ullerowa 09.03.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Czy ktoś wie, jak się robi "wszystko jedno " ??????? no jak? oczywiście "bez problemu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 10.03.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Aha. Znakiem "cokolwiek" też łatwo. [/b] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 10.03.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a ja mam suuuuuuuuuper szybki przepisk na brytfannę pyszności ............... filet z kurczaka, indyka lub inne mięsiwo, pokroić w sporą kostkę marynować w czym kto lubi............do wielkiej formy takiej do pieczenia prostokątnej z wysokimi brzegami.........ciepnąć mięcho i teraz do woli..................ja daje, cukinię, bakłażana, gotowe mieszanki mrożone: bukiet kwiatowy ( kalafior, marchewka, brokuła), małe marcheweczki mrożone, fasolkę mrożoną ( kolor obojętny ), brokuła mrożonego, kalafior mrożony..............i co kto chce, wszystko sole , pieprze , czosnkuje trochę, sypię ziołami prowansalskimi , i odrobiną chili, wstawiam do rozgrzanego piekarnika do 200 st, po 20 min przykręcam temp. do 160 , piekę przez godzien, max godzinę dwadzieścia............pyszniutkie z ryżem ............mozna pod sam koniuszek posypać tartym serem żółtym.......nie próbowałam ale właśnie tak mi wpadło że mogło by być nie złe............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 10.03.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 No wiec z tego nieszczesnego rosolu zostala mi wielka piers kury...Co mozna z takiej piersi zrobic na szybko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 10.03.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 No wiec z tego nieszczesnego rosolu zostala mi wielka piers kury... Co mozna z takiej piersi zrobic na szybko? okład? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 10.03.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Okład z młodziutkich piersi to ma codziennie Wiec z tych starych (kurzych) musi miec co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.03.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 No wiec z tego nieszczesnego rosolu zostala mi wielka piers kury... Co mozna z takiej piersi zrobic na szybko? Jesli zostalo Ci troche rosolu to mozesz zrobic piers w potrawce, ryz i marchewkre z groszkiem ze sloika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 10.03.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Nie zeżre, bo nie lubi takiej potrawki z marchewka i groszkiem . Ale... Jakby poddusic do tego pory (byl taki przepis, tyle, ze piesi trzeba bylo najpierw podsmazyc...), to moze to by calkiem, calkiem bylo... Podziubac te kure, zalac rosolem i poddusic te pory...Ja wiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.03.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Nie zeżre, bo nie lubi takiej potrawki z marchewka i groszkiem . Ale... Jakby poddusic do tego pory (byl taki przepis, tyle, ze piesi trzeba bylo najpierw podsmazyc...), to moze to by calkiem, calkiem bylo... Podziubac te kure, zalac rosolem i poddusic te pory...Ja wiem? Podsmaz piers w kawalkach, dodaj por w krazki i podus, a na koncu zalej smietana i poczekaj az zgestnieje, do tego ryz - bardzo dobre! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 10.03.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 madd, a może omlet? z tą piersią i ze szczypiorkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 10.03.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Chiński makaron ryżowy ( minuta pięć do zrobienia ) , cycki podziubać, zalać sosem słodko-kwaśnym ze słoika i finito. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 10.03.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Smaże te cycki. Najgorzej to chlopa wybrednego miec. Szpinak nie, potrawka nie, marchewka nie, sos chrzanowy nie, buraki na cieplo nie, ogorkowa nie bardzo itd, itd. Najlepiej to kotlety z kapusta i wszelkiego rodzaju miesiwa, byle nie drob! I zadne gotowe potrawy... Matka go tak nauczyla! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.03.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Smaże ter cycki. Najgorzej to chlopa wybrednego miec. Szpinak nie, potrawka nie, marchewka nie, sos chrzanowy nie, buraki na cieplo nie, ogorkowa nie bardzo itd, itd. Najlepiej to kotlety z kapusta i wszelkiego rodzaju miesiwa, byle nie drob! Matka go tak nauczyla! Moj podobnie tylko miecho, z zup je tylko grochowa, grzybowa, rosol i flaki i koniec . Z dodatkow surowka z kapusty, groszek z marchewka, ogorek konserwowy, salata w smietanie i mizeria (2 razy do roku zje mizerie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.03.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 A u mnie dziś kleik ryżowy (mamy grypę żołądkową) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia78 10.03.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 piersiki pokroić, dodać ananasa krojonego z puszki, słoik selera konserwowego, garść orzechów ( ja sparzyłam) i majonez, mniam sałatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia78 10.03.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 opakowanie ciasta francuskiego (biedronka, polo) na blachę, wylepić brzegi, wlać jajka roztrzepane i ...szynkę, kiełbaskę, boczek, co kto lubi (może ser?). Piec +/- 30 min Kurczak w rokpolu (taki pleśniowy, śmierdzący, z pleśnią w środku, 15-20 dag). Piersi szt.2 pokroić w kostkę, ser pokroić, podziubać, jak kto woli. Wrzucić do naczynia żaroodpornego, posolić, popieprzyć wymieszać i piec 40 minut. Jak mamy jeszcze czas to na patelnię wlać śmietanę słodką, zagotować, wyłączyć! dodać tarty żółty ser, mieszać mieszać aż się rozpuści, polać tym upieczonego kurczaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.03.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 U nas dzisiaj wątróbka wieprzowa z podgarlem i cebulką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.03.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Ja mam w lodowce poledwiczki wieprzowe sztuk 3 i brak pomyslu na ich zrobienie. Do miesa na pewno bedzie surowka z kiszonej kapusty i ziemniaki. U mnie maz juz zaczal sezon ogrodkowy, wiec po pracy juz nie gotuje tylko grzebie w ziemi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 11.03.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Ja też mam dziś polędwiczkiTylko z dodatkiem wspaniałego sosu na bazie musztardy.Sos: śmietanę kremówkę ( 36 %) podgrzewam w garnuszku, gdy sie zagotuje dodaję musztardy francuskiej ( z dużymi ziarnami gorczycy) i finisz a sos rewelka. Polędwiczki kroję na kawałeczki marynuję z zioołach a potem sruu na patelnie grilową, smażę 2 minutki i na stół. jako dodatek będą warzywka z Hortexu (brokuły, kalafior i marchewka) krótko zblaanszowaane w wodzie a potem podsmażone z młodymi ziemniaczkami na masełku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 11.03.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Krupnik z kus-kusem , ziemniaki po polsku, pulpety z mielonego z serem żółtym w środku, sos grzybowy i sałatka ogórkowo-paprykowa. Dajcie opcje na temat ryb , na ciepłą kolację by się zdało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts