Benta 08.08.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Z przepisu Alibabki chętnie skorzystam, to musi być pyszne. A dzisiaj zaplanowane " selerki ". Obgotowane ( lekko ) krążki selera, pomiędzy nimi plaster żółtego sera, opanierowane w jajku i bułce, smażone na złoto. Do tego ogórki małosolne. Na deser galaretka owocowa i owoce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.08.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Z przepisu Benta chętnie skorzystam to musi być ciekawy smak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.08.2012 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 wieprzowa polędwiczka w sosie śmietanowym+ kurki smażone z cebulką na masełku i posypane zielona pietruszką +ziemniaczane pure Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 09.08.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 wieprzowa polędwiczka w sosie śmietanowym+ kurki smażone z cebulką na masełku i posypane zielona pietruszką +ziemniaczane pure Ale mi smaka narobiłaś! Ewuś, a tę polędwiczkę to jak przygotowujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 10.08.2012 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Ale mi smaka narobiłaś! Ewuś, a tę polędwiczkę to jak przygotowujesz? polędwiczkę kroję w 2cm plastry i lekko rozbijam dłonią .....krótko smażę na tłuszczu z obu stron z dodatkiem cebuli i jak mięsko nabierze koloru zalewam kubkiem śmietany 30% mieszam mięso ,sól ,pieprz duszę ok 10 minut do zredukowania sosu ...włala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 10.08.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 O sękju dobra kobieto! Więc i u mnie dziś na obiad polędwiczki w sosie śmietanowym plus kurki, plus kasza,( chyba gryczana -się jeszcze zobaczy) i mizeria. Na deser biała Pavlowa. Bezowy blacik upieczony wczoraj wieczorem, a resztę się dorobi w stosownym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 10.08.2012 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Na deser biała Pavlowa. Bezowy blacik upieczony wczoraj wieczorem, a resztę się dorobi w stosownym czasie ślinka leci ..... uwielbiam a z czym robisz ,tradycyjnie z granatami? a ja dzisiaj lub jutro zrobię pierwszy raz drożdżowy placek co sam rośnie bez wyrabiania ( wszystkie składniki wsypuje sie i wlewa do miski -bez mieszania !-przykrywa ściereczką i na 2 godz w ciepłe miejsce ...... potem wymieszać -na blachę -dodać owoce i kruszonke i .......do pieca - ponoć rewelacja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 10.08.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 .... a z czym robisz ,tradycyjnie z granatami? Nie, ja pokojowo, z owocami sezonowymi No to zdjęcie na wzmożenie pracy ślinianek! http://img849.imageshack.us/img849/6758/pavlova2.jpg Uploaded with ImageShack.us ...a ja dzisiaj lub jutro zrobię pierwszy raz drożdżowy placek co sam rośnie bez wyrabiania ( wszystkie składniki wsypuje sie i wlewa do miski -bez mieszania !-przykrywa ściereczką i na 2 godz w ciepłe miejsce ...... potem wymieszać -na blachę -dodać owoce i kruszonke i .......do pieca - ponoć rewelacja) Czego to ludziska nie wymyślą?! Drożdżowe bez miętolenia??? Koniecznie zapodaj sprawozdanko i wrażenia. Obrazki mile widziane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.08.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 ślinka leci ..... uwielbiam a z czym robisz ,tradycyjnie z granatami? a ja dzisiaj lub jutro zrobię pierwszy raz drożdżowy placek co sam rośnie bez wyrabiania ( wszystkie składniki wsypuje sie i wlewa do miski -bez mieszania !-przykrywa ściereczką i na 2 godz w ciepłe miejsce ...... potem wymieszać -na blachę -dodać owoce i kruszonke i .......do pieca - ponoć rewelacja) Przepraszam Wszystkich...............zmień to co masz pod stopką ...........FORUMOWICZ WIELKI SERCEM takiego wpisu mieć nie powinien...............:rolleyes: i to np.w kulinariach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 11.08.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 kremowka krewetkowa na pierwsze. na drugie łosoś z grilla, zielenizna z owocani morza i winko. zajebiście smacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.08.2012 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 niedziela.Kotlety z mielonego łososia,ziemniaki pure i sałata na słodko ,a na deser "kajdany" z cukrem pudrem we frytkownicy smażone.Do zapitki kompot gruszkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.08.2012 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Czego to ludziska nie wymyślą?! Drożdżowe bez miętolenia??? Koniecznie zapodaj sprawozdanko i wrażenia. Obrazki mile widziane! nie ma o czym mówić ...... ciasto bardziej przypomina babkowe niż drożdżowe chociaż w smaku nie jest złe ...... nie wiem czy kiedyś się jeszcze skusze na ten przepis,ja jednak wolę drożdżowe tradycyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.08.2012 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 wtorek pada więc na świeże grzyby z lasu.Kaczka pieczona i gołąbki zielone na maśle smażone.Kuskus zielony,kompot wiśniowy a na deser trudny do zrobienia tort bezowy-kakaowy na spirytusie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 14.08.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 a ja dzisiaj lub jutro zrobię pierwszy raz drożdżowy placek co sam rośnie bez wyrabiania ( wszystkie składniki wsypuje sie i wlewa do miski -bez mieszania !-przykrywa ściereczką i na 2 godz w ciepłe miejsce ...... potem wymieszać -na blachę -dodać owoce i kruszonke i .......do pieca - ponoć rewelacja) i jak wyszedł? Ja takowy zrobiłam 3 dni temu Robiłam z drożdzy sypkich więc nie wyrosło zbytnio ale z "prawdziwych" będzie pewnie rewelacja Była drożdzówka ze śliwkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.08.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 czwartek .kluski leniwe z serem,kompot czereśniowy a na deser sorbet o smaku frugo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 17.08.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) moja wczorajsza propozycja - może mało wykwintnie ale czasem są takie dni że trzeba bezpośrednią działalność kulinarną ograniczyć do minimum a chłopy zjadłyby mięsko - samo przygotowanie trwało chyba 2 minuty, potem można się zająć innymi sprawami, czasem tylko trzeba zobaczyć czy nie płonie. karkówkę w plastrach , albo karczek, albo jak to się tam nazywa lekko rozbić i włożyć na płasko do naczynia żarodopornego, wcześniej utarzać mięsko w zupie cebulowej z paczki ( mi najbardziej pasuje z knorra) , w naczyniu pomazać z góry śmietaną i do pieca na ok 50 min ( w zasadzie zależy jaki kto ma piekarnik i jakie mięso wiadomo jak będzie jadalne można wyciągać) w połowie pieczenia na drugi ruszt wrzucamy ziemniaczane łódeczki z biedronki i gotowe. Smak tak uduszonej karkówki jest naprawdę ciekawy. Wariacje w stylu obłożenie karkówki dodatkową świeżą cebulką lub dorzucenie do naczynia jakiegoś warzywa wskazane. Co kto lubi. Jest to danie z serii "nawet mąż zostawiony gdy żona jedzie w delegację zrobi to bez problemu sobie i dzieciom" moje składniki: 5 plastrów mięsa 1 paczka zupy cebulowej śmietana 12% - kubek 330ml jedna paczka 750g ziemniaczków 5 osób się najadło w ruch poszły jeszcze tegoroczne kiszone ogórki Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez emi601 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 21.08.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 emi601 ja robie w tej przyprawie piersi kurzęce Pokroić je w kostke, posypać tą zupą, wymieszać, dać do naczynia żaroodpornego, zalać śmietanką 30% i na wierzch posypać mozarellą. Jak to się wszystko upiecze to podawać z ryżem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 22.08.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 dzisiaj zajebista karkoweczka bez kosci (w calosci) z grilla, piwko spizowe jasne i zielenizna. na pierwsze zupka morska z dorsza, krewetek, kalamarow i mieszanki mrozonej owoce morza......rowniez zajebista. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 22.08.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 jeszcze bardziej zajebiste jest piwko......a karkoweczka wedruje na 3h do grilla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 22.08.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 w przerwie wykorzystamy pozostalosci z wczorajszego grilla......karowka, schab i 1 golonka(razem okolo 2kg czystego miesa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts