20cm 18.01.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 pomidorowa i pierogi ruskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 18.01.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 mniam pierogi a mężczyźni w mojej rodzinie jutro dostaną taką paskudną galaretkę z nóżek, którą się octem albo cytryną skrapla - na pewno wiecie co mam na myśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś83 20.01.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 a u mnie ino naleśniki ze szpinakiem i czosnkiem uwielbiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.01.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 pomidorowa i pierogi ruskie. krócej niż myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.01.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Biały barszcz. Filety rybne(dowolne) w cieście francuskim maczanda:D dip koperkowo czosnkowy. Ugotuję kompot z jabłek i gruszek tak dla przełamania smaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.01.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Dziś w poniedziałek gołąbki z farszem szpinakowym i parzona sałata.Grzanki z grahamki z masłem czosnkowym dodadzą smaczku.Do popitki nic.Wystarczająco płynne danie jest w tym zestawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaitomek 28.01.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Dziś w poniedziałek gołąbki z farszem szpinakowym i parzona sałata.Grzanki z grahamki z masłem czosnkowym dodadzą smaczku.Do popitki nic.Wystarczająco płynne danie jest w tym zestawie. Parzona sałata???? A co to takiego????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.02.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Parzona sałata???? A co to takiego????? To takie danie z lat młodzieńczych gdy chodziłem na randki z moją już małżą. Parzona sałata to: składniki: -dwie sałaty -szczypiorek -łyżka smalcu ze skwarkami -łyżka cukru -szczypta soli -150 gr śmietany -szklanka wody -ocet winny do smaku wykonanie: Sałatę rozebrać w liście ,umyć,porozrywać rękami na większe kawałki. Szczypiorek posiekać i posypać nim sałatę W między czasie zrobić wywar.Do rondla włożyć smalec rozpuścić.Zalać gorącą wodą(nie pryska),dodać cukier,ocet.Wywar ma być słodko kwaśny.Sałatę ze szczypiorem włożyć do miski.Posolić.Wrzącym roztworem polewać sałatę.Wymieszać.Wywar z powrotem zlać do rondla i znowu zagotować. Czynność powtórzyć trzykrotnie do ostatniej dodając śmietanę.żupna sałata jest sparzona i wyśmienicie pasuje na gorąco do różnego rodzaju np.pieczywa,grzanek itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaitomek 01.02.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Dziękować Zrobię na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.02.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Dziękować Zrobię na pewno. Smacznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 01.02.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 A za mną chodzą łazanki!! Wszystko do nich już kupiłam i będę robić jutro na obiad. Mam nadzieję, że dzieciaki będą jadły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.02.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Dziś na obiadek kotlety z tartych ziemniaków i leczo warzywne bez kiełbasy np. itp.Na deser cocktail truskawkowy na maślance. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.02.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 krupnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.02.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 A ja dzisiaj na obiadek zapodam, własne frikandele z frytkami i surówką z czerwonych buraczków i tartej rzepy.Na początek jednak domowy barszcz biały z jajem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 07.02.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 dzisiaj bez obiadu bo pączki wcianamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 09.02.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 a ja dziś zrobiłam zapiekankę makaronową bez glutaminianu sodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) Poniedziałek to tradycyjnie zrobię rybę. Dawno nie było także hitu w zupach mojej jednej z ulubieńszych czyli brokułowej z ryżem, groszkiem zielonym i antonówką(może być inne winne mocno jabłko).Wywar ze skrzydełek ugotowany na jabłku w całości dodaje zupie niepowtarzalnego smaku.Po wyciągnięciu jabłka dodaję brokuła i groszek .Zabielam i wrzucam dużo posiekanego kopru.Na koniec z grillowany w ząbkach czosnek by po tej obróbce stracił na mocy,oczywiście bez ziemniaków ,marchwi,makaronu itp.Tyle zupa.Sznycle z dorsza i surówka z białej kapusty zwieńczą dzieło.Ważne aby fileta z dorsza zmielić razem z czosnkiem i cebulę , dodać namoczoną w mleku bułkę,posiekaną natkę,jajko olej,sznycle zawijać w folię wysmarowaną masłem .Piekę w piekarniku 180 stC 20 min. Edytowane 11 Lutego 2013 przez niktspecjalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.02.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Łazanki z kapustą, boczkiem i kiełbasą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.02.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Środa. Cztery kulki mozzarelli w płynie,makaron wstążki ....................biały ser ten od babci,choć to środa popielcowa ale okrasy ze skwarków Pan Bucek nie poskąpi.Zmiksowany ogórek surowy z naturalnym jogurtem do polania zwieńczą dzieło.......lubię ta końcówkę w opisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 13.02.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 po takim menu to wstyd się przyznać do swojskich naleśników u mnie dziś były naleśniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts