madd 26.01.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Sie mi przypomnialo, bo u matki ostatnio jadlam Ryba w papryce Pysznosc nad pysznosciami.Kupujemyfilety z ryby (jak kto lubi)cebulepaprykepomidory na maselku zeszklic cebule, dorzucić papryke i pomidorki. Jak sie juz to zrobi miekkie, wwalic w to rybke, zaprawic smietana, doprawic sola i pieprzem. Podawac z ryzem.Baaaaardzo dobre i rybska prawie nie czuc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 26.01.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 u mnie dzisiaj "przeglad weekendu" chili con corne z soboty , rosol z wczorajszego obiadu , rolady i modro kapusta i krokiety ziemniaczane i osmiorniczki w ciescie piwnym z kolacji nic nie moze sie zmarnowac do mielonego dodaje jeszcze czosnek , duuuuzo czosnku (rozgniecionego) a kotlety z mortadeli uwielbiam i nie wiem dlaczego o nich zapomnialam monka ciesze sie , ze ogoreczki sie przyjely u ciebie jutro jeszcze nie wiem co bede gotowac , przyjezdzaja corki, wiec beda mogly zlozyc "specjalne zamowienie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.01.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Placki ziemniaczane I na wsi to obowiazkowo musisz od czasu do czasy fitkę ugotować Ok, tylko powiedz jak I z czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 26.01.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Fitka to zupa na gwozdziu, ale bardzo dobra.Do gara wlewasz wode, dodajesz starte jarzyny (z przewaga ziemniakow ), zaciagasz to zasmazką, doprawiasz sola i pieprzem i podajesz gorace. Wbrew pozorom nie jest to wcale zle i na czasy kryzysu przydatne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.01.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Fitka to zupa na gwozdziu, ale bardzo dobra.Do gara wlewasz wode, dodajesz starte jarzyny (z przewaga ziemniakow ), zaciagasz to zasmazką, doprawiasz sola i pieprzem i podajesz gorace. Wbrew pozorom nie jest to wcale zle i na czasy kryzysu przydatne Aaaaaaaaaaaaa, wiem! U nas na wsi nazywa się to ziemniaczanka. Dodaję do tego jeszcze gałkę muszkatałową i bazylię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 27.01.2009 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 elutek jak robisz kotlet z mortadeli? grube plastry panieruję i smażę dzisiaj grochówka na wędzonych żeberkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.01.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 a ja nie mam pomysła...może cóś z ryżem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 27.01.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 a ja nie mam pomysła... może cóś z ryżem... golabki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 27.01.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 a ja nie mam pomysła... może cóś z ryżem... ryż na mleku - I danie risotto - II danie sake - deser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 27.01.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Dzisiaj u nas pizza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 27.01.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 a ja nie mam pomysła... może cóś z ryżem... My bardzo lubimy rosolek z ryzem na zoladkach, do tego dokladam 3-4 skrzydelka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wisienka na torcie 27.01.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Jak z ryżem to tylko pomidorowa! Ach, aż mi ślinka pociekła na samą myśl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 27.01.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 A u mnie dzisiaj beda pierogi z serem lub z miesem (beda mogli wybrac). A na jutro to "chodzi" za mna jakas zupka, moze krupnik.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.01.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 U nas dzisiaj szaszłyki z polędwiczek, cebulkii duuuuużej ilości boczku - mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.01.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 a ja nie mam pomysła... może cóś z ryżem... golabki były w niedzielę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 28.01.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 moje dziecka zażyczyły sobie szpinak z makaronem dobrze się składa, bo nie mam ani czasu, ani chęci na coś "mądrzejszego" ryż miałam wczoraj wymieszany z duszonymi warzywkami i smażonymi piersiami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 28.01.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 białe kiełbaski, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.01.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 moje dziecka zażyczyły sobie szpinak z makaronem dobrze się składa, bo nie mam ani czasu, ani chęci na coś "mądrzejszego" ryż miałam wczoraj wymieszany z duszonymi warzywkami i smażonymi piersiami zrobie makaron ze szpinakiem (według przepisu z początku wątku) w weekend ....moim ostatnio podchodził - w szoku byłam bo od szpinaku to tak ...hm ..z daleka zawsze z tym, ze nie dostałam szpinaku liściastego ... musiałam kupic sprasowany mrożony...ale tez dobre wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.01.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 U nas dzisiaj gulasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.01.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 A u mnie leczo elutek przypomniałam sobie że kotlety z mortadeli moja mama tak samo robiła muszę je zrobić i przypomnieć sobie smak z dzieciństwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts