaku tej zupy. Proszę mi wybaczyć ale nie znajomość interpretacji składników z przepisów które są sprawdzonymi w naszych domach znowu jest tylko niekompetentnym wprowadzaniem w błąd opinii publicznej.Tu jak wieść niesie ludziska dają pomysł na obiad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.02.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Krokiety z podgrzybkami i kapusta (wiecej grzybow do farszy dalam, wiec sa mocno grzybowe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 29.02.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) ....znowu jest tylko niekompetentnym wprowadzaniem w błąd opinii publicznej. No właśnie – znów Dopisałem; Przepraszam za zaśmiecenie, ale podpis w stopce, do czegoś zobowiązuje. Podzieliłem się tylko swoją uwagą w tym zakresie. FINITO Edytowane 29 Lutego 2012 przez sSiwy12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.02.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 No właśnie – znów Dopisałem; Przepraszam za zaśmiecenie, ale podpis w stopce, do czegoś zobowiązuje. Podzieliłem się tylko swoją uwagą w tym zakresie. FINITO ... dałem sobie już spokój z uwagami ... tutaj są tacy eksperci, że tacy np kucharze jak Wolfgang Puck, Jacques Pepin, Wylie Dufresne, Eric Ripert, Tom Colicchio, Mario Battali, Gordon Ramsay czy z polskich Robert Sowa, lub Maciek Kuroń mogli by w ich Kuchni, przy zmywaku stać ... a po awansie i stosownej praktyce ewentualnie ziemniaki obierać ps - najbardziej podoba mnie się zestawienie "kukurydzy z puszki" ze świeżym avocado ... a gotowanie avocado ze śmietaną i winem jest kulinarnym odkryciem na miarę epoki ... narazie również FINITO ... oczywiście do najbliższych "genialnych pomysłów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 29.02.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Na przystawkę tatar i domowy chleb z ziarnami lnu, słonecznika, sezamu... Potem kapuśniak na żeberkach. Ostatnio mamy fazę na kapustę, jest idealna na przedwiośniu. Mnie jednak wystarczyła sama przystawka. Jutro polędwiczki schabowe w ciemnym sosie, kluski śląskie i oczywiście czerwona kapusta. Kompot z jabłek. Edytowane 29 Lutego 2012 przez piu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 01.03.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 kapuśniak chyba też dziś zrobię... ale na jutro...a na dziś barszcz i krokiety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 01.03.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 A ja Tosiu odwrotnie - na dziś zostało nam jeszcze trochę kapuśniaku (odgrzewany jeszcze lepszy), a jutro zrobię mnóstwo krokietów, tak by część zamrozić Smażę od razu na 4 patelniach, tych największych, 32 cm. Wątek bardzo mi się przydaje i wykorzystuję Wasze pomysły Z piekarnika wyjęłam kolejne chleby, ale pachnie w domu, mniam ... Chyba przeniosę się z laptopem i pracą do kuchni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.03.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 U mnie dziś flaczki i/lub naleśniki z malinami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 01.03.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 A ja Tosiu odwrotnie - na dziś zostało nam jeszcze trochę kapuśniaku (odgrzewany jeszcze lepszy), a jutro zrobię mnóstwo krokietów, tak by część zamrozić Smażę od razu na 4 patelniach, tych największych, 32 cm. Wątek bardzo mi się przydaje i wykorzystuję Wasze pomysły Z piekarnika wyjęłam kolejne chleby, ale pachnie w domu, mniam ... Chyba przeniosę się z laptopem i pracą do kuchni to ja poproszę jakiś sprawdzony i łatwy na początek przepis na chlebek... bo ja jakoś wszystko piekę, a za chleb to się zabrać nie mogę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 01.03.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 to ja poproszę jakiś sprawdzony i łatwy na początek przepis na chlebek... bo ja jakoś wszystko piekę, a za chleb to się zabrać nie mogę... Tosia, dużo dobrych i sprawdzonych przepisów znajdziesz tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?120904-PYSZNY-CHLEB-DOMOWY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 01.03.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 U mnie dziś na obiad kluski śląskie, gulasz z kurczaka i surówka z marchwi, selera i jabłka z dodatkiem śmietany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 02.03.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 dzieki za przepis, ale czy ja sie do niego zabiorę.... to nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.03.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Wielki Post to ryba.Dziś halibut w kapuście kiszonej i ziemniakami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konfident 02.03.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Halibut w kapuście kiszonej, czy z kapustą? Podaj przepis jesli to rybka w kapuście, bardzo prosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 02.03.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 a ja jednak łazanki z kapustą oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.03.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Halibut w kapuście kiszonej, czy z kapustą? Podaj przepis jesli to rybka w kapuście, bardzo prosze sprawdzony. "Filety z ryby opłukać, i pokroić na kawałki. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kosteczkę. Cebulę zarumienić na maśle i wymieszać w garnku z kapustą kiszoną. Dodać niewielką ilość wrzącej wody i udusić do miękkości. W drugim garnku ugotować obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Ugotowane ziemniaki i rybę przełożyć do kapusty, dodać liść laurowy, szczyptę pieprzu i posolić do smaku. Wszystko wymieszać i dusić na małym ogniu około 15 minut. Przed podaniem posypać zieleniną". Z inną rybą smakuje podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 03.03.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 2 kg przepysznego jedzenia. spradzone na przestrzeni kilku wiekow. kosc z dziura, czyli Osso Bucco z owieczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.03.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Halibut w kapuście będzie jeszcze lepszy, ... gdy go posypiemy kawiorem (czarnym naturalnie) i obłożymy plasterkami trufli (białymi co oczywista) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.03.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 (edytowane) Niedziela.Zupka krem z brokułów z grzankami ziołowymi podsmażonymi z czosnkiem.Grzanki obowiązkowo z pudełka ze sklepu .Na drugie serniki z sosem pieczarkowym. p.s jeśli chodzi o halibuta z dodatkami j/w jest to tylko deprecjonowanie już i tak smacznej potrawy.:) Edytowane 4 Marca 2012 przez niktspecjalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts