rrmi 02.10.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Robilam dzisiaj tego kurczaka w porach . Dodalam kukurydze jeszcze do duszenia i posypalam curry . Moim bardzo smakowalo. Super watek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 02.10.2008 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Super watek i ja tak uważam .....super wątek skarbnica pomysłów obiadowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 02.10.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 A może by się pokusił i pogadał z szanowną REDAKCJĄ co by założyła nowy Dział np. Łyżką po garach..... Coś na ząb............W zasadzie prawie budowlany , bo naszym budowniczym potrzebna dobra strawa.............co Wy na to ? Można by różne przepisy dawać podzielić na tematy, zupy, drugie dania, jednogarnkowe, wykwintne, owoce morza itp no i oczywiście ciasta.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 02.10.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Jutro bedzie grzybowa ze smietana z makaronem i spagetti z sosem . nie żebym krytykowała ...broń Boże ale jeśli w zupie jest makaron to w drugim daniu nie powinno być makaronu ....kiedyś zwróciła mi na to uwagę pewna wykształcona gastronomicznie kobieta ...i jakoś tak teraz pilnuję aby sie makarony nie dublowały ale przecież to żaden grzech ...ot, takie podzielenie sie wiedzą Ew-ka wiem, wiem ale ja dzisiaj ugotowalam dwa dania z rozpedu o 7 rano zeby na jutro miec juz spokoj, bo w piatek po pracy mam sprzatanko calego domku, a wracam przed 19. U mnie 2 dan nie zjedza, wiec wiedzialam, ze jak maz zje dzisiaj zupe to jutro makaron z sosem albo odwrotnie. Dzisiaj wszyscy rzucilismy sie na zupke , a sos z makaronem powedrowal do lodowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 03.10.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Dzisiaj placki ziemniaczane, jutro lasagne ze szpinakiem i sosem bolońskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 03.10.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 A ja na jutro ziemniaczki pyszniutkie z sosem pieczarkowym (koniecznie z koperkie), do tego mizeria z ogorkow. W niedziele rosolek pol na pol (kura i wolowe), a na drugie strasznie kaloryczne zeberka i pyszniutka kapustka zasmazana. A co. A potem do watku o odchudzaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.10.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Kurcze no.... Rano zrobiłam milone ale że dzisiaj piątek więc wyjęłam z zamrażalki rybę. Potem zadzwoniła córka, że wróci po kinie na kolację a mąż bedzie po 20 Sama tego nie zjem i tak można sobie obiad planować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 03.10.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Dasz rade! A ryba zdrowa jest. U mnie zmiana planu. Jako ze bedzie rosol to na drugie sztukamies w sosie chrzanowym. A zeby zachecic chlopa to powiem, ze to specjalnie przygotowane mieso wolowe z sosem typowo polskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 03.10.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 U mnie dzis byl zurek z jajkiem i kielbaska a na drugie klusi z sere. U nas tydzien bez klusek to tydzien stracony Corunia kocha kluski a i synio do niej powoli dolacza Jutro mam w planach robic salatke gyros a w niedziele piec chleb. Jeszcze nigdy nie pieklam, ciekawe czy cos z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.10.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Wyjdzie wyjdzie Ja dostalam na parapetówkę wypiekacz do chleba. Rewelacja!!! Proste, ogólnodostępne składniki. Ksiażeczka z przepisami. Wsypuje sie wszystko do pojemnika wg przepisu na dany chleb, zamyka i czeka. Nie trzeba nic wyrabić i pilnować. Wsypujesz, włączasz przycisk i wychodzisz z domu. Po 3 godzinach zazwyczaj jest pyszny, chrupiący chlebek. Bez zakwasu, na drożdżach. Pachnie niesamowicie i smakuje wybornie. Polecam, wypiekacz http://www.nokaut.pl/wypiekacze/wypiekacz-moulinex-ow2000-home-bread.html . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.10.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 U mnie był dzisiaj krupnik (wczorajszy, bo zupę gotuję na 2 dni ) a na drugie ziemniaczki z piekarnika z kefirem. Mniam Polecam ziemniaczki: Nie obierać, wyszorować, nieduże przekroić na połowę, duże pokroić w bardzo grube plastry, maczać w oleju i układać na blachę wyłożoną papierem. Włozyć do gorącego piekarnika (200 stopni lub trochę więcej), w połowie pieczenia przewrócić na drugą stronę. Pomaczanie w oleju powoduje, że się apetycznie rumienią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 03.10.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Jakie z was dzielne kobiety U mnie gotuje mąż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 03.10.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 cieszynianka ja tez zupe gotuje na dwa dni a drugie codziennie A te polowki ziemniaczkow tez lubie, kupuje je w Lidlu mayland jak tylko sie wybuduje i przeprowadze na wies to sobie sprawie taki wypiekacz. Dostalam taki przepis na chleb, ktory sie piecze w zwyklym piekarniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.10.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Podziel się proszę tym przepisem, bo zwykły piekarnik mam i chętnie przepis wypróbuję. A mam pytanie do ziemniaczków z Lidla, czy to są jakieś półprodukty? Ja kupuję na targu zwykłe, "żywe", szoruję, kroję i maczam w oleju tymi ręcami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 04.10.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 A .ja dziś miałam mielone z filetów rybnych,których daaaawno nie robiłam. podzielę się jeszcze swoim patentem -kiedy gotuję bigos,robię go więcej,zamrażam i jak przyjdzie chęć na szybkie łazanki ,gotuję makaron rozmrażam woreczek i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 04.10.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 tak, szpinak dusisz na masełku i w małej ilości wody z rozkruszoną kostką knora( dla zaostrzenia smaku) potem dodajesz rozdrobniony ser, czosnek- ja 2 ząbki na jedno op.mrożonki, 2-3 łyżki śmietany , ja jogurtowej i doprawiasz solą itp. smacznego, będziemy się dziś we dwa oblizywać ? Bardzo dobre , dzisiaj robilam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 05.10.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Ja dzisiaj robię kotlecik z pieczarkami. Mam ten ból, że muszę gotować takie dania, które następnego dnia mąż może zabrać do pracy i odgrzać w mikrofalówce. W domu obiad jem z synem. 1 podwójną pierś z kurczaka drobno pokroić (bez przesady!0. Do tego dodać: 40 dkg pieczarek startych na tarce jarzynówce, 2 jajka, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, do smaku wegety i co kto lubi.Nakładać łyżką i smażyć kotlety. I coś na niedzielę:Karczek lekko stłuc i na trochę zamarynować (w czym kto chce, z braku laku nawet w płynnej przyprawie do zup). Wyłożyć na blachę posmarowaną olejem. Posypać zupą cebulową w proszku Knora. Zalać dwoma kubeczkami śmietany 30%(wersja light - 18 % ale się zważy). Piec 45 minut w temp. 220 stopni. Rewelacja! Tak samo można robić schab, piersi kurczaka, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 06.10.2008 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 .... stało się jednym z moich ulubionych. Kurczach w porach Na patelni dusi sie pokrojone w kosteczkę piersi z kurczaka (ja najpierw chwilkę podsmażam, żeby nabrały koloru), dodaje sie pokrojonego pora, doprawic odrobine. dusi sie razem - ok 15 minut. na koniec zalewa sie śmietaną (zwykłą, nie kwaśną), podaje sie z ryżem 20 minut i gotowe ...pycha i szybkie w robocie miałam jeszcze troszkę boczku wiec podsmażyłam razem z cyckami kury- dodałam przyprawe GYROS ......zamiast ryżu podałam z pszenicą ( u nas nie ma ale brat przywozi mi z D. gotuje sie tylko 10 minut ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.10.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 tak, szpinak dusisz na masełku i w małej ilości wody z rozkruszoną kostką knora( dla zaostrzenia smaku) potem dodajesz rozdrobniony ser, czosnek- ja 2 ząbki na jedno op.mrożonki, 2-3 łyżki śmietany , ja jogurtowej i doprawiasz solą itp. smacznego, będziemy się dziś we dwa oblizywać ? Bardzo dobre , dzisiaj robilam. nie jadamy w zasadzie szpinaku, ale.... zrobiłam w piątek ...jak to mój małż określił "takie inne niż wszystko" ..naprawdę szybkie i dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 06.10.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 u mnie dzisiaj ogórkowa i placki ziemniaczane - jakoś tak od lat się utarło, że do ogórkowej to tylko placki ziemniaczane pasują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts