domek to ja 22.08.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 mieso do sosu na piatek gotowe......co prawda z odzysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 22.08.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 oszczedzajac czas wykonujemy marynate z 21 organicznych ziol & warzyw, soli , eksta pierzu i 2l piwa spizowego midowego. czyscimy skrzydelka i podudzia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 22.08.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 i mamy polprodukt na czwartkowy obiadek, czyli mieso na zielenizne. czas marynowania 24h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 22.08.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 szanujac czas w piatek i wykorzystujac dzisiejszy czas przy grillu, konczymy bulion na sos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 02.09.2012 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 kartoflanka w wersji lux .....szybko i smacznie jeśli został rosół to super jeśli nie w szybkiej wersji dopuszczamy bulion z kostki na patelni rozgrzewamy olej ,na nim przesmażamy czosnek ( potem wyrzucamy aby zupa nie zrobiła się gorzka) ,potem cebulkę w kostkę lub piórka ( nie ma to znaczenia bo zupa zostanie zmiksowana) i ziemniaki w talarkach i chwilkę podsmażamy i zalewamy rosołem ....dusimy do miękkości ziemniaków ( jakieś 10 minut) dosmaczamy imbirem ,świeżo zmielonym pieprzem ,solą - miksujemy -jeśli za gęste dolewamy rosołu ale trzeba pamiętać ,że zupa powinna być kremowa -dodajemy do smaku słodkiej śmietanki ...... prażymy na suchej patelni ziarenka słonecznika lub dyni albo płatki migdałowe ( wszystko pasuje idealnie) i na koniec pokrojonego drobniutko wędzonego łososia ( nie za dużo !) .....wlewamy na talerz -posypujemy ziarnami , a na środku talerza układamy łososia ...... gwarancja sukcesu smakowego murowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.09.2012 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 czas zupy dyniowej się zaczął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 04.09.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 czas zupy dyniowej się zaczął [ATTACH=CONFIG]134694[/ATTACH] Ostatnio nasza ulubiona. Już w tym roku 3 razy jedliśmy. Dynia pomrożona na zimę, żeby móc robić tę zupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 04.09.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 kartoflanka w wersji lux .....szybko i smacznie Dzięki Ewuś Faktycznie brzmi to wszystko apetycznie! Przepis skopiowałam! Zupy z dyni też uwielbiam. Najbardziej w wersji z delikatnym dodatkiem curry. A tak w ogóle - niech żyją zupy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.09.2012 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Indy-k ale zmiana zupę dyniową tez robię od tygodnia ( Dziadek ma w tym roku na działce poletko dyń) i właśnie dzisiaj zaprosiłam mojego Teścia i moją Mamcię na właśnie te zupę a na drugie zrobiłam tagliatelle z warzywami w sosie ...oczywiście kremówka i gorgonzola W Biedronce pokazał się ostatnio ugotowany makaron w wakuum ,który wystarczy wrzucić na gotująca wodę i po chwili jest już dobry .....a warzywa przesmażyć w tłuszczu na patelni ( papryka , brokuły, pieczarki ,cukinia i cebula) .....po chwili zalać śmietaną 30% ,dodać trochę sera gorgonzola (mieszać do rozpuszczenia sera) , wrzucić makaron do warzyw i natychmiast podawać ......15 minut i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 04.09.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Indy-k ale zmiana http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif .. Dziadek ma w tym roku na działce poletko dyń... Brawa dla Dziadka! Są niezastąpieni Ja miałam w ubiegłym roku (w tym się poleniłam swoje dynie! Ale jakie cuuuda, mówię Ci ... Kupiłam na A. nasiona jakiś przecudownych starych odmian bez większej nadziei, że coś z tego będzie, a one mi wzięły i wszystkie wykiełkowały Szkoda, że temat pojawił się teraz, bo jeszcze jakieś dwa tyg. temu miałam jedną Triamble i bym pokazała Za makaronem koniecznie się rozejrzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.09.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Ew-ka piękne rzeczy masz wklejone w stopce o czym już wspominałem ale zapomniałem chyba dodać bo wydawało mi się ,że pomysłem na obiad miało być nasze dzieło naszej roboty a nie zaciągnięte i wklejone w topik.Pachnące naszym wykonawstwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 06.09.2012 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 dzisiaj pomidorówka ze świeżych pomidorów i mielone w sosie pieczarkowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.09.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 dzisiaj pomidorówka ze świeżych pomidorów i mielone w sosie pieczarkowym a..................gdzie masz fotki ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.09.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Pomysłem na obiad bez fotek niech będzie pomidorowa z kluskami na własnym babciowym przecierze (rosole z poprzedniego dnia ..........starzy wyjadacze wiedzą o co mi kaman) i kotlety-mielono-pieczarkowe w sosie z kurek mrożonych bo innych w lasu u nas nima .(stare zbiory) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa110 06.09.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Ja lubię na obiad ziemniaki , kotlet schabowy i mizerię .Pychota . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.09.2012 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 środa.Jak środa to można zrobić zalewajkę.Jest dość sycąca ,że w sumie drugiego dania nie potrzeba.Na deser pierożki ..zaznaczam pierożki ze śliwkami.(drelowane połówki śliwek węgierek w cukrze) polane śmietaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.09.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 znowu niedziela.Zrobię flaczki z boczniaka i kulki ziemniaczane z mozzarellą i szczypiorkiem,jajo sadzone i koniecznie kompot czereśniowy z nowych niestety zapasów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.09.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Poniedziałek.......znowu.;D Kończą mi ażurki w tarasie i altanie to zażyczyli sobie psioche.Ma być omasta z wiejskiej śmietany(na kupczej to lipa), z cebulką i skwarami.Białe szaleństwo do popychania :D;) i ogórek kiszony na przeżuwanie między siekaczami .Ale mam tanich robotników-branże ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.09.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 wtorek................z.....no...wu....Gołąbki z farszem ziemniaczanym .zapiekane i sos z borowików kuniecznie do polania. Nikt nie odwiedza tego topiku to bez kozery powiem ,że kompot będzie ze świeżego ananasa.........bez cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.09.2012 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 (edytowane) knedle ze śliwkami polane masełkiem z bułką tartą Edytowane 22 Września 2012 przez Ew-ka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts