mbz 16.03.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 U mnie w weekend na obiad byly: - sobota - zupa jarzynowa, piersi kurczaka natarte sola, pieprzem i papryka slodka usmazone saute, z piure ziemniaczanym i podsmazona cebulka, surowka - salata lodowa z ogorkiem, cebula i smietana, deser - dwukolorowa galaretka z bita smietana; - niedziela - zupa jarzynowa, piersi kurczaka zapiekane ze smietana i zupa cebulowa Knorra ( przepis z tego watku - PYCHA!!!) podane z makaronem i buraczkami z papryka roboty tesciowej, deser - czekoladowe kokosanki. U mnie w weekend to jarzynowa obowiazkowo - dziecko ja uwielbia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.03.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Ja miałam jakieś natchnienie i chęci i w sobotę zrobiłam owoce smażone w cieście na deser a w niedzielę na śniadanie naleśniki z sałatką owocową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 16.03.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 dzisiaj: kurczak z rożna, pieczone ziemniaki i sałata ze śmietaną na słodko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.03.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 W sobote byl kurczak pieczony w rekawie, wczoraj rosolek i kurczak z soboty, a dzisiaj bedzie tez rosolek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.03.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 U nas dzisiaj pizza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.03.2009 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 W sobote byl kurczak pieczony w rekawie, wczoraj rosolek i kurczak z soboty, a dzisiaj bedzie tez rosolek. jak Ci sie udał kurczak w rekawie ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.03.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 W sobote byl kurczak pieczony w rekawie, wczoraj rosolek i kurczak z soboty, a dzisiaj bedzie tez rosolek. jak Ci sie udał kurczak w rekawie ???? Super ! Pieklam 1,20 h na 210 stopni bez rozcinania. Byl ladnie przypieczony (mocno tak jak lubimy) i nie byl suchy, dzieki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 18.03.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 dziś dwa dania; pierwsze to krokiety z pieczarkami i żółtym serem+barszczyk drugie to naleśniki z twarogiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 18.03.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Klasyk : pieczony kurczak, ziemniaki , sałata ze śmietaną i mizeria z koperkiem. Pomidorowa z ryżem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.03.2009 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 dzisiaj bylam proszona na gotowane golonka -obowiązkowo z ....piwem ale powiem Wam,że ta moja pieczona w piwie jest smaczniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 18.03.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 z racji byczenia się (takie tam małe przeziębienie) w tym tygodniu przygotowanie obiadków spadło na mnie. Dziś zrobiłem spaghetti a jutro na obiad będzie....... spaghetti, trochę za dużo mi się ugotowało ps. mówienie o golonce o tej porze to małe przegięcie...... i jeszcze o golonce z piwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.03.2009 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 19.03.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Grzybowa ( z suszu ) z łazankami ! Na drugie biusty kurzęcie z grilla , marchewka z groszkiem i (znowu ) ziemniaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 19.03.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 a propos grzybowej, takiej na prawdziwych, suszonych grzybach - od teściowej się nauczyłam i jest naprawdę PYSZNA /zupa, nie teściowa ;)/ pod koniec gotowania dodać sok z kiszonej kapusty i podawać z kluseczkami zrobionymi ze startych, surowych ziemniaków, mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.03.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 U nas od poniedzialku byl rosol, potem pizza i pomidorowka, wiec dzisiaj musze zrobic cos porzadnego.Kupilam poledwiczki wieprzowe, zrobie w marynacie i na grilla, do tego surowka z bialej kapusty i frytki lub ziemniaki.Na jutro planuje zapiekanke z ziemniakow, ogorek i kwasne mleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 19.03.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Na jutro planuje zapiekanke z ziemniakow Poproszę o jakieś bliższe informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.03.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Na jutro planuje zapiekanke z ziemniakow Poproszę o jakieś bliższe informacje Prosze bardzo ! madd napisala: Proste, treściwe, dobre Proszę Państwa Ziemnaki duszone Na patelni podsmażam boczek, dorzucam ze dwie cebule. Ziemniaki surowe kroje na plasterki. biore gar i nakładam warstwami ziemniaki (sole i pieprze) boczek z cebulką ziemniaki (sole i pieprze) boczek z cebulka itd, itd Na koniec posypuję to wszystko żółtym serem Wwalam do piekarnika na jakąś godzine, względnie dłużej. gdy już domownikom ślina cieknie nie do wytrzymania, podaję na talerze gorące i pachnące. Można podawać z ćwikłą. Pychotka Robilam juz dwa razy - jest pyszna i robi sie sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 19.03.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Wczoraj makaron posypany białym serem,cukrem i polany masełkiem, a dzisiaj krupnik na skrzydełkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 19.03.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Aha, to ta zapiekanka - tę pamiętam. Chyba też zrobię, ale ile tego boczku kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.03.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja daje boczek i kielnbaske i duzo cebuli, wszystko na oko. Troche musi tego byc zeby nie jesc samych ziemniakow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts