Ew-ka 09.10.2012 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 a mnie dzisiaj naszło na rosół i od godziny pyrka sobie pomalutku ......i zaraz zabieram się za bigos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 19.10.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 mam dynię! i zaraz mam mieć zupę z dyni. Już sobie pyrka przepis z gazety. ale już pachnie bardzo intrygująco. zastanawiam się, co będzie do niej bardziej pasowało - gałka muszkatołowa czy imbir? może estragon? a może wszystko? chyba zanim zaprawię cały gar zrobię eksperymenty w kubku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 19.10.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Idę poczytać o budowaniu bo tutaj to mnie skręca takie pyszności gotujecie,a ja jutro robię grilla i będzie swojska kaszanka w kapuście i kiełbaski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.10.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Frytki ze słodkiego ziemniaka,jajko sadzone i zsiadłe mleko.Na deser mądralki francuskie jak mówi mój kolega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.10.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Jutro bo się na grzybach było zrobię naleśniki z kapusta i opieńkami.Bez żadnej panierki zapiekę delikatnie w maśle.Lekuchny kompocik z czereśni i lody wiśniowo waniliowe na deserek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 23.10.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 No to ja opieńki u siebie mam na podwórku, i właśnie dzisiaj zjedliśmy:kapelusze opieńkowe z tymiankiem (panierowane), fasolkę szparagową z buraczkiem (ugotowane, obsmażone i prażonym sezamem posypane) i ziemniaczki w skórkach uparowane (i ze skórką podane, z wiórkiem masła w szparki włożonym i grubą solą posypane).Mniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 25.10.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Dzisiaj bogracz - zaczęły się chłody, a ten gulasz z Węgier rodem działa rozgrzewająco Tylko nie wiem czy nam wystarczy na dzisiejszy obiad, bo gotowałam go wczoraj wieczorem i wszyscy się rzucili, żeby go już spróbować.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia_ 25.10.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 U mnie dzisiaj również dynia - placki dyniowe z jogurtem naturalnym, posypane cukrem. Do tego krem/ zupa dyniowa - tzn. miała być zupa ale konsystencja wskazuje na krem mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 26.10.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 U mnie dzisiaj również dynia - placki dyniowe z jogurtem naturalnym, posypane cukrem. Do tego krem/ zupa dyniowa - tzn. miała być zupa ale konsystencja wskazuje na krem mniam Dynia w pełnej odsłonie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.10.2012 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 dzieńdoberek dzisiaj żurek śląski na zakwasie z suszonymi grzybkami, podsmażonym boczkiem , wędzoną kiełbaską a gotowy żurek na koniec zaciągnięty słodką 30% śmietanką ...... jajeczko na twardo i kilka ziemniaków też się w żurku znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.10.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 dzieńdoberek dzisiaj żurek śląski na zakwasie z suszonymi grzybkami, podsmażonym boczkiem , wędzoną kiełbaską a gotowy żurek na koniec zaciągnięty słodką 30% śmietanką ...... jajeczko na twardo i kilka ziemniaków też się w żurku znajdzie Pozwolę sobie bo lubię z Tobą dyskutować jak ze mną nie dyskutujesz.Użyłaś określenia :żurek śląski na zakwasie.......... z doświadczenia wiem ,że owego żuru nie zabiela się śmietaną i to jeszcze trzydziechą. Taki zabielany to nie kuchnia śląska .No i oczywiście na Śląsku nie ma żadnego żurku jest żur.Ale jeśli jest to Twoja interpretacja to chylę czoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.10.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Jadłem ostatnio taką zupę jeśli już pomysłu mojej ciotki. W osobnym garnku na żeberku z dodatkiem soli i pieprzu ugotowała warzywa: marchew ,ziemniaki.W innym przez około 1 h gotowała fasolę jaś po nocnym moczeniu w wodzie .Jasia dodała do ugotowanego wywaru.Wyjęła żeberka i oskubała je z mięsa . Delikatnie podsmażyła z cebulką i dodała do wywaru.Tak klarowną zupę bez zabielania podała z grzankami z chleba maratońskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.10.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Dziś zrobię na obiad serowe ziemniaki w sosie pieczarkowym.Kompot z czerwonej porzeczki i na deser otworzę ptasie mleczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.11.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Polędwiczki drobiowe w sosie serowym z czerwonym ryżem z wiosenną sałatką i fasolka szparagową z masłem.Do picia pina co lada ale zamiast alkoholu-rumu sok pomarańczowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 05.11.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 pina co lada :D who t..f.. is pina ? )))) pina co lada pina co gada pina co lata pina nie lada ps. na obiad jeszczeniewiemco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.11.2012 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 dzisiaj mam przyjaciół na obiedzie więc serwuję zupę dyniową i zapiekanego w piekarniku łososia pod pierzynką z pora , do tego warzywa na parze i ziemniaczki pure ....na deser gorąca czekolada z odrobiną chili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.11.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 :D who t..f.. is pina ? )))) pina co lada pina co gada pina co lata pina nie lada ps. na obiad jeszczeniewiemco. a ty to tylko w Parzęcinie curacao z dodatkiem cacało ???Nie bluzgaj bo zmarszczek dostaniesz :D:D;) , a na awatarku ich nie widać.Ale skoro już chcesz wiedzieć bo widać czytanie ze zrozumieniem trochę podupada (3miasto) w twoich stronach wytłumaczę ,że owa pina to z jęz.hiszp nic innego jak ananas,nie pytasz o drugi człon nazwy więc zapewne wiesz co oznacza. .W uboższej wersji pina colada składa się z białego rumu,soku ananasowego,śmietanki kokosowej i kruszonego lodu.Drinka w tej wersji podaje się w szklankach.Wersja WIP to nic innego jak zamiana szklanki na wydrążonego ananasa,który właśnie ją zastępuje. .Celowo zmieniłem nazwę by z pina colada alkoholowej wyszedł bardzo smaczny napój do picia jako dodatek do pomysłu na obiad pina co lada. pina co lada pina co gada pina co lata pina nie lada W tym zestawie proponowanym przez ciebie brakuje mi tylko : piana co bullshit serdecznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.11.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Dziś na obiad ....prosty obiad bez pina co za dużo gada .laski kiełbasy białej zapieczone w piekarniku z cebulą i czosnkiem.Do tego ziemniaki pure i mizeria z ogórków ale ze słoika -przetwory zimowe.Do picia kompotiera ala fuszera czyli kompot z resztek :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.11.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 innym pomysłem na obiad niech będą kule ziemniaczane w sosie z borowików.Proszę pamiętać aby ziemniaki były tarte na dużych oczkach,a do ich łącznika należy użyć..jaja,mąki ziemniaczanej i śmietany.Tak obsmażone a potem zapieczone kule są zajefajnym pomysłem na obiad gdzie smak sosu borowikowego u smaczni to danko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.11.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 jeszcze innym pomysłem na obiad ..........bo o to chodzi w tym wątku (by się nie wydźwięczać bez potrzeby) niech będą kluski ziemniaczane-kładzione z sosem w którego skład wchodzi grillowana papryka i cebula. Mniammmmmmmmmmm jak to niektórzy mówią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts