Ew-ka 01.10.2008 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 tak, szpinak dusisz na masełku i w małej ilości wody z rozkruszoną kostką knora( dla zaostrzenia smaku) potem dodajesz rozdrobniony ser, czosnek- ja 2 ząbki na jedno op.mrożonki, 2-3 łyżki śmietany , ja jogurtowej i doprawiasz solą itp. smacznego, będziemy się dziś we dwa oblizywać ? wszystkie składniki mam w domu ...wiec zrobie dzisiaj Twoje danie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 01.10.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 no normalnie jakbym uslyszala, że dzisiaj padl mój los Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 01.10.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 O to widzę, ze nie tylko ja ma ten problem U mnie codziennie musi byc mięso - w jakij postaci w zasadzie dowolnie, choc maż jest raczej tradycjonalistą Wczoraj były sznycelki z piersi w mące i jajku z duszoną cebulką i ziemniaki z koperkiem. Dzisiaj serwuję krokiety z mięsem i barszczykiem (do picia z torebki ) Staram się chociaż raz w tygodniu przygotować filety z rybki najczęściej wtdey z frytkami. A ja najbardziej lubię swoją własną "chińszczyznę" czyli kawałki piersi marynowane w sosie sojowym+olej+ przyprawy (curry, papryka, imbir, kurkuma, jakaś mieszanka do drobiu) podsmażane i duszone wraz z marchewką (w cieniutkie paski), cebulą, papryką i na koniec kukurydza i ananas - mniam ! Oczywiscie z ryzem i surówką z kapusty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.10.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 barszczykiem (do picia z torebki ) Daj chlopu ze szklanki popic , bedzie bardziej zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.10.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.10.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 01.10.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 - żurek z jajkiem, pstrąg smażony z masełkiem czosnkowym ziemniakami z wody i surówką z koperkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 01.10.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 jejku, ale mi się zachciało pstrąga z masełkiem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.10.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 01.10.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Narobiliście mi smaku - chyba zrobię w tym tygodniu gołąbki w sosie pomidorowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 01.10.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Gdzies tu na forum był wątek o szybkich daniach.Zerżnełam z niego danie, które stało się jednym z moich ulubionych. Kurczach w porach Na patelni dusi sie pokrojone w kosteczkę piersi z kurczaka (ja najpierw chwilkę podsmażam, żeby nabrały koloru), dodaje sie pokrojonego pora, doprawic odrobine. dusi sie razem - ok 15 minut. na koniec zalewa sie śmietaną (zwykłą, nie kwaśną), podaje sie z ryżem 20 minut i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 01.10.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 drugi przepis. tez z tych szybkich cukinia z makaronem 2-3 małe cukinie oliwa 2-3 ząbki czosnku makaron (w miarę gruby i aldente) sól, pieprz, tymianek, bazyilia, natka pietruszki (wszystko razem lub do wyboru) Ewentualnie można dodac piers z kurczaka - smakuje jeszcze lepiej i jest wtedy konretniejsze (obiadowe) danie Cukinia w paseczki, podsmażamy na oliwie czosnek, dorzucamy cukinię. Mieszamy i czekamy aż cukinia nieco zmięknie. nie liczyłam nigdy - na oko z 10 -15 minut posypujemy czym chcemy , doprawiamy, dorzucamu makaron, mientolimy. Gotowe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 01.10.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 barszczykiem (do picia z torebki ) Daj chlopu ze szklanki popic , bedzie bardziej zadowolony no ja bym tego nie wypil nawet z krysztalu , no ale moze ja jakis dziwny jestem moja propozycja ..... niesolone ziemniaki w mundurkach i sledz w smietanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 01.10.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 U mnie wczoraj byl szczupak smazony z zielona pietruszka i duza iloscia cebuli, do tego ziemniaczki podgotowane, przesmazone i zalane smietana z koperkiem (wyszly w sosie smietanowym) i tem obiadek gotowal maz, bo on lubi takie skomplikowane dania robic. Dzisiaj byla pomidorowa z makaronem, nalesniki z konfitura i serkiem waniliowym danio do wyboru. Jutro bedzie grzybowa ze smietana z makaronem i spagetti z sosem z wolowiny mielonej duszonej z czosnkiem, cebulka i pomidorami. I ten obied zrobie w tajiej ilosci zeby zostal na piatek. Ja mam nieciekawa sytuacje, bo u mnie z zup lubia tylko: rosol, grzybowa, flaczki, grochowa, fasolowa (tylko maz lubi i ja), pomidorowa (maz nie lubi). I z zup to wszystko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 01.10.2008 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 barszczykiem (do picia z torebki ) Daj chlopu ze szklanki popic , bedzie bardziej zadowolony no ja bym tego nie wypil nawet z krysztalu , no ale moze ja jakis dziwny jestem moja propozycja ..... niesolone ziemniaki w mundurkach i sledz w smietanie ja popieram, funfel wiesz co lubię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.10.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 02.10.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 ja mam dzisiaj bigos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 02.10.2008 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Jutro bedzie grzybowa ze smietana z makaronem i spagetti z sosem . nie żebym krytykowała ...broń Boże ale jeśli w zupie jest makaron to w drugim daniu nie powinno być makaronu ....kiedyś zwróciła mi na to uwagę pewna wykształcona gastronomicznie kobieta ...i jakoś tak teraz pilnuję aby sie makarony nie dublowały ale przecież to żaden grzech ...ot, takie podzielenie sie wiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 02.10.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 proponuję fasolkę : po puszce czerwonej i białej fasoli, szkl. wody,10 dkg boczku wędzonego, 2 pory (białe części) lub cebulka, trochę poszatkowanej papryki, kostka rosołowa, przecier pomidorowy chili, ciut cukru, pieprzu ziołowego i cayenne i trochę natki pietruszki.. smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 02.10.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Gdzies tu na forum był wątek o szybkich daniach. Zerżnełam z niego danie, które stało się jednym z moich ulubionych. Kurczach w porach Na patelni dusi sie pokrojone w kosteczkę piersi z kurczaka (ja najpierw chwilkę podsmażam, żeby nabrały koloru), dodaje sie pokrojonego pora, doprawic odrobine. dusi sie razem - ok 15 minut. na koniec zalewa sie śmietaną (zwykłą, nie kwaśną), podaje sie z ryżem 20 minut i gotowe Mozna dac rozne jarzyny - marchewke, pietruche itp. i tez jest pycha. Ja często robie lazanki na szybko. Jak zostaje mi mieso z rosolu, przepuszczam przez maszynke, w miedzyczasie gotuje makaron i kapuche kiszona (osobno ). Na tluszczyku szkle cebule, jak ta kapucha sie juz ugotuje to chwile podsmazam, wwalam wszystko do gara, doprawiam i gotowe. Jak mam kapuche w glowkach to tez daje, bo wtedy lepsze. PS. Kapuche kiszona przynajmniej 2 razy przelac woda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts