Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysły na obiad


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość elutek
Zwłaszcza, że planuję w tygodniu zrobić naleśniki meksykańskie, to mogę już nasmażyć od razu hurtowo i zamrozić :D

 

też czasem robię meksykańskie, ale część mąki to mąka kukurydziana

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zwłaszcza, że planuję w tygodniu zrobić naleśniki meksykańskie, to mogę już nasmażyć od razu hurtowo i zamrozić :D

 

też czasem robię meksykańskie, ale część mąki to mąka kukurydziana

U mnie ta meksykańskość wynika z farszu - robię takie nadzienie z mięsa mielonego fasoli kukurydzy papryki banana i pomidorów...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość elutek
Zwłaszcza, że planuję w tygodniu zrobić naleśniki meksykańskie, to mogę już nasmażyć od razu hurtowo i zamrozić :D

 

też czasem robię meksykańskie, ale część mąki to mąka kukurydziana

U mnie ta meksykańskość wynika z farszu - robię takie nadzienie z mięsa mielonego fasoli kukurydzy papryki banana i pomidorów...

 

aha... :) a u mnie placki są meksykańskie, a nadzienie... chińskie 8)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zwłaszcza, że planuję w tygodniu zrobić naleśniki meksykańskie, to mogę już nasmażyć od razu hurtowo i zamrozić :D

 

też czasem robię meksykańskie, ale część mąki to mąka kukurydziana

U mnie ta meksykańskość wynika z farszu - robię takie nadzienie z mięsa mielonego fasoli kukurydzy papryki banana i pomidorów...

 

aha... :) a u mnie placki są meksykańskie, a nadzienie... chińskie 8)

I z czego to nadzienie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość elutek

nadzienie własnego pomysłu, sprawdzone wielokrotnie na różnych imprezach -

wszystkim smakuje :)

2-3 zupki chińskie zalane niewielką ilością wrzątku, piersi z kurczaka pokrojone w kostkę

i usmażone, pieczarki pokrojone i podsmażone, przyprawa do kuchni chińskiej

 

do tego sosy, wg uznania - meksykański, czosnkowy, tysiąca wysp

/sosy również warto zrobić samemu, czosnkowy przede wszystkim/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość elutek

flaczki też zawsze zaciągam 8) :wink:

 

a gdyby ktoś chciał przepis na te naleśniki meksykańskie /Tacos/, to proszę:

/placki są naprawdę fajne, takie elastyczne/

 

200 g mąki pszennej

100 g mąki kukurydzianej

4 łyżki oliwy

jajo

sól

woda /ilość "na oko", aby ciasto było odpowiednio gęste/

 

nadziewać można fasolą, papryką, mięsem, pieczarkami itp. co kto lubi :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...