Bramer 04.12.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 BRAMER zrobiłam wczoraj polędwiczki... dzieci nie zjadły ooojjj!!!!!! to tak jak moje... P.S. a w jakim wieku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 04.12.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 BRAMER zrobiłam wczoraj polędwiczki... dzieci nie zjadły ooojjj!!!!!! to tak jak moje... P.S. a w jakim wieku? dzieci są w wieku, który pozwala na swobodne wypowiedzenie: "mama, wątróbka jest bleeeeee" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.12.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 U mnie dzisiaj jednodaniówka - grochówka na gęsto z boczkiem i kiełbasą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.12.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 U mnie dzisiaj byly flaczki gotowane na wywarze ze skrzydelek. Robiac zasmazke pomylilam papryke i zamiast slodkiej przesmazylam na masle ostra . Jedlismy, bo wyszly smaczne ale wszyscy dmuchali i pufali takie byly pikantne. Wczoraj byly nalesniki do wyboru: konfitura truskawkowa, wisniowa, powidla i serek waniliowy homo. Na jutro planuje krokietu z pieczarkami i serem zoltym, bo juz za mna chodza te krokiety od kilku dni. Pieczarki juz kupilam 1 kg, wiec zmuszona jestem zrobic je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.12.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 jezzzuuu...jakbym zjadła naleśniki ...jutro na obiadek zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.12.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 jezzzuuu...jakbym zjadła naleśniki ...jutro na obiadek zrobię U mnie jak sa nalesniki bez zupy (wczoraj tak bylo, bo pozno wrocilam) to pieke hurtowo z 4 jajek, wychodzi jakies 14 sztuk na nasza trojke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 05.12.2008 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 a ja zrobię dziś tosty, z pieczarkami, serem i szczypiorkiem - też "chodzą za mną" uwielbiam tosty, we Wrocławiu "u Witka" są super, od wielu lat już ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.12.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 U mnie na obiad dzis zupa gulaszowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 05.12.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Dziś piątek to ja proponuje rybkę..... szczupaczek z kulką ziemniaczaną z nadzieniem ze świni polskiej,białej http://images43.fotosik.pl/37/f2cd31be8f05e94bmed.jpg Składniki: szczupaczek około 1 kg. klusko-kulka ziemniaczana farszyk z prosiaczka sól i pieprz do smaku szczypta dobrego humoru 0,7 procentów, żeby wspomóc dobry humor Jak ktoś wypróbuje to niech napisze jak smakuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsaii 05.12.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 U mnie też rybka Smażona Panga z ziemniaczkami i surówką Już mi ślinka cieknie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.12.2008 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 dzisiaj była polewka ( nie wiem czy ktoś taka jada -zupa na kwaśnym mleku ) z ubitymi ziemniakami ....a na 17,oo podam dorsza i warzywa na parze polane super sosem ( wszystko na oko .....3/4 szklanki wody lub rosolu ....1 kostka rosołówa .1 zółtko ,słodka śmietanka ,1 łyżeczka mąki ziemniaczanej -sok z 1/2 cytryny ,sól i pieprz ....wszystko mieszając zagotować ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.12.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 dzisiaj była polewka ( nie wiem czy ktoś taka jada -zupa na kwaśnym mleku ) z ubitymi ziemniakami ....a na 17,oo podam dorsza i warzywa na parze polane super sosem ( wszystko na oko .....3/4 szklanki wody lub rosolu ....1 kostka rosołówa .1 zółtko ,słodka śmietanka ,1 łyżeczka mąki ziemniaczanej -sok z 1/2 cytryny ,sól i pieprz ....wszystko mieszając zagotować ) Ew-ka ten sosik to taki jak do potrwki? A dorsza tez parujesz z warzywami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.12.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 U mnie też rybka Smażona Panga z ziemniaczkami i surówką Już mi ślinka cieknie! Poczytaj sobie o pandze http://www.radio.lublin.pl/artykuly.php?id=11807 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 06.12.2008 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 dzisiaj była polewka ( nie wiem czy ktoś taka jada -zupa na kwaśnym mleku ) z ubitymi ziemniakami ....a na 17,oo podam dorsza i warzywa na parze polane super sosem ( wszystko na oko .....3/4 szklanki wody lub rosolu ....1 kostka rosołówa .1 zółtko ,słodka śmietanka ,1 łyżeczka mąki ziemniaczanej -sok z 1/2 cytryny ,sól i pieprz ....wszystko mieszając zagotować ) Ew-ka ten sosik to taki jak do potrwki? A dorsza tez parujesz z warzywami? sos do potrawki robię bez jajka i na mące pszennej ....a rybkę paruję osobno , potem uparowane warzywa ( ziemniaki ,marchewka ,cebyla ,brokuły) wysypuję na rybkę przykrywam kilkoma plastrami żółtego sera - i jeszcze na kilka minutek przykrywam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 09.12.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 planuję na dzisiaj duszone, nadziewane kalarepki w sosie beszamelowym /nadziewane takim farszem jak do gołąbków/ tylko nie wiem, czy kalarepki gdzieś dostanę, jeśli nie - nadzieję paprykę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.12.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 U mnie dzisiaj kurczak w potrawce, marchewka gotowana i ryz. Kurczaka gotowalam w niedziele razem z rosolem, wiec dzisiaj obiadek w 20 miniut bedzie gotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 09.12.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 jezzzuuu...jakbym zjadła naleśniki ...jutro na obiadek zrobię dziś robiłam, bo rodzina mocno się domagała moje były z beszamelem i pieczarkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 09.12.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 ... nadziewane kalarepki w sosie beszamelowym ... takim farszem jak do gołąbków... a czym drążysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 09.12.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 ... nadziewane kalarepki w sosie beszamelowym ... takim farszem jak do gołąbków... a czym drążysz? no niestety, tym razem nie podrążę nie dostałam kalarepek a jak mam kalarepki, to podgotowuję je ok. 10 minut i drążę ostrą łyżeczką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.12.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 moja ulubiona kapusta czerwona na ciepło kapuste poszatkować ( nie musi byc bardzo drobno) i włożyć do garnka , dodać jedną pokrojoną w piórka cebulę ,dodać listek laurowy ,delikatnie podlać wodą ( 4 łyżki) i dać łyżkę margaryny -dusić pod przykryciem jakieś 20 minut od czasu do czasu mieszając ....po tym czasie wlać jakies 3 łyżki octu ,dosmaczyć solą i pieprzem Smaczna jast i na ciepło i na zimno ..... Moja mama podając taką kapustę na zimno, dodaje tarte jabłko i trochę tartej na drobnej tarce marchwi (marchew dla koloru). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts