magpie101 02.02.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 u mnie sama zupka to bardzo szybko głodomorom przez żołądek "przelatuje" U mnie tez ale dzisiaj mam lenia i chcialam sie smignac z obiadem ale niestety lakomstwo zwyciezylo i beda nalesniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.02.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Mi też już ślinka cieknie na myśl o naleśnikach - chyba też zrobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.02.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Zwłaszcza, że planuję w tygodniu zrobić naleśniki meksykańskie, to mogę już nasmażyć od razu hurtowo i zamrozić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 02.02.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Zwłaszcza, że planuję w tygodniu zrobić naleśniki meksykańskie, to mogę już nasmażyć od razu hurtowo i zamrozić też czasem robię meksykańskie, ale część mąki to mąka kukurydziana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.02.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Zwłaszcza, że planuję w tygodniu zrobić naleśniki meksykańskie, to mogę już nasmażyć od razu hurtowo i zamrozić też czasem robię meksykańskie, ale część mąki to mąka kukurydziana U mnie ta meksykańskość wynika z farszu - robię takie nadzienie z mięsa mielonego fasoli kukurydzy papryki banana i pomidorów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 02.02.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Zwłaszcza, że planuję w tygodniu zrobić naleśniki meksykańskie, to mogę już nasmażyć od razu hurtowo i zamrozić też czasem robię meksykańskie, ale część mąki to mąka kukurydziana U mnie ta meksykańskość wynika z farszu - robię takie nadzienie z mięsa mielonego fasoli kukurydzy papryki banana i pomidorów... aha... a u mnie placki są meksykańskie, a nadzienie... chińskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 02.02.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 A ja robie nalesniki (nie maja nazwy, sama wymyslilam) z zielona pietruszka, w srodek daje farsz jak na spagetti (mieso, pomidory, czosnek), zawijam w koperty, posypuje zoltym serem i do piekarnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.02.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Zwłaszcza, że planuję w tygodniu zrobić naleśniki meksykańskie, to mogę już nasmażyć od razu hurtowo i zamrozić też czasem robię meksykańskie, ale część mąki to mąka kukurydziana U mnie ta meksykańskość wynika z farszu - robię takie nadzienie z mięsa mielonego fasoli kukurydzy papryki banana i pomidorów... aha... a u mnie placki są meksykańskie, a nadzienie... chińskie I z czego to nadzienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 02.02.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 nadzienie własnego pomysłu, sprawdzone wielokrotnie na różnych imprezach - wszystkim smakuje 2-3 zupki chińskie zalane niewielką ilością wrzątku, piersi z kurczaka pokrojone w kostkę i usmażone, pieczarki pokrojone i podsmażone, przyprawa do kuchni chińskiej do tego sosy, wg uznania - meksykański, czosnkowy, tysiąca wysp /sosy również warto zrobić samemu, czosnkowy przede wszystkim/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 02.02.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Nalesniki byly i teraz wszyscy lezymy, bo tak sie objedlismy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 03.02.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 dzisiaj gulasz wołowy, kasza jęczmienna, kapusta czerwona na ciepło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.02.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 U mnie z powodu Waszego gadania dziś będą naleśniki. A zupa ogórkowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 03.02.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 a ja robię żurek..jakby było mi mało na wyjeździe.. rozsmakowaliśmy się.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.02.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Za mna gulasz z kasza "chodzil" w sobote, dzisiaj nie mam pomyslu jeszcze, cos na szybko wymysle. Na jutro i pojutrze planuje flaczki z zasmaszka, moi panowie nie lubia rosolowych tylko zaciagane flaczki takie knajpowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 03.02.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 flaczki też zawsze zaciągam a gdyby ktoś chciał przepis na te naleśniki meksykańskie /Tacos/, to proszę: /placki są naprawdę fajne, takie elastyczne/ 200 g mąki pszennej 100 g mąki kukurydzianej 4 łyżki oliwy jajo sól woda /ilość "na oko", aby ciasto było odpowiednio gęste/ nadziewać można fasolą, papryką, mięsem, pieczarkami itp. co kto lubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 03.02.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A u mnie dzis spejalnie dla dzieci ogórkowa i ryz z jabłkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 03.02.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 U mnie z powodu Waszego gadania dziś będą naleśniki. ..... hmmm a z czym?? ..... i ryz z jabłkami o rany jak ja to uwielbiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.02.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Z czym kto chce: do wyboru z serem, albo z dżemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 03.02.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 U nas-zupa pomidorowa z czosnkiem, bazylią,ryżem i parmezanem.Córka i syn ją uwielbiają(mąż jest wszystkożerny,pod warunkiem,że dużo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 03.02.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 U mnie była babka ziemniaczana i do tego surówka z marchewki z czosnkiem - to tak w ramach profilaktyki antygrypowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts