stukpuk 06.01.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Popełniłem kolejne przestępstwo kulinarne Sałatka na podstawie ryżu, majonezu i ketchupu plus dodatki według uznania . Mam nadzieje że żonie będzie smakować bo mi szlaban na sex założy za te mieszanie się jej w gary http://images34.fotosik.pl/431/fbc166c07c30344d.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.01.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 stuku, widze tutaj tylko...dodatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 06.01.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 stuku, widze tutaj tylko...dodatki Bo groszek i kukurydza to tylko warstwa maskująca niedociągnięcia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.01.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 U mnie dzisiaj zostal rosolek to zrobie pomidorowa z makaronem, a maz wlasnie robi zeberka w piekarniku (ja jeszcze w pracy).Mamy fajny przepis na zeberka, robi sie w garnku zalewe, zeberka gotujemy w tym 50 minut, a potem wylawiamy i do piekarnika. Przez to, ze sie gotuja w zalewie sa odtluszczone i pieka sie tylko max 40 minut na rumiano, pychotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 06.01.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 no to przepis poprosimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.01.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Ja też proszę Świńskie kolanka z kapustą według przepisu Ew-ki już robiłam i były pyszne, więc teraz liczę na żeberka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 06.01.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Znam najlepszy pomysł. Słowo. To pomysł ten który znajduję w lodówce codziennie. Obojętnie jaki by nie był - jest piękny. Bo jestem po nim syty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 07.01.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 bobiczku a masz dzieci? jeżeli tak i w dodatku nie grymaszące to szczerze gratuluję i proponuję zamianę z moimi ...tak na chwilkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 07.01.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 no to przepis poprosimy Skladniki: -1,2 kg zeberek takich co maja dlugie kosci -1 duza cebula -1 lyzka oleju -6 lyzek keczupu -2 lyzki octu -4 lyzki soku z cytryny -1 lyzka musztardy -1 lyzka cukru -6 lyzek wody Wykonanie: Cebule przesmazyc na oleju, dodac wszystkie skladniki i jak sie zagotuja wrzucic pokrojone zeberka (ja kroje takie cienkie zeby w kazdym byla 1 kostka). Po zagotowaniu dusic na malym ogniu 50 minut. Potem przelozyc do naczynia zaroodpornego (klade w 2 naczynia tzn. a spod i pokrywe zeby nie lezaly zeberka jedno na drugim), wlozyc do piekarnika na 30-40 minut na 180 st. W piekarniku po 15 minutach polewam zeberka sosem z garnka (bez cebuli) i po kolejnych 10 minutach przewracam na druga strone i tez polewam. Zeberka sa przypieczone na ciemny kolor i obklejone w sosie, sa pyszne. My w 3 zjemy 1 kg na jedno posiedzenie z surowka. Uwaga! Do calej zalewy dodajemy tylko 6 lyzek wody, jak wrzucimy zeberka to zalewy jest malo ale w trakcie gotowania robi sie jej wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 07.01.2009 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Ja też proszę Świńskie kolanka z kapustą według przepisu Ew-ki już robiłam właśnie dochodzą piwo zaś sie mrozi ...za oknem -ale bedzie uczta ....mniammmm mniamm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 07.01.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 U nas dzisiaj łazanki z kapusta i kielbaska, a na jutro nie mam pomyslu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 07.01.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Dzisiaj mielone klopsiki z sosem pieczarkowym, ziemniaki i surówka z marchewki i jabłka ze śmietaną, a jutro kasza gryczana ze skwarkami z wędzonego boczku i kefirem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 07.01.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 dziękuję za wszystkie przepisy niedługo ferie,pozbędę z domu się moich wybrednych dzieci i wtedy pójdą w ruch i świńskie kolanka i żeberka i różne inne tutaj podane...mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 08.01.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 U nas dzisisj sledz w smietanie i ziemniaczki. Sledzie przygotowalam juz wczoraj i teraz przegryzaja sie w lodowce. Mimo, ze w swieta mielismy to danie i w sumie to sami z mezem je zjedlismy tak nam smakowal (w poprzednie swieta zawsze sledz zostawal i byl wyrzucany) to wczoraj tak mnie wzielo na sledzie, ze musialam kupic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cookie_01 08.01.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 dzisiaj już po obiedzie,ale jutro ugotuję ziemniaki w mundurkach i do tego gzika- pychota,że palce lizać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.01.2009 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 jako ,że wczoraj zostało mi kapusty zapieczonej z goloneczką (pycha) dzisiaj dogotowałam grzybki suszone -połączyłam z kapustą i zrobiłam farsz do pierogow ,ale ciasta do pierogow zrobiłam wiecej a kapusty starczyło na 30 pierogow to zrobiłam jeszcze ser z żółtkiem ,cukrem i zapachem rumowym i wyszło jeszcze 35 pierogów na słodko Na rosole zrobiłam jeszcze barszczyk czerwony ( resztka kwasu braczanego ze swiat ) i wyszedł fantastyczny obiad -barszczyk z pierogami a na deser kawa i pierogi z serem na słodko ps....sera do pierogow zrobiłam za dużo (!) wiec jutro bedą nalsniki z serem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 08.01.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 jako ,że wczoraj zostało mi kapusty zapieczonej z goloneczką (pycha) dzisiaj dogotowałam grzybki suszone -połączyłam z kapustą i zrobiłam farsz do pierogow ,ale ciasta do pierogow zrobiłam wiecej a kapusty starczyło na 30 pierogow to zrobiłam jeszcze ser z żółtkiem ,cukrem i zapachem rumowym i wyszło jeszcze 35 pierogów na słodko Na rosole zrobiłam jeszcze barszczyk czerwony ( resztka kwasu braczanego ze swiat ) i wyszedł fantastyczny obiad -barszczyk z pierogami a na deser kawa i pierogi z serem na słodko ps....sera do pierogow zrobiłam za dużo (!) wiec jutro bedą nalsniki z serem Takie propozycje, a ja jeszcze w pracy i w dodatku glodna Ale mi narobilas apetyty! Ja uwielbiam wszystkie potrawy maczne i w dodatku na slodko. Jutro tez zrobie chyba pierozki i uszka, tylko moje beda odmrazane, bo zostaly jeszcze od swiat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.01.2009 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 własnie gotuje sie kartoflanka z dorszem czyli ziemniaki pokrojone w kostke + marchewka w kostkę , gotujemy z malą iliscią przyprawy warzywko ,dosalamy ,jak miekkie ...dajemy łyżkę masła ,zageszczamy mąką ,dolewamy kremówkę i wrzucamy pokrojoną w kostke rybe ( najczęściej dodaję dorsza lub łososia ) -nie trzeba gotować -ryba dojdzie we wrzątku ...podajemy z pajdą świeżego chleba z masełkiem jak mam wrzucam jeszcze groszek zielony mrożony ( dzisiaj nie mam ) i posypuje koperkiem ...dzisiaj tez nie mam ale i tak jest dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 09.01.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 mnie tez zostala kapusta z golonka dowalilam boczku i cebuli i bedzie do...watrobki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.01.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 A u mnie dzisiaj obiad robi maz, bo wczesniej jest w domku. Kupil wolowinke i robi domowe hamburgery na grillu z opiekanymi buleczkami i sosikiem. Wlasnie przeslal mi zdjecie na komorke i gdy je zobaczylam to od razu zglodnialam, a w domku bede dzisiaj okolo 19 dopiero . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts