agata39 24.02.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 U mnie dzisiaj bida z nyndzą - pierogi kupne chińskie bida z nyndzą-na pierwsze pierogi-na drugie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 24.02.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 bida z nyndzą-na pierwsze Tylko jak się tym najeść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.02.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Ja dzisiaj nie mam obiadu, maz na wyjezdzie, wiec nie zrobi. Zostal mi caly bochenek chleba od piatku, wiec zrobie pewnie grzanki. Do miseczki wlewam oliwe, wsypuje rozne przyprawy z przewaga papryki ostrej, pokrojony chleb nacieram zabkiem czosnku i smaruje pedzlem oliwa i smaze. proste, szybkie, tanie i tresciwe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 24.02.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 a ja takie grzanki lubię w czymś pomaczać, np. dżemik, lub twarożek wymieszany ze śmietanką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.02.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 a ja takie grzanki lubię w czymś pomaczać, np. dżemik, lub twarożek wymieszany ze śmietanką Na slodko tez robie maczam w roztrzepanym jajku z mlekiem i wanilia, potem smaruje dzemikiem. Ale dzisiaj beda na ostro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.02.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Kaszanki nie jem. A jajka owszem. błąd że nie jesz. Ja uwielbiam. Oczywiście musi być podana "bele jak" (jak to kaszanka) i dodatkową oprawę mieć. Ja przed kompem jadam ją wieczorami w ten sposób http://foto2.m.onet.pl/_m/8df0eb5bba178e6651199b577af01dee,10,19,0.jpg o matko, nie widziałam tego wcześniej. A w jakiej kolejności to jesz? Ja musiałabym zacząć od tej flaszki z lewej strony, to byłoby mi potem wszystko jedno co jem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 24.02.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Napiszcie w końcu w temacie jak zaparzyć herbatę, bo też bym się chciał podzielić z Wami moimi umiejętnościami, a jedyne co potrafię w kuchni to właśnie ta herbata.(a i to nie zawsze udana podobno) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 24.02.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Kaszanki nie jem. A jajka owszem. błąd że nie jesz. Ja uwielbiam. Oczywiście musi być podana "bele jak" (jak to kaszanka) i dodatkową oprawę mieć. Ja przed kompem jadam ją wieczorami w ten sposób http://foto2.m.onet.pl/_m/8df0eb5bba178e6651199b577af01dee,10,19,0.jpg o matko, nie widziałam tego wcześniej. A w jakiej kolejności to jesz? Ja musiałabym zacząć od tej flaszki z lewej strony, to byłoby mi potem wszystko jedno co jem he,he, najpierw cola, bo zabija w organizmie na kilka godzin całą florę bakteryjna podobno i wtedy już można pozwalać sobie na wszystko. Na koniec lody, też unieruchamiają żołądek na kilka godzin. No a jak minie działanie coli i lodów to już śpię i wtedy niech sie tam dzieje co chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.02.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Napiszcie w końcu w temacie jak zaparzyć herbatę, bo też bym się chciał podzielić z Wami moimi umiejętnościami, a jedyne co potrafię w kuchni to właśnie ta herbata.(a i to nie zawsze udana podobno) bobiczku tak ladnie tutaj w watku opisujemy przepisy, ze przeciez mozesz sprobowac i sie nauczyc gotowac, Twoja zona bylaby zachwycona ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.02.2009 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 no bobiczku -dawaj przepis na pyszna herbatkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.02.2009 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 dzisiaj pełna improwizacja na patelni rozgrzałam oliwe , wrzuciłam pokrojone oliwki , suszone pomidory marynowany czosnek a jak sie przesmażyło dodałam resztke zielonego pesto ...w miedzyczasie ugotowałam makaron spagetti -ktory potem wrzuciłam na patelnie do sosu ......było pyszne czerwone wino dopełniło smaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.02.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Kocio dostał na pociechę watróbke A propos watróbki- macie na nia jakis patent? mi zawsze potwornie pryska na patelni juz pare razy sie poparzyłam. Przywiera (a patelnie mam ok), przypala sie ps. nigdy nie jadlam z jabłkami - a ponoc dobra ps. z ta watróbka to mam tak - ze niby jej nie lubie ale tak 2 x do roku - dostaje na jej punkcie szału i MUSZE zrobic Mój patent jest taki, że wątróbkę pozostawiam po przepłukaniu na durszlaku na jakies 10 minut. Sporo wody wtdy zleci. Potem kładę ją na zimny olej na patelnię i przez dłuższą chwilę nie ruszam. Woda w trakcie nagrzewania się patelni i tłuszczu wyparowuje (to nawet logiczne ). Potem w trakcie mieszania może ze 3 razy prysnąć, ale to już pryszcz. Smaży się dłużej, ale bezpiecznie stać nad patelnią. Jeśli chodzi o inne produkty, można do tłuszczu na patelni sypnać szczyptę soli, to wtedy nie pieni się tak i nie pryska. W przypadku wątróbki nie da rady, bo wątróbkę soli się jak jest gotowa, bo posolona na początku będzie twarda. Ja wcale nie solę. Solę cebulkę, którą smazę osobno i dokładam na koniec. dziś właśnie na obiad robiłam wątróbkę i zupę fasolową z makaronem. <a href=http://img15.imageshack.us/img15/9341/wtrbla.jpg' alt='wtrbla.jpg'> http://img15.imageshack.us/img15/wtrbla.jpg/1/w320.png[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.02.2009 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 dzisiaj śledzie w śmietanie a do nich ziemniaki w mundurkach ....post przecież Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.02.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ew-ka, a ostatnio chyba pisałaś, że jakieś kluseczki do zupy robiłaś. Jak to się robi, bo mam na dziś pomidorówkę z własnego przecieru i pasowałoby mi do tego coś domowego, a nie taki zwykły ryż lub makaron... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.02.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 do zupy zrobiłam kluseczki z tartych, surowych ziemniaków - pycha http://images41.fotosik.pl/63/b59bd4b1a001b7dfm.jpg może to jednak byl elutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.02.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Hihi, no tak, pomylało mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.02.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 u mnie dzisiaj pierogi z serem na słodko i pomidorówka z lanym ciastem A jednak wiedziałam że to ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia27 25.02.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Moze jakieś propozycje na zdrowe obiadki dla cieżarnych?? zdrowo na tym wyjdzie i reszta rodzinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.02.2009 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 u mnie dzisiaj pierogi z serem na słodko i pomidorówka z lanym ciastem A jednak wiedziałam że to ty a lane ciasto ? po śląsku anlał jajko całe + mąka pszenna ....mieszać do uzyskania konsystencji dobrej smietany lub ciasta nalesnikowego...wlewać pomaluśku na gotująca sie zupe i delikatnie mieszać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.02.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 U mnie dzisiaj byl krem z pieczarek z grzankami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts