niktspecjalny 22.07.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 niedziela.Zupa rosołowa z kulkami mięsnymi i warzywami.Odsmażane młode ziemniaki w plastrach jajko sadzone,szpinak i surówka z rukolą.Kompot z mirabelek a na deser krówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 23.07.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Wczoraj i dziś: zupa grzybowa ze świeżo zerwanych kozaków koło domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natash 24.07.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Czy Panie korzystają z jakiś pojemników do przechowywania żywności, warzyw, wędlin w lodówce? Chodzi mi najbardziej doświadczenia z pojemnikami http://tupperware.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.07.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Czy Panie korzystają z jakiś pojemników do przechowywania żywności, warzyw, wędlin w lodówce? Chodzi mi najbardziej doświadczenia z pojemnikami http://tupperware.pl Pani wybacz ale pojemnika nijak nie można ze sposobić z naszym pomysłem na obiadek. .Dlaczego tu uznałaś za stosowne informować Panie pomijając Panów na ten przykład ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 24.07.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 (edytowane) Czy Panie korzystają z jakiś pojemników do przechowywania żywności, warzyw, wędlin w lodówce? Chodzi mi najbardziej doświadczenia z pojemnikami http://tupperware.pl Tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?165002-Tupperware-kto-ma http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126684-Naczynia-tupperware http://forum.muratordom.pl/showthread.php?205732-Kubki-Tupperware-naprawdę-lepsze I jeszcze tu znalazłam: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170272-Przechowywanie-żywności-w-lodówce&p=4428643&highlight=tupperware#post4428643 Edytowane 24 Lipca 2012 przez cieszynianka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 24.07.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Pani wybacz ale pojemnika nijak nie można ze sposobić z naszym pomysłem na obiadek. .Dlaczego tu uznałaś za stosowne informować Panie pomijając Panów na ten przykład ??? Bo być może Panie chowają, a Panowie zjadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.07.2012 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 czwartek.Szaszłyk z szynki peklowanej,wiórki ziemniaczane z fetą i surówka z buraczków ćwikłowych z trybulką,a na deser koktajl z mrożonych truskawek i wiśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.07.2012 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 znowu sobota i to bardzo gorąca.Tarator(wie ten kto tam był i go jadł) oczywiście ten bez orzechów włoskich i oczywiście z ogórkami gruntowymi z czosnkiem ,koprem,pietruszką ,szczypiorkiem,oliwą,z jogurtem naturalnym i z odrobiną cukru,pieprz i sól do smaku.Na drugie zapiekanka makaronowa z tartym oscypkiem i bekonem.Do picia woda gazowana z miętą i ananasem i lodem :yes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.07.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Niedziela.Karp z ogniska z własnej wędki .Pieczone młode marchewki z boczkiem w głębokim popiele i marynowane prawdziwki z ogórkiem małosolnym.Lody waniliowe z wiśniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.08.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 środa.Została mi kapusta gotowana po gołąbkach i została mi kapusta kiszona na surówką.Zrobię bigosik-kapustę mieszaną.Zakupiłem wołowinę we własnym sosie, kiełbasę z komina i mięso surowe gulaszowe.Do tego podam ziemniaki łyżką do lodów kładzione , Kompot z własnych papierówek a na deser schłodzone owoce w dresingu ,arbuz,ananas(świeży nie z puszki),truskawki z Etiopii ,jagody z lasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.08.2012 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 leczo ....czyli wariacje na temat cukinii ,cebuli ,papryki , pieczarek ,pomidorów i kiełbasek .....oczywiście ze świeżym pieczywem i niezmiennie w lipcu bruschetta ze świeżymi pomidorami ,bazylią ,miętą ,czosnkiem i oliwą oraz grillowany bakłażan pomazany majonezem z roztartym czosnkiem - zastępuje nam tradycyjny obiad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.08.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 piątek i wariacje na temat cukinii . Cukinia nadziewana farszem na placki ziemniaczane oczywiście bez mąki i ze zwiększoną ilością jaj.Ser pleśniowy (mój ulubiony) na posypkę.Jako dodatek maślanka z tartą rzepą i rzodkiewką dla koloru.Na deser zwieńczeniem tak pysznego obiady by załadować armatę :D racuchy z jagodami z bitą śmietaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.08.2012 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 dzisiaj pierogi ruskie - najlepsze odsmażane i chrupiące z kleksem kwaśnej śmietany i polane stopionym boczkiem ..... i kompot z papierówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.08.2012 04:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 znowu niedziela.Botwinka na kiełbasie i boczuniu wędzonym .Pstrąg z grilla i ryż.Do picia sok pomarańczowy-śniadaniowy.Na deser zapomniana gruszka w czekoladzie,poezja smaku przepis jak Czarcia Łapa była na topie lubelskich kawiarni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.08.2012 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 rolada ,kluski śląskie i modro kapusta czyli tradycyjny śląski obiad .......ale serwowany na Górze św Anny bo tam dzisiaj coroczny zlot motocyklowy i jak co roku serwowany śląski obiad ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.08.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 poniedziałek .pyzy ziemniaczane zrobione w domu nie ze sklepu,Wystudzone i odsmażane w plasterkach oczywiście do picia z zsiadłym mlekiem.Na deser ryż makaronowy z jagodami i śmietaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.08.2012 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 wtorek.Pomysłem na mój dzisiejszy obiad są zapomniane chińskie sajgonki.Farsz robię sam a polewę słodko-kwaśna z przepisu od chińczyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 07.08.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Kalafior pod pierzynką plus ziemniaczki Średniej wielkości kalafior obgotowałam przez 3 minuty w osolonym wrzątku. Przygotowałam mięso mielone (ok. 1/2 kg) jak na kotlety i obłożyłam tą masą kalafior. Włożyłam do brytfanki, przykryłam i włożyłam do piekarnika - 190 st. C. Po 30 minutach odkryłam pokrywkę i piekłam jeszcze 15 minut, aby się ładnie zrumieniło. Kroić jak tort. Można polać sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Pycha! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.08.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Kalafior pod pierzynką plus ziemniaczki Średniej wielkości kalafior obgotowałam przez 3 minuty w osolonym wrzątku. Przygotowałam mięso mielone (ok. 1/2 kg) jak na kotlety i obłożyłam tą masą kalafior. Włożyłam do brytfanki, przykryłam i włożyłam do piekarnika - 190 st. C. Po 30 minutach odkryłam pokrywkę i piekłam jeszcze 15 minut, aby się ładnie zrumieniło. Kroić jak tort. Można polać sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Pycha! Alibabko, to brzmi bardzo zachęcająco, chyba będę musiała też to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 08.08.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Polecam U mnie wszystkim smakowało, a roboty nie ma przy tym zbyt wiele.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts