monka 13.02.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 magpie u nas leniwe to właśnie takie kluski jak pisałaś,z serem i mąką polane rozpuszczonym masłem z bułka tartą, posypane cukrem - właśnie jutro robię na obiad na życzenie córki a kopytka to kluski z ziemniaków ugotowanych, zagniecionych z jajkiem i mąką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 13.02.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 aaaa dzisiaj na obiado-kolacje bedzie dorada w warzywach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 13.02.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Wiem. Afrodyzjak na walentynki w postaci: Szparagi z sosem koperkowym. Pychotka Szparagi podobno sa afrodyzjakiem ze wzgledu na swój falliczny kształt polecam wobec tego rowniez banany Czemu nie. Kiedys w Karpaczu jadłam taki perwersyjnie podany deser. Składał sie z grilowanego banana, 2 krążków ananasa, 2 kulek lodów i sosu waniliowego polanego we wlasciwym końcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 13.02.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Wiem. Afrodyzjak na walentynki w postaci: Szparagi z sosem koperkowym. Pychotka Szparagi podobno sa afrodyzjakiem ze wzgledu na swój falliczny kształt polecam wobec tego rowniez banany Czemu nie. Kiedys w Karpaczu jadłam taki perwersyjnie podany deser. Składał sie z grilowanego banana, 2 krążków ananasa, 2 kulek lodów i sosu waniliowego polanego we wlasciwym końcu wow bosskieee !!!! bede jutro kombinowac dzieki za pomysl..... ananas byl grilowany? gdzie sie znajdowal? pod kulkami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 13.02.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Pene ze szpinakiem i kurczakiem dla 4 osób przygotowanie 20 minutmakaron Pene gotowany na półtwardo lub tzw wstążki szerokie1/2 szklanki białego wina ( niekoniecznie)2 piersi kurczaka cebula 2 czosnki ząbku szpinak w liściach ( mrożony liściasty lub świeży w)śmietana 12% 200sól pieprz biały mielony na oliwie usmażyć kawałki kurczaka z posiekaną cebulą + pierz, szklane winą, zredukowaćdodać szpinak podsmażyć ok 10 minut+ śmietanę , czosnek sól dodac makaron, podgrzać zredukować sospodać i smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.02.2009 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 wczoraj -pomidorówka z ryżem i pierogi z serem ...na słodko http://img141.imageshack.us/img141/1058/pierogioj0.jpg http://img141.imageshack.us/img141/pierogioj0.jpg/1/w614.png dzisiaj - karkowka pieczona w rękawie , kluski śląskie i buraczki na słodko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WhyNot 16.02.2009 03:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 zaczynam robic gulasz(duzo) jak widac z miesa szlachetnego(3kg) i wolowiny(3.5kg). http://img23.imageshack.us/img23/4884/img2958xk7.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WhyNot 16.02.2009 03:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 wstepne oczyszczenie i ten zapach krwi. http://img134.imageshack.us/img134/304/img2960db2.jpg wolowina(to blade) leci pierwsza i bedzie w garze okolo 4h, to co szlachetne 30minut przed koncem. juz slina czlowieka zalewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.02.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Wczoraj byly schabowe,duszone ziemniaki ze smietana, surowka z pekinskiej i groszek z marchewka.Dzisiaj grzybowa z makaronem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.02.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Wczoraj byly schabowe,duszone ziemniaki ze smietana, surowka z pekinskiej i groszek z marchewka. Dzisiaj grzybowa z makaronem. A daj przepis na groszek z marchewką, bo mam taką ochotę, a nigdy nie robiłam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.02.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Marchewke pokroic w drobna kosteczke, zalac woda, lekko posolic i gotowac do miekkosci. Dodac puszke groszku, dusic okolo 5 minut. Odlac nadmiar wody (zostawic tyle zeby byly 2-3 lyzki), dodac lyzke masla, pieprz, sol, lyzeczke cukru. Jak maslo sie rozpusci wsypuje niepelna lyzeczke maki i mieszam energicznie i gotowe. Jak nie chce mi sie kroic marchewki to kupuje w sloiku kotlina groszek z marchewka, przekladam do garnka, dusze 10 minut, odlewam zalewe i dalej tak samo. Dobry tez jest groszek z serkiem topionym. Puszke groszku podgrzac w garnku, odlac zalewe, dodac trojkacik serka smietankowego topionego, wymieszac i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 16.02.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 a ja robię marchewkę z groszkiem taką z mrożonki, wsypuje do garnka zalewam woda tak żeby przykryło, łyżeczkę masła i trochę do smaku kucharka lub Vegety, gotuję do miękkość i zagęszczam mąką ze śmietaną, wczoraj wyjątkowo był schabowy ( goście byli) , marchewka z groszkiem, bukiet warzyw duszony na oliwie w ziołach ( brokuła, kalafior , marchew), sałatka meksykańska na gorąco , surówka dla dzieci-- marchewka z jabłkiem i ziemniaczki jutro krupnik i zapiekanki na kolację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.02.2009 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 w Polsacie jest program Ewa Gotuje kilka razy udało mi sie zobaczyc fajne rzeczy ale nie znałam przepisów dzisiaj trafiłam na jej stronkę http://www.ewawachowicz.pl/ewa-gotuje-odc0.htm mnie juz kilka przepisów zainteresowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 16.02.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 w Polsacie jest program Ewa Gotuje kilka razy udało mi sie zobaczyc fajne rzeczy ale nie znałam przepisów dzisiaj trafiłam na jej stronkę http://www.ewawachowicz.pl/ewa-gotuje-odc0.htm mnie juz kilka przepisów zainteresowało też zawsze ją oglądam. Ostatnio używała thermomixa do sorbetów truskawkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.02.2009 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 w Polsacie jest program Ewa Gotuje kilka razy udało mi sie zobaczyc fajne rzeczy ale nie znałam przepisów dzisiaj trafiłam na jej stronkę http://www.ewawachowicz.pl/ewa-gotuje-odc0.htm mnie juz kilka przepisów zainteresowało też zawsze ją oglądam. Ostatnio używała thermomixa do sorbetów truskawkowych. widziałam własnie ten odcinek mnie zachecil do poszukania jej strony w necie .....te krewetki i sorbet w szczególnosci w najblizszy weekend mam zamiar zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.02.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 w Polsacie jest program Ewa Gotuje kilka razy udało mi sie zobaczyc fajne rzeczy ale nie znałam przepisów dzisiaj trafiłam na jej stronkę http://www.ewawachowicz.pl/ewa-gotuje-odc0.htm mnie juz kilka przepisów zainteresowało ja wlasnie wczoraj kopiowalam sobie jej przepisy razem ze zdjeciami do moich ulubionych (te co mnie interesowaly). Szkoda tylko, ze przy wszystkich przepisach nie ma fotek. Wczoraj w programie robila ciasto "zebra" (odcinek - pieknie wygladalo i mam zamiar je zrobic ale za tydzien, bo w ta sobote beda paczki. Rowniez w tym samym odcinku byla piers indycza w suchej marynacie z sosikiem, tez moze byc dobra i dietetyczna. Lubie ja ogladac, bo tlumaczy wszystko dokladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.02.2009 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 w Polsacie jest program Ewa Gotuje kilka razy udało mi sie zobaczyc fajne rzeczy ale nie znałam przepisów dzisiaj trafiłam na jej stronkę http://www.ewawachowicz.pl/ewa-gotuje-odc0.htm mnie juz kilka przepisów zainteresowało ja wlasnie wczoraj kopiowalam sobie jej przepisy razem ze zdjeciami do moich ulubionych (te co mnie interesowaly). Szkoda tylko, ze przy wszystkich przepisach nie ma fotek. Wczoraj w programie robila ciasto "zebra" (odcinek - pieknie wygladalo i mam zamiar je zrobic ale za tydzien, bo w ta sobote beda paczki. Rowniez w tym samym odcinku byla piers indycza w suchej marynacie z sosikiem, tez moze byc dobra i dietetyczna. Lubie ja ogladac, bo tlumaczy wszystko dokladnie. a gotuje w swojej prywatnej kuchni i nakrywa stół w swojej jadalni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.02.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Wlasnie zawsze sie zastanawialam czy gotuje u siebie czy w studio? Ale wydawalo mi sie, ze gotuje w domu, bo porusza sie swobodnie, wie gdzie co ma i w szafkach ma duzo fajnych przyrzadow kuchennych, a w studiu by tego nie bylo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 17.02.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 w Polsacie jest program Ewa Gotuje kilka razy udało mi sie zobaczyc fajne rzeczy ale nie znałam przepisów dzisiaj trafiłam na jej stronkę http://www.ewawachowicz.pl/ewa-gotuje-odc0.htm mnie juz kilka przepisów zainteresowało Wczoraj zupełnie przypadkiem natrafiłam na jej stronę w internecie i od razu trafiła do zakładek oglądałam kiedyś jak robiła cisto (nazwy nie pamiętam) z masą serową,makową i orzechową,takie 3w1 i wbrew pozorom wcale to nie było trudne, a ja lubię proste rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 17.02.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 od wczoraj ferie dziewczynki gotują - niech się uczą wczoraj zrobiły placuszki z jabłek w cieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts