ullerowa 11.10.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Dzisiejsze menu: zupa porowa z grzankami (do wywaru z warzywami dodaje podduszona na masle a potem zmiksowana por) piers z kurczaka w sosie paprykowym (z czerwonej papryki) ziemniaki i marchewka z wody szybko i smacznie A na podwieczorek gofry z dżemem truskawkowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.10.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Wczoraj byla watrobka wieprzowa z cebulka, a dzisiaj szczupak smazony w panierce z zieleniny i duzo cebul, potem wszystko zapieczone w piekarnikui, do tego ziemniaki w sosie smietanowym z peczkiem kopru. Dzisiaj obiadek robil maz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 12.10.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 a u mnie : sobota krupniczek z wkładką ( pierś z kurczaka) do tego grzanki, na drugie własnoręcznie robiona pizza ( jak ktoś chce przepis -------wołać , wychodzi rewelacyjna) niedziela zupka z soboty na drugie leczo ( mnóstwo czosnku, papryki i pomidorków , boczek podsmażany w kosteczkę) jutro zupa jarzynowa ( na udku ---fasolka szparagowa, brukselka, brokuły, kalafior , marchewka, pietruszka, cebulka, seler)na drugie naleśniki ( ale to robi już mój mąż) ja mam z obiadami przekichane bo u mnie tylko mięso drobiowe......i ew. ...ryby , może ma ktoś jakieś przepisy rybne na ciekawe potrawy ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.10.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Ja często robię (bo szybkie): przesmażam boczek w kosteczce z cebulką i czosnkiem. Do przysmażonego wlewam 2 puszki pomidorów doprawiam to bazylią, pieprzem i oregano (soli z reguły nie trzeba, bo boczek słony). Przykrywam, pyrkoce aż pomidory się rozgotują (ewentualnie podlewam trochę wodą). W tym czasie gotuję makaron - najbardziej komponuje mi się penne. Jak makaron się ugotuje to obiadek gotowy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 13.10.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 mój dzisiejszy obiad to zupa pieczarkowa i duszone skrzydełka z miodem i maggi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 13.10.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 A ja dzis wieczorem bede kanie smazyc.Wiec jakby co to milo bylo was poznac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.10.2008 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 A ja dzis wieczorem bede kanie smazyc. Wiec jakby co to milo bylo was poznac hmmm... nam też było miło smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 13.10.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 A ja dzis wieczorem bede kanie smazyc. Wiec jakby co to milo bylo was poznac madd - Ty się nie wygłupiaj, zdjęcie wklej tych kani! - ocenimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 13.10.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Ewa cieszę się, że smakowało, dziękuję, na zdrowie.. Polecam wypróbować cukiniowe lub kabaczkowe talarki.. 2 cienkie i długie cukinie+ olej lub oliwa z oliwek+ ser gorgonzola lub inny podobny pleśniowy . Cukinie umyć, osuszyć i pokroić w palstry grubości 0,5-0,7 cm. Blachę z piekarnika posmarować oliwą i ułożyć na niej plasterki cukinii, każdy obrócić, by się natłuścił. Piekarnik rozgrzać do 180-200C i włożyć do niego blachę z cukinią. Po ok. 15-20 minutach plasterki zarumienią się z góry i z dołu. nadmiar oliwy i sosu można zlać.. a na usmażone plasterki cukinii położyć kawałeczki sera i całość włożyć jeszcze na chwilę do piekarnika i zapiec. Pyszne z bagietką..Smacznego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.10.2008 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Ewa cieszę się, że smakowało, dziękuję, na zdrowie.. Polecam wypróbować cukiniowe lub kabaczkowe talarki.. 2 cienkie i długie cukinie+ olej lub oliwa z oliwek+ ser gorgonzola lub inny podobny pleśniowy . Cukinie umyć, osuszyć i pokroić w palstry grubości 0,5-0,7 cm. Blachę z piekarnika posmarować oliwą i ułożyć na niej plasterki cukinii, każdy obrócić, by się natłuścił. Piekarnik rozgrzać do 180-200C i włożyć do niego blachę z cukinią. Po ok. 15-20 minutach plasterki zarumienią się z góry i z dołu. nadmiar oliwy i sosu można zlać.. a na usmażone plasterki cukinii położyć kawałeczki sera i całość włożyć jeszcze na chwilę do piekarnika i zapiec. Pyszne z bagietką..Smacznego! ha ! mam zamrożone bagietki z ziołami i nie miałam pomysłu co z nimi zrobić .....w piątek mam babskie spotkanie - dzieki za przepis -przetestuje na moich koleżankach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 13.10.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Ewa cieszę się, że smakowało, dziękuję, na zdrowie.. Polecam wypróbować cukiniowe lub kabaczkowe talarki.. 2 cienkie i długie cukinie+ olej lub oliwa z oliwek+ ser gorgonzola lub inny podobny pleśniowy . Cukinie umyć, osuszyć i pokroić w palstry grubości 0,5-0,7 cm. Blachę z piekarnika posmarować oliwą i ułożyć na niej plasterki cukinii, każdy obrócić, by się natłuścił. Piekarnik rozgrzać do 180-200C i włożyć do niego blachę z cukinią. Po ok. 15-20 minutach plasterki zarumienią się z góry i z dołu. nadmiar oliwy i sosu można zlać.. a na usmażone plasterki cukinii położyć kawałeczki sera i całość włożyć jeszcze na chwilę do piekarnika i zapiec. Pyszne z bagietką..Smacznego! Czy trzeba te cukinie czymś doprawić?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 13.10.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 oj, tak.. zapomniałam.. ciut soli/pieprzu , można rozgnieciony czosnek po szczypcie, zioła prowansalskie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 14.10.2008 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 u mnie dziś pieczarkowa i kluski śląskie /z dziurką / kluski będą albo z cebulką, albo z sosem gulaszowym... madd - żyjesz??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.10.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Witam wszystkich. Stracha mialam, z chłopem się przed zjedzeniem pożegnalam Pychotki były. Jeszcze mam 10 pięknych grzybków. Ale tak sobie myślałam, że sąsiad całe życie na wsi mieszka i całe życie te kanie jada, więc się pewnie zna. A otruć mnie chyba nie chciał, bo w zgodzie żyjemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolariska 14.10.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Witam,u mnie dziś na obiad pomidorowa i bitki wołowe w sosie własnym z surówką z pekinki i kukurydzy w majonezie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.10.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 U mnie zupa gulaszowa wlasnego pomysłuMięcho wołowe przysmażamy jak na gulasz, potem dusimy z cebulą, liściem laurowym i zielem angielskim. Jak jest już miękkie, dodajemy paprykę, trochę pieczarek, na koniec ogóreczka kiszonego pokrojonego w kostęczkę. Zagęszczamy trochę mąką, doprawiamy do smaku (ja dodaje troche papryki w proszku i chili). I gotowe. Gęste to i pożywne. Podaje chłopu z chlebusiem i je aż mu się uszy trzęsą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 14.10.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 madd - fajnie, że żyjesz - lubię Twoje poczucie humoru chłopu podasz dziś gulaszową, a mężowi /świeżo poślubionemu!/ co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.10.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Elutek A znasz taki kawał Student pyta się studentki - Kiedy będzie obiad? A studentka opierając się tyłkiem o kaloryfer: - Grzeje się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 14.10.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Elutek A znasz taki kawał Student pyta się studentki - Kiedy będzie obiad? A studentka opierając się tyłkiem o kaloryfer: - Grzeje się. ja to już tylko o "balkonik" się oprzeć mogę... a wracając do tematu - karpik u mnie jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.10.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Znaczy się wigilia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts