Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysły na obiad


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kapucha kwaszona , czasami nie przepłukana jak ktoś woli kwaśniastą mocniej, , warzywa jak na rosół, listek laurowy, suszone grzyby albo kostka grzybowa Winiary, zalewam wodą tak, by było gęsto, ale nie za bardzo . I pyrkotamy tak z godzinkę na spokojnie.

W drugim garnku woda bez soli, ziemniaki pokrojone w kawałki jak lubimy.

 

Trzecia to patelnia . Na niej smażę drobno pokrojony boczek ( niektórzy w kapuchę wkłądają wędzone żeberka jak kto lubi ) , no to smażę ten chudziuśki boczek, walę drobno wypiórkowaną cebulę, ciut cukru by się zeszkliło i duszę jeszcze ciut czasu - i sru do kapuchy. Ziemniaki wylewam ugotowane z wodą w całości do kapusty i jeszcze ciut podgotowywuję z dodanym na końcu majerankiem i czosnkiem - którego duża ilość wzmaga smak kapusty.

 

A potem trzymaj się wątrobo :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...