MRS.CONSTR. 09.01.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 U nas dzisiaj '' meat balls'' - czyli kuleczki z mieska wolowego z przyprawami smazone a nastepnie duszone w sosie pomidorowym z makaronem lub jak kto lubi z ziemniaczkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.01.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 U nas dzisiaj '' meat balls'' - czyli kuleczki z mieska wolowego z przyprawami smazone a nastepnie duszone w sosie pomidorowym z makaronem lub jak kto lubi z ziemniaczkami Tez robie tylko strasznie dlugo robi sie te kuleczki (u mnie sa malutkie i moze dlatego). Ja dodaje do sosu pomidory cale z puszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.01.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 A u mnie dzisiaj obiad robi maz, bo wczesniej jest w domku. Kupil wolowinke i robi domowe hamburgery na grillu z opiekanymi buleczkami i sosikiem. Wlasnie przeslal mi zdjecie na komorke i gdy je zobaczylam to od razu zglodnialam, a w domku bede dzisiaj okolo 19 dopiero . http://images49.fotosik.pl/48/80cd117685187244med.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.01.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 U nas wczoraj maz gotowal zupe grochowa na wedzace z grzankami - pychotka! Jest jeszcze na dzisiaj (ja sie zalapie jak mi nie zjedza). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 14.01.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 u nas dzisiaj na szybko: ziemniaczki, mielone i marchewka z groszkiem na ciepło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 14.01.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 A ja zrobiłam wątróbkę drobiową w sosie śmietanowym , ziemniaki i kapusta kiszona gotowana i zasmażona z sosem grzybowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 14.01.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 ja mam dzisiaj ...faszeraki na jutro mocze juz groch na grochowe ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 14.01.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Frosia co to faszeraki?? Ja zrobiłam skrzydełka z miodem, mój mały niejadek wciął 5 sztuk! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.01.2009 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 dzisiaj spagetii carbonara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.01.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Same cuda gotujecie U mnie bigos staropolski nawinie Trza bylo juz zjesc bo z 2 miesiace w zamrazalniku lezal Ale... Pyszna paste serowa zrobilam wczoraj do kanapeczek. Jezeli ktos ma dosc tych niby-wedlin i lubi ryby to polecam Serek bialy przepuszczamy przez praske, otwieramy szproty w oleju (olej WON), mieszamy to z tym serkiem, dodajemy cebule dymke (albo sama cebule, albo szczypiorek - ja wczoraj wwalilam w to szczypiorek), troche smietany, sól i pieprz i sruuu na kanapeczki. Pychotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 14.01.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 jutro flaczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.01.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 pewnie jeszcze wlasnorecznie czyszczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 14.01.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 pewnie jeszcze wlasnorecznie czyszczone kupnych, pokrojonych, nie uznaję - jakieś cienkie i jałowe są więc z kałdunem się pomęczyłam, ale warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.01.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 No to szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 14.01.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 dzisiaj spagetii carbonara poproszę przepis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.01.2009 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Co do past na chlebek to mam tez sprawdzony przepis: makrele wedzona obrac z osci, do tego dodac pokrojone w kostke 3 ogorki konserwowe, 2 jajka na twardo, sol, pieprz i lyzka majonezu. Pasta moze stac w lodowce nawet 3 dni (u nas znika szybciej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 15.01.2009 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Co do past na chlebek to mam tez sprawdzony przepis: makrele wedzona obrac z osci, do tego dodac pokrojone w kostke 3 ogorki konserwowe, 2 jajka na twardo, sol, pieprz i lyzka majonezu. Pasta moze stac w lodowce nawet 3 dni (u nas znika szybciej). robię bardzo podobną: makrela, jaja, łyżka masła, natka pietruszki - pycha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 15.01.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 a ja wczoraj na kolację robiłam BRUSCHETTE , bardzo fajna sprawa chlebek tostowy , lub bułka weka, paryska, kromeczki smarujemy oliwą z oliwek, podpiekamy na blaszce w 200 st. a będą chrupiące --złotawe, wyjmujemy , plasterek serem mozzarella ( z bloku) w kosteczkę pokrojone świeże pomidory, każdą kromeczkę pieprzymy, solimy , na wierzch świeża bazylia i dosłownie na 3 -4 min do piekarnika, można jeszcze dodać czosnek jak ktoś lubi, wspaniała gorąca kolacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 15.01.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Frosia co to faszeraki?? : to kapusta wloska nadziewana miesem (nazwa moja ) kapuste wloska obieramy z wierzchnich lisci , dzielimy na 4-6 czesci (w zaleznosci od wielkosci kapusty) , krotko obgotowujemy w osolonym wrzatku, odcedzamy i studzimy.Odkrajamy glaby,miedzy liscie delikatnie wkladamy mase miesna (identyczna jak na kotlety mielone).jesli kapusta jest duza wykorzystuje 1kg miesa, do mniejszej daje okolo70-75dkg.Na koniec odrywamy jeszcze jeden zewn.lisc i "zamykamy" nim "faszeraka" , po czym obwiazujemy go nitka (podobnie jak rolady wolowe).Ukladamy je w rondlu (jednowarstwowo) i zalewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym.Dusimy az beda miekkie , okolo godziny (najpierw na wiekszym , potem na mniejszym ogniu ).Wyjmujemy ,przecinamy nitki, zdejmujemy je a sos "zaklepujemy" maka . podaje je z ziemniakami piure , ale z ryzem tez nie sa najgorsze Flaki tez robie sama , nie lubie tych kupnych A paste z makreli robie z ryby, jajka, ogorka kiszonego, pietruszki zielonej i majonezu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 15.01.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 poobnie jak froszki faszeraki można nadziać ( poutykać między różyczki) kalafiora.. a ja flaki robię z gotowych flaków, szyjki indyka i żołądków, pokrojonych potem w paseczki..tez dobre.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts