frosch 25.02.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 u mnie dzisiaj byla makrela grilowana + brokuly + pieczarki wczoraj zupa serowa z grzankami jutro.....jeszcze nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.02.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 U mnie dziś ryż gotowany z szafranem ze s,ażonymi warzywami i grzybami, a na kolację "grzanki francuskie", czyli chlebek wypanierowany w jajku i posypany startym żółtym serem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.02.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 A u nas były dzisiaj naleśniki z farszem od ruskich pierogów i do tego barszczyk. Pycha Jutro bedą fałszywe gołąbki. Zna ktoś może przepis na sos do makaronu z tuńczykiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 26.02.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 barszcz ukraiński + kluski śląskie z dziurką http://images43.fotosik.pl/71/db210dce16a30995m.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 26.02.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 barszcz ukraiński + kluski śląskie z dziurką http://images43.fotosik.pl/71/db210dce16a30995m.jpg Elutek kluski jecie z sosem czy moze masz jakis inny patent na ich podanie. Pytam, bo ja tylko robie z ciemnym sosem i obowiazkowo kapusta gotowana kiszona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 26.02.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 do klusek najlepsza jest modro(czerwona) kapusta i rolada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 26.02.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 U nas dzisiaj makaron spagetti, sos z wolowiny+woeprzowina, czosnek, pomidory z puszki. Obiad bedzie na dwa dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 26.02.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 barszcz ukraiński + kluski śląskie z dziurką http://images43.fotosik.pl/71/db210dce16a30995m.jpg Elutek kluski jecie z sosem czy moze masz jakis inny patent na ich podanie. Pytam, bo ja tylko robie z ciemnym sosem i obowiazkowo kapusta gotowana kiszona. kluski podaję najczęściej z sosem z wołowinką, kapusta do tego super pasuje, czasem robię czerwoną kapustę na ciepło, jak nie mam to ogórki kiszone polane zrumienioną cebulką też zjedzą jutro rybka - miruna, jak ją zrobię to jeszcze nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.02.2009 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 barszcz ukraiński nigdy nie robiłam .....a własnie mi tato meldował przez telefon ,że mieli dzisiaj na obiad barszcz ukrainski (brat gotuje) .....musze sie usmiechnąc o przepis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 26.02.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Troche nie w temacie , bo to nie obiad ale pochwale sie, ze zrobilam dzisiaj ser bialy na probe z litra mleka, wyszedl pycha ale malutko, nastepnym razem zrobie wiecej.Nie dosc, ze sera wyszlo malo to prawie kot by mi go zjadl. Powiesilam gaze na kranie aby obciekl i cale szczescie, ze zachcialo mi sie pic, bo poszlam do kuchni. Kot spijal w zlewie serwatke skapujaca, i juz patrzyl lakomie na dyndajacy serek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 27.02.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 27.02.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 u mnie dzisiaj ogórkowa i placki ziemniaczane - jakoś tak od lat się utarło, że do ogórkowej to tylko placki ziemniaczane pasują... to tak jak u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 27.02.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 U nas byl obiad od wczoraj ale ja mialam ochote od kilku dni na nalesniki, wiec maz jadl makaron, a ja z synem nalesniki z konfiturami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 28.02.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 szaszłyki, surówka, frytki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.02.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 karminadle, kartofle i buraczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 28.02.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 frosch, aż musiałam w Wikipedii sprawdzić Karminadle (roz za kedy tyż gehaktyz) - szpajza ślůnskigo kuchńa. Sům to mlůne sznycle, przirychtowane ze świńskigo mjynsa, świńsko-uowjynźigo nale dowńi tyż ze krůliczygo, bestůż we Ślůnsku kejśik bůło powszechne cichtowańy krůlikůw. Karminadle dowńi bůły dańym na gody, terozki sům potrawům, kero śe podowo we tydńu. Krůne na ślizyki jedzůne sům tyż na źimno kej uobłożyńy kanapkůw ze chlyba abo żymłůw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.02.2009 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 frosch, aż musiałam w Wikipedii sprawdzić Karminadle (roz za kedy tyż gehaktyz) - szpajza ślůnskigo kuchńa. Sům to mlůne sznycle, przirychtowane ze świńskigo mjynsa, świńsko-uowjynźigo nale dowńi tyż ze krůliczygo, bestůż we Ślůnsku kejśik bůło powszechne cichtowańy krůlikůw. Karminadle dowńi bůły dańym na gody, terozki sům potrawům, kero śe podowo we tydńu. Krůne na ślizyki jedzůne sům tyż na źimno kej uobłożyńy kanapkůw ze chlyba abo żymłůw. czyli po prostu mielone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 28.02.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 A u mnie dziś grochóweczka z grzankami na masełku i na drugie gulasz z kasza jęczmienną i ogórkami kiszonymi mniaaam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.02.2009 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 wczoraj żurek śląski i .....naleśniki z serem lub z dżemem wymieszanym z różą- polane musem truskawkawym ... dzisiaj rosół (antrykot+żeberko wieprzowe+szyja inycza +grzbiet kury ) drugiego nie było ......bo była kawa i kremowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 28.02.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 wczoraj Tilapia w pesto szpinakowym i ziemniaki zapiekanedziś Lasania i do popołudniowej kawy ciasto "Renatka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts